Siyasi ANALİZ

Siyasi ANALİZ

Mail: sanaliz@gmail.com

Cumhur ittifakı Mersin!!!

Cumhur ittifakı Mersin!!!

Seçim 31 Mart gecesi şekillendi, bugün 3 gün geçti.

Üstelik Cumhurbaşkanı Balkon konuşmasında bunlara mesajı çok net verdi, ama Mersindekiler duymazdan geliyorlar.

Her zamanki, pişkin, umarsız, arsız duruşları sergiliyorlar.

Seçim sathı mahalline girilmeden ve girdikten sonra, en az 25 kez uyardık, yazdık, söyledik, umurunuzda olmadı.

Sen, ben, bizim oğlancılar, teşkilatlarda yer edinmiş, makam kapmışlar, arkamızdan atıp tuttular, kendilerine toz kondurmadılar, aynaya bakma lüzumunu bile hissetmediler, Mersin’i el birliği ve gönül birliği ile bu hale getirdiler.

Mersin Ak parti teşkilatları başta olmak üzere MHP teşkilatları da yetersiz kadrolar, yetersiz ve gereksiz çalışmalarla vakit öldürüp, bu sonucu el birliği ile hazırladılar.

Bir defa Teşkilatlarda EKİP ve TAKIM çalışması yapılamadı.

Birlik ve beraberli ruhu sağlanamadı.

Seçim süresince ortada görünmeyip, mazeret üreten çok sayıda teşkilat yönetim kurulu üyesi görmezden gelindi.

Meclis sıralamalarını, aday belirlemelerini şimdilik ele almıyorum, o ayrı bir garabet.

İYİ parti Tarsus ilçe başkanı erdem gösteriyor, başarısız olduk, beceremedik diyor görevinden istifa ediyor.

Ülke genlinde benzer olayları değişik partilerde gördük.

Bizim Mersin KRALDAN ÇOK KRALCILARIN bol olduğu yer olduğu için, şu ana kadar ne Ak Parti Nede MHP kanadında bir istifaya rastlamadık. (Görevden affımı diliyorum diyene)

Ak Parti il başkanı ve yönetimi başta olmak üzere, Belediye başkanlığı elinde olup da kaybedilen ilçelerin başkan ve yönetimlerinin bu erdemi göstermesi gerekir ve görevlerinden istifa etmeleri gerekir.

Hani nerede, bir hareket var mı, kabahati, yanlışı kendinde gören var mı?!

Herkes suçu bir başkasında ve başka yerde arıyor...

Her zamanki halleri...

Şimdi reis seslendi.

Mersin deki tüccar, siyaseti ticaret haline getirmiş olanlar gardını aldı, hazırlık yapıyorlar, Teşkilatlarda olası muhtemel değişikliklerde, nasıl ederiz de, kendimize yakın adamları teşkilatlara yerleştirir, siyasi gücümüzü korur, çıkarlarımıza devam ederiz!!!

Bakın Ak partinin il başkanlığı yönetimlerini ele alın.

Son 20 yılı.

Bir il başkanı gider, yâda alınır, onun el verdiği, onun listesinde olan, ona yakın bir isim getirtilir oturtulur ve el birliği ile de listeler oluşturulur.

Daha sonra ilçelerde aynı şekilde dizayn edilir.

Yıllardır aynı kişiler, aynı zihniyet, aynı kadrolar partiyi elden ele devredip, egemenliklerini bırakmadılar ve partiyi bu berbat duruma getirdiler.

Şimdi.

Ak partide Akdeniz ilçe Başkanı ve yönetimi, Aydıncık ilçe başkanı ve yönetimi, Toroslar ilçe başkanı ve yönetimi başta olmak üzere İl başkanı ve il yönetimi başta olmak üzere bu görevlerden çekilmeli, yerlerine gelecek olanlar için de bu ekip ve takımdan görüş alınmadan, genel merkez sıfırdan bir yönetim oluşturmalı.

MYK ya son seçimlerde Mersin’i temsilen alındığı belirtilen MUT kökenli isim olan, geçmişte Büyükşehir adayı olmuş kaybetmiş Mustafa Sever ve yine geçmişte vekil olmuş sonrasında kaybetmiş YHD ye alınmış Zeynep Gül Yılmaz’a defalarca uyarı yazısı yazıp, gidin MUT ilçesi sizin doğduğunuz ilçe, oraya ağırlık verin, çok çalışın, hiç boş bırakmayın, yoksa İYİ parti alacak, gidin o adaya bari sahip çıkın diye yazdım, anlatamadın. Bundan