Sağlık ANALİZ

Sağlık ANALİZ

Mail: saglikanaliz@gmail.com

Aşı, yetkiliyi yaptı ŞAŞI...

Aşı, yetkiliyi yaptı ŞAŞI...

Kalemi sağlıktan bir okurumuza bırakıyorum. Bakın Neler yazmış ve vatsaptan atmış...  Acaba ibret alan olacak mı?

“...Covid 19 virüsünün ilaç tedavisi olmaması ve hızla yayılması dünyada pandemiye yol açtı. Aşı tek çözüm olarak ortaya çıktı, fakat bu zaman alıyordu çok sayıda milyon sayıda insan hayatını kaybetti. Bir doz aşının bilene kadar önemli olduğu ortada idi. Bir insanın hayatı için neler feda edilebileceği insanlığın gereği idi. Sonuçta değişik bilimsel tekniklerle Aşı üretilmeye başlandı. Virüs hızla yayılıyor rehavete kapılıp, ciddiye almayan ülkelerde daha zararlı oluyordu. Maske, mesafe, hijyen, ardından Aşı. Tek çözüm idi. Aşı üreten ülkeler bir vatandaşını bile ihmal etmeden önce kendilerine stokladılar. Aşı savaşları oldu. WHO dünya Sağlık örgütü başkanı Tedros, Dünya feci bir ahlaki çöküntü ün içinde dedi. Interpol Aşı hırsızlığına dikkat çekti, corona aşılarını çalınabileceğini, sahtecilik yapılabileceğini, sahtelerinin piyasaya sürülebileceğini, yasa dışı reklam yapılabileceğini söyleyerek bir aşının ne kadar hayati olduğunu ve bunun için insanların neler yapabileceğine dikkat çekti.

Dünyada corona Aşı çalışmaları ancak çalınırken. Türkiye de ve özellikle Mersinde inanılmaz başarıldı ve 25 doz aşı bulunamadı.

3 milyon doz aşının ilk partisi 30 Aralıkta Türkiye ye gelmiş. 14 Aralıkta ilk olarak sağlık çalışanları aşılamaya başlanmıştı. Anlatılana göre Personel sayısına göre gelen aşılar personele yetmeyince. 25 doz aşının olması gerektiği halde olmadığı görüldü. Yani ortada kayıp 25 hayat olabilirdi. Aşı olmaması nedeniyle kaybedilebilecek 25 kişi.

Who başkanı Tedors 49 göreceli zengin ülkede 39 milyon Aşı yapılmasına rağmen, düşük gelirli bazı ülkelerde ancak 25 doz aşının yapıldığını söyledi. Her gecikme insan hayatına mal olacaktı.

Mersinde kaybolan, çalınan, veya ikram edilen.... aşı da 25 adetti.

Kendi ailesinden çevresinden bir sürü insanın artık corona nedeniyle kaybedildiği dünyada, Aşı ile annesinin babasının hayatta olacağını söylersek, bu Aşı kaybının önemi sanırım anlaşılacaktır.

Aşılar sayılmadan mı alındı?

Sayıldı ise neden 25 aşı eksik?

Asıl sorumlular kimler?

Orada bunları dağıtın denilen insanlar kullanıldı mı?

Sayılarak alınsın denilmesine rağmen, üstelik başhekime, neden birileri bunu saydırmadı?

Konya da Taşkent hastanesinde 2 adet covid. Aşı çalındığında idare savcılığa suç duyurusu yapmış, basında yer aldı.

Toros yaptı mı, neden yapmadı?

Türkiye de Mersini covid hasta sayısını 3.sıraya getirenler, Aşı çalınmasında Mersini, hem de Dünyada, nasıl 1.sıraya yükseltti?

Aşıları dünyada erken yaptıranlar, sırası dışında aşı olanlar, istifa ederken, burada insan hayatıyla oynanması inanılmaz.

Başhekim bütün sorumluluğu, evet istenmeyen bir olay olmuştur diyerek sorumluluğu üstüne aldı mı yoksa ekip olması gerekirken alttakilere mi suçlar atıldı?

Bu konunun üstü kapatılamaz. İnsan hayatı her şeyin üzerindedir. Sağlık hakkı, Aşı vs gasp edilemez. Suçlular bulunmazsa, ihmali olanlar silsile yoluyla istifa etmeli aksi halde görevden acilen alınmalıdır...”

ALLAH, DEVLETE VE MİLLETE ZEVAL VERMESİN.

Baki Selam ve Dua ile.

www.haberanaliz.net

CEVAP HAKKINA SAYGILIYIZ. 

Cevabı yazıda, adı geçen ilgilisi ve yetkilisi göndermesi gerekir. Telefon ve iletişim bilgilerini koymayı unutmayınız.

CEVAP GÖNDERECEĞİNİZ ADRES: batuhansezerhaberanaliz06@gmail.com