ÖLDÜRÜLEN DOKTOR AHMET DİKMEN OLAYINDA YENİ GELİŞMELER VAR

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
ÖLDÜRÜLEN DOKTOR AHMET DİKMEN OLAYINDA YENİ GELİŞMELER VAR
Mersin’in MEZİTLİ ilçesinde görevi başında meslektaşı tarafından pompalı tüfekle iki üç kez ateş edilerek öldürülen Dr. Ahmet DİKMEN olayında, mahkeme bu gün beşinci celseyi yaptı. Mersin 3.Ağır ceza mahkemesinde görülen dosyada ilginç gelişmeler yaşandı.

5. celse bugün açıldı. Duruşmaya Katılanlar  Adnan Dikmen, Durmuş Dikmen, Adnan Dikmen vekili Av. Hasan Canacankatan, Durmuş Dikmen ve  Adnan Dikmen vekili Av.Erşan Sarı’nın duruşmaya geldiği görüldü. Açık duruşmaya devam olundu. Mahkemede Heyet değişikliği nedeniyle eski tutanaklar okundu. Tutuklu sanık Hasan Çayır'ın İstanbul ATK'da gözlem altında olması sebebiyle tutuklu bulunduğu Seydişehir T Tipi Kapalı Cezaevi ile SEGBİS bağlantısı kurularak hazır edilemediği anlaşıldı. Sanık vasisi Nebi Çayır'ın Adana Muhabere Bürosu kanalıyla göndermiş olduğu 10.10.2022 tarihli dilekçesi okundu. 29.11.2022 - 27.12.2022tarihli tutukluluk inceleme kararı okundu, dosyasına konulduktan sonra, Sanık hakkında Mahkemece verilen 02.12.2022 tarihli gözlem altına alınmasına ilişkin karar okundu. Sanık hakkında TCK 32 maddesi kapsamında rapor aldırılması amacıyla Seydişehir C.Başsavcılığına yazılan yazıya cevap gelmediği anlaşıldı.

AVUKAT CANACANKATAN ORTAYA ÇIKAN VE ÖNEMLİ OLAN YENİ BİR DELİLİ İBRAZ ETTİ

Katılan şikayetçi müşteki Adnan Dikmen vekili Av.Hasan Canacankatan'dan söz alarak: “Biz bu işte ihmali ve kusuru olanlar hakkında şikâyette bulunduk. Mersin’deki soruşturma devam ediyor. Ancak Ankara’daki ilgililer için işleme konulmaması kararı verildi. Mahkemenize, Ankara CBS Memur Suçları Soruşturma Bürosu'nun 24.10.2022 tarihli işleme konulmama kararını şu anda mahkemenize ibraz ediyoruz” dedi. Evrakı ibraz etti, evrak okundu, dosyasına konuldu.  Canacankatan, “Söz konusu kararda da belirtildiği üzere, sanık Hasan Çayır'ın 03.05.2012 tarihinde Samsun Ruh Sağlığı Hastanesinde psikoz tanısıyla yatıp tedavi olduğu ve 04.11.2011 tarihli Adana Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesince verilen sağlık kurulu raporunda da sağlam olarak belirtildiği görülecektir. Sanık bu rapor ile yeniden devletteki görevine başlamıştır. Sanık doktor olduğu için ceza almaktan kurtulmak amacıyla akıl sağlığının yerinde olmadığı iddiasına dayanmaktadır. Ancak belirttiğimiz üzere, durumun mahiyetine vakıf olabilecek bir mesleği icra etmesi nedeniyle böyle bir yola başvurmaktadır. Belirtmiş olduğumuz rapor dosya arasına alındığı takdirde sanığın cezai ehliyetinin olduğu, herhangi bir akıl hastalığının olmadığı anlaşılacaktır” dedi.

