METODER'DAN EĞİTİM ÖĞRETİM YILI AÇIKLAMASI

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
METODER'DAN EĞİTİM ÖĞRETİM YILI AÇIKLAMASI
KISA ADI METODER OLAN, Mersin Talasemi ve Orak Hücre Anemi Hastaları Derneği Başkanı DR. ALİ TAMAM 2021 yılı eğitim öğretim ile ilgili açıklama yaptı.

Mersin Talasemi ve Orak Hücre Anemi Hastaları Derneği olarak 2021-2022 Eğitim Öğretim Yılının tüm öğrenci, veli ve öğretmenlerimiz ile idarecilerine hayırlı uğurlu olmasını diliyoruz.

Bununla beraber Covid 19 hastalık yükünün halen kendini çok ağır hissettirdiği bu dönemde tüm eğitim-öğretim camiası ve ailelerin dikkatli olmasını öneriyoruz.Bu süreçte yerel yönetimlerin de  okullarımıza ve öğrencilerimize gerekli desteği vereceği konusunda beklenti içerisindeyiz

Bu bağlamda çok önemli bir noktaya dikkat çekmek istiyoruz.

"Kronik hastalığa sahip çocuklardan evde eğitim için rapor istenmesi Covid riskine maruz bırakmaktadır ve bu durum kronik hastalıklara sahip bireylere yapılan kâğıt üzerinde ideal, uygulamada yetersiz, engelli hakları yönünden de ciddi bir eksiklik yaratırken , sağlık açısından da ciddi tehlike yaratmaktadır"

2021-2022 Eğitim Öğretim Yılında,

   “ Kronik hastalığı olan öğrenciler, e-Nabız Sistemi'nden alacakları belge ile okul müdürlüklerine başvurabilecek. Bu öğrencilerin eğitim faaliyetlerini sürdürmeleri yönünde il-ilçe milli eğitim müdürlüklerince gerekli tedbirler alınacak.” denilmekle birlikte özellikle en ufak bir enfeksiyon hastalığının bile yaşamsal risk oluşturabileceği Akdeniz Anemisi (Talasemi ve Orak Hücre Anemi), hemofili vb hastalardan evde eğitim almaları gerekliliği husunda heyet raporu istenmesi, bu çocuk ve gençlerimizin hastanelerde poliklinik poliklinik gezdirilmesi Covid 19 kapmalarına neden olabilecektir. .

    Hastanelere bağımlı ve her türlü enfeksiyon hastalığında yaşamsal risk taşıyan başta Talasemi ve Orak Hücre Anemisi, Hemofili hastalarımız olmak üzere tüm enfeksiyonlara açık hastalarımız için yeni bir ek rapor istenmeksizin e-nabız ve hastane kayıtlarının esas alınmasını, bu hastalarımızın pandemi sürecinde poliklinik poliklinik gezdirilerek Covid 19 yönünden riske edilmemesini ilgililerden talep ediyor ve  Okullarımızda alınan önlemleri somut örnekleri ile bilmek istiyoruz.

Dr. Ali Tamam

Mersin Talasemi ve Orak Hücre Anemi Hastaları Derneği Başkanı
 


0Önceki Haber

0

0Sonraki Haber

0

Başka haber bulunmuyor!