MERSİN’DE DEMOKRAT PARTİYİ NE HALLERE DÜŞÜRDÜLER

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
MERSİN’DE DEMOKRAT PARTİYİ NE HALLERE DÜŞÜRDÜLER
Mersin Demokrat Partinin üç aylık dönem içinde her tarafta kapısını açan ancak üç ay sonra görev süresi uzatılmayan HÜSEYİN KARAGÖZ, “Demokrat parti üzerinde sinsi eller dolaşıyor. Atalarımızın dedelerimizin partisi olan bu kutsal çınar ağacının dibine kibrit suyu dökenler var” dedi.

ANKARA- Demokrat parti çatısında son zamanlarda tuhaf işler olmaya başladı. Mersin Demokrat Parti süresi uzatalmayan il başkanı Hüseyin Karagöz, “geldiğimde partimizin mülkü olan 450 metrekaralik il binası kapalı, kapıları kimseye açılmaz halde idi. Öncelikle burayı teslim almak için genel merkezin görevden aldığı adama iki kez noterden ihtarname çektim. Yasal süre içinde vermedi. MKK üyesi Canan Özalp’ı gönderdiler, birde onunla gidip istedik yine teslim alamadık. Sonra ben kendi imkanlarımla hizmet binamızı alıp, kapısını açtım, bir çalışan eleman tuttum. Çay kahve servisi yapıldı. Elektirik ödenmemişti, su ödenmemişti, telefon ödememişti. Bu yüzden hepsi kapalıydı. Telefonumuzun numarası (336 55 52 ) iptal edilmişti. Yenisi alıp çektirdim. Ama kısa süre içinde süren doldu denerek süremi uzatmadılar” dedi.

GELEN GİDENİ ARATIR OLMUŞ VAZİYETTE

Hüseyin Karagöz, “benim yerime bir atama yaptılar. 18 gün oldu. Gelip göreve başladılar. MKK üyesi Canan Özalp’da atanan yeni il başkanı ve ekibiyle parti binasına gelip birlikte binaya çıkmışlar. Ben tutanakla tüm herşeyi, kendilerinin daha önce yetkili kıldığı Tarsus ilçe başkanına teslim ettim. Binayı ilk gün açıp oturmuşlar. Ondan sonraki günler hep kapalı. Orada karşıdaki işyerinin güvenlik kamerası var. Gelip izlesinler. Ne zaman açılıp, kapandığı ortada. Akdeniz’e ilçe başkanı olarak atama yaptıkları kişi arada bir binaya girip çıkıyor o kadar. Gelen giden yok. Kapı sürekli kapalı. Partililer beni arıyor. Neden kapalı diye. Bende genel merkeze açın siz söyleyin diyorum. Düşünün kirası yok. Sadece kullanacakları elektirik suyun ve telefonun parasını ödeyecekler, oraya bir eleman tutacaklar çay kahve ikram edecekler. Bunu yapan yok. Niye parti binası kapalı, niye kapıyı açmıyorsunuz diyen bir genel başkan ve genel merkezde yok” dedi.

AKDENİZ- TOROSLAR- YENİŞEHİR- MEZİTLİ İLÇELERİ İL BİNASINDA HİZMET VERSİN DİYORLAR, BU OLUR MU?

Hüseyin Karagöz, “Merkezde bulunan Akdeniz- Toroslar- Mezitli- Yenişehir ilçelerinin nüfusu 150 binin üzerinde olan ilçelerimiz. Merkez ilçelerimiz. İşi gücü bırakmışlar, bu ilçelere kağıt üzerindi ilçe başkanı atamışlar, atananların hiç biri kendi ilçesi sınırında tabela asıp hizmet  binası açmıyor. Herkes, bizde gelip il binasındaki hizmet binasında oturalım, kira vermeyelim, masraf etmeyelim diyor. Nüfusu 150 binin üzerinde olan ilçelerin başkanları kendi ilçe hizmet binasını aylardır açmayacaklar, bunu görmezden geleceksiniz. İl hizmlet binası içinde onlara birer oda verip ilçe başkanlığını buradan yürütün diyeceksiniz. Bu yasaya, kanuna, vicdana uygun olmaz. O zaman Mut- Aydıncık- Çamlıyayla, Tarsus, ilçeleride hizmet binası tutmasınlar gelip il başkanlığında yapsınlar. Onlarında mülkleri yok. Niye kira verecekler gelip ilde yönetsinler. Böyle şey olur mu? insan utanır sıkılır. Daha yeni kurulan partilerin ilçelerde teşkilatlarının tabelaları asıldı. Koskocaman DP’nin Mezitli- Akdeniz- Toroslar- Yenişehir ilçelerinde partimizin tabelası yok, hizmet yeri yok, Buraların nüfusu 150 binin üzerinde olan yerler. Ama bunların içinden Akdeniz ilçesi kongre yapmaya kalkıyor, şaka gibi” dedi.

İL BİNASINDA ODALARa İLÇE BAŞKANI İSMİ YAZMIŞLAR KAPILARI KAPALI

GENEL MERKEZ KENDİ ARAYIP KONTROL ETSİN

Hüseyin Karagöz “ Bana inanmıyorlar ise, Genel merkez partimizin il başkanlığına ait olan, 0,324,  336 73 40 numaralı telefonu gün içinde istediği zamanda arasın baksın. Cevap veren var mı? Telefon açık, ama cevap veren yok. Çünkü orada kimse yok. Kapı kapalı. Orada oda verip, gelin burada ilçe başkanlığı faaliyetlerinizi yürütün dedikleri AKDENİZ- TOROSLAR- YENİŞEHİR- MEZİTLİ ilçe başkanları bile partiye günlük uğramadıkları gibi, nöbet sistemi oluşturup her gün bir ilçe başkanı bile binada kalmıyor, açık tutmuyor. Bu nasıl particilik ve partiye hizmet anlamış değilim. O bina kapalı tutulur mu?” dedi.

ERDEMLİ ACINACAK HALDE

Hüseyin Karagöz, “ Erdemli ilçe başkanı olan ve 3 aylık kirayı ödemeyip sonrasında il başkanı olan kişi, Erdemli ilçe binası için 3 bin lira borç takmış durumda. Mal sahibi beni arıyor. Bunu kim ödeyecek diyor.Bu Durumu genel merkeze iletiyorum, kimse o yerli olmuyor. Erdemli ilçesine duyuyorum yeni atama yapılmış, ama oranında kapısını açan yok. Dört merkezdeki ilçe birde Erdemli ilçe başkanı atanmış, ama parti hizmet binasını açan yok. Kağıt üstünde il ilçe başkanlığını herkes yapar” dedi.

GÜLNAR İLÇESİ'DE KAPALI HALDE

SİLİFKE İLÇESİ DE KAPALI HALDE


Fahrettin Altun, Danıştay'ın Basın Kartı yönetmeliği kararına tepki gösterdiÖnceki Haber

Fahrettin Altun, Danıştay'ın Basın Kartı...

Demokrat Parti Sakarya coştuSonraki Haber

Demokrat Parti Sakarya coştu

Başka haber bulunmuyor!