Gündem ANALİZ

Gündem ANALİZ

Mail: ganaliz@gmail.com

Çeşmeli Taşucu yolu ne oldu?!

Palavrayı iyi beceren siyasilerimiz, Mersin’de her şeyi güllük gülistanlık göstermeyi ve verilen vaatlerin yerine getirildiği yalanını söylemede MAHİRLER...

Örneğin kentimizin bir ÇEŞMELİ- TAŞUCU yolu meselesi vardır, gelen giden tüm İTHAL bakanlarımız ve vekillerimiz başta olmak üzere çoğunluk, “bitti bitiyor, şu gün bitecek, bu gün tamamlanacak” türküsü söylemişlerdir ve halende söylemeye devam ediyorlar.

Bu güzergâhta TRAFİK berbat haldedir.

Kazaların haddi hesabı yoktur.

Tüneller açtık, köprüler yaptık, dağları ovaları aştık diyerek övünen bir iktidarın mensubu olan Mersin’dekilerin, neredeyse 20 yıldır süren giden bu yol hikâyesini çözüme kavuşturmamaları hayrete düşürüyor.

Şehri yönettiğini sanan meslek odalarının başkanları ve iş insanları, bu işi için zamanın bakanlarına gittiklerinde, hep güzel haberlerle dönüp, bitti bitecek türküsünü bize söylediler.

Ama bitmedi, bitirilmedi, ortada hiçbir iş ve icraat yok!!!

O günkü bakan şimdi nerde bilmem ama Mersin siyasetinden elini çekmeyip, buraları dizayn etme gayretinden vazgeçmiyor.

Hadi ondan vazgeçtik, ondan önceki eski bakanlarda Mersin’i karıştırmaktan vazgeçmiyor.

İl teşkilatı ilçe başkanlıkları oluşacakken bakıyorsunuz, bunların yakınları, ahbapları, kirveleri, onların uzantıları olan isimler makamlara getiriliyor ve yine aynı zihniyet Mersin’i yönetmeye devam ediyor.

Öyle olunca da İKTİDARIN güzel hizmetleri Mersin’e yansımıyor ama güzel nimetleri, o makamı kapmış olanlara çok güzel yansıyor…

Mersin, genelde iktidar olan olan Ak Partinin Mersin’deki basiretsiz ve öngörüsüz tipleri yüzünden çok hizmetten geri kaldı.

Yeni yapılanmada, il ilçe teşkilatlarında basiretli, öngörüsü yüksek, hiçbir olumsuzluğa geçit vermeyecek, kimsenin adamı olmayan, sadece partiye ve partinin ilkelerine hizmet edecek, para almayacak, para harcayacak, kendisinden bir şeyler katacak kişilere ihtiyacı var.

Anlayacağınız, partiye ihtiyacı olan kişiyi değil, partinin ihtiyacı olan kişileri bulabilmek mesele…

Partiye gelip alıp götürenler değil, verip katma değer yaratanlara sarılın artık.

Arkasında 5-10 bin oy varmış!!!

Yapma ya!

Bu devirde kimsenin arksında 5- 10 bin oy yok.

Kandırmayalım birbirimizi.

O kadar yetenekli ve çaplı kişiler ise, şimdi seçim yenilgilerine bahane üreteceklerine, arkalarındaki oyları nereye gizlemişler, yada nereye yönlendirmişler onu açıkca söylesinler!

Ne oldu, ses yok...

Çünkü arkalarında oy yok ki, yönlendirecek olsalar kendi partilerine yönlendirirlerdi, boş beleş adamlar.

Hep  partiden almışlar, partiye hiçbir şey vermemişler.

Rütbe, şan, şöhret, makam kapmışlar ama partiye katma değer katamamış, toplumda hiçbir karşılığı olmayan isimler ile yol yürümekten parti hep zarar görmüş.

Adamların umurunda değil.

Parti kalkınmasa da olur, tepede REİS var, nasılsa onun kredisi geçerli, biz kalkınalım havasında çalıştılar.

İyi de kalkındılar.

Lüks daireler, arabalar, yaylalıklar deniz evleri, villalar bankalarda paralar yapanlar oldu.

Mersin’i boş beleşçilerden, palavracı siyasilerden ALLAH RIZASI için kurtarın ve teşkilatda bu kez yapılanmayı düzgün yapın…

Özlemle beklediğimiz ama 20 yıldan fazladır sonuçlanmayan ÇEŞMELİ TAŞUCU yolumuzu da bize kazandırın.