YAŞAM SAVUNUCUSU AVUKAT İNFAZ YASASINI DEĞERLENDİRDİ

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
YAŞAM SAVUNUCUSU AVUKAT İNFAZ YASASINI DEĞERLENDİRDİ
YAŞAM SAVUNUCUSU AVUKAT ARİF ALİ CANGI İNFAZ YASASINI DEĞERLENDİRDİİŞTE O PAYLAŞIMLARI.....

CEZA VE GÜVENLİK TEDBİRLERİNİN İNFAZI HAKKINDA KANUN İLE BAZI KANUNLARDA DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR KANUN TEKLİFİ'nin ikinci bölümü madde 31 ile 55 arası görüşülecek. Dünkü görüşmelerin tutanağı; https://tbmm.gov.tr/develop/owa/Tutanak_B_SD.birlesim_baslangic?P4=23440&P5=H&page1=84&page2=84

- Basın İlân Kurumu aracılığıyla resmî ilan ve reklam yayınlama hakkı bulunmayan gazeteler, ceza infaz kurumuna kabul edilmeyecek - Yabancı dilde yayımlanmış gazete ve dergilerin ceza infaz kurumuna kabul edilmesi Adalet Bakanlığının iznine bağlı olacak. #32madde yasalaşmamalı

Teklifin 32. md. ile yapılacak değişiklikle; - hükümlülerin iyileştirilmesi (ne demekse) amacına ulaşmayı zorlaştıran haber,yazı,fotoğraf ve yorumları kapsayan hiçbir yayın hükümlüye verilmeyecek.

Neyi önemsiyoruz? #Koronavirüs salgınını mı yoksa başka bir şeyi mi? Bu kadar önemli sağlık tehdidi karşısında,hükümlünün iyileştirilmesi ne demek? İyileşme neye göre,kime göre? "Terör suçlusu"olarak sayılan muhalif düşüncede olan hükümlülerin iyileşmesi ne anlama geliyor?

Buna göre; hükümlünün iyi halli olabilmesi için, İdare ve Gözlem Kurulu'nu "iyileştirme programlarına göre toplumla bütünleşmeye hazır olduğu" , " işlediği suçtan dolayı pişmanlık duyduğu duyduğu", "tekrar suç işlemeyeceği" konularında ikna etmesi gerekecek.

Objektif koşullar belirlenmeden her şey İdare ve Gözlem Kurulu'nun takdirine bırakılıyor, teklif yasalaşırsa hükümlüler arasında ciddi ayrımcı uygulamalar olacak. Teklifin #36maddesi ile Kanunun 89.maddesi tümden değişiyor.


0Önceki Haber

0

0Sonraki Haber

0

Başka haber bulunmuyor!