DİKMEN AİLESİ AVUKATI ERŞAN SARI, “AKLİ DENGESİ SAĞLIKLI DEĞİLDE BUNCA YIL NASIL DOKTORLUK YAPMIŞ” DEDİ

Mahkemeye katılanlar Durmuş Dikmen ve Adnan Dikmen vekili Av.Erşan Sarı: “Öncelikle benden önce konuşan meslektaşımın beyanlarına iştirak ediyorum. Her ne kadar Sanık hakkında evvelce akıl sağlığının yerinde olmadığına dair geçmişte bir rapor alınmış ise de, sanık bu rapor tarihinden sonra da çeşitli özel hastanelerde doktorluk görevini mesleğini icra etmiştir. Bu hususu da mahkeme huzurunda kendisi ikrar etmiştir. Daha sonra ise şu an mahkemenize sunulan yeni delil ile devlette doktorluk yapmaya başlamıştır. Bu sebeple sanığın cezadan kaçmak amacıyla böyle bir yola başvurduğunu düşünüyorum. Daha öncede bu hususu dile getirdim. İşine gelince deli, işine gelince akıllı olmayı başarıyor. Bu konuda bu kişiye mesleğini icra ettirdikleri ve görev kusuru ve kabahatleri olduğu nedeniyle memurlar ve sıralı amirler hakkında suç duyurusunda bulundum. Mersin valiliği yaptığı idari teftişte bu kişilerin bir kısmına soruşturma izni verdi. Soruşturma halen devam ediyor” dedi.

DİKMEN AİLESİ KATILANLARI, ŞİKÂYETİMİZ DEVAM ETMEKTEDİR DEDİLER

Katılan Adnan Dikmen ve Durmuş Dikmen: “Şikâyetimiz devam etmektedir. Sanığın cezalandırılmasını talep ediyoruz”, dediler.

SAVCI EKSİK HUSULAR TAMAMLANSIN DEDİ

Mahkeme Savcısı ise, “Eksik hususların giderilmesine, sanığın üzerine atılı suçun vasıf ve mahiyetine, mevcut delil durumuna göre tutukluluk halinin devamına, karar verilmesi talep olunur” dedi.

MAHKEME TUTUKLULUĞUN DEVAMI İLE MAHKEMEYİ İLERİ TARİHE ATTI

Tarafları dinleyen, sunulan yeni delili dosyayı inceleyen, mahkeme: “ Katılan Adnan Dikmen vekili Av.Hasan Canacankatan'ın mahkememize sunduğu yeni deliller ile talebinin kabulüne,  Ankara CBS Memur Suçları Soruşturma Bürosu'nun 2022/148950 soruşturma no.lu dosyasına müzekkere yazılarak, 24.10.2022 tarihli işleme konulmama kararında bahsi geçen 04.11.2011 tarihli,  Adana Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesine ait sanık Hasan Çayır hakkında sağlıklıdır denerek yeniden devlette göreve başlatılmasına sebep tanzim edilen sağlık kurulu raporunun bir örneğinin mahkememize gönderilmesinin istenmesine, Ayrıca Adana Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesine müzekkere yazılarak; dosya sanığı Hasan Çayır hakkında tanzim edilmiş olan 04.11.2011 tarihli raporun onaylı bir örneğinin mahkememize gönderilmesinin istenmesine, Dosyanın Adli tıp Kurumunda, sanığın ise gözetim altında olduğundan dosyanın dönüşünün beklenmesine, Sanık Hasan Çayır'ın üzerine atılı suçu işlediğine dair kuvvetli suç şüphesinin varlığını gösteren olgu ve deliller bulunması, atılı suçun CMK.100/3 maddesindeki katalog suçlardan oluşu, atılı suçun yasada belirtilen ceza miktarı nazara alındığında tutuklama tedbirinin orantılı, adlı kontrol hükümlerinin bu aşamada yetersiz kalacağı anlaşıldığından TUTUKLULUK HALİNİN DEVAMINA, bu karara karşı 7 gün içerisinde Mersin 4. Ağır Ceza Mahkemesi nezdinde itiraz edilebileceğinin ihtarına, Tutuklu sanık Hasan Çayır'ın duruşma günü hazır edilmesi için ilgili Cezaevi Müdürlüğüne müzekkere yazılmasına, Sanığın tutukluluk halinin sürdürüldüğünün yakınlarına veya bildirdiği birisine Cezaevi tarafından bildirilmesi için yazı yazılmasına, Sanığın tutukluluk durumunun 23.02.2023 tarihinde dosya üzerinden incelemeye alınmasına, Bu nedenle yargılamanın defter durumu dikkate alınarak 21.03.2023 günü saat 14.00'e duruşmanın bırakılmasına oy birliğiyle karar verdi.


HOSTİNG HİZMETLERİ - İZMİRÖnceki Haber

HOSTİNG HİZMETLERİ - İZMİR

MEHMET AKPINAR YAZDI: KIRMIZI BİSİKLETSonraki Haber

MEHMET AKPINAR YAZDI: KIRMIZI BİSİKLET

Başka haber bulunmuyor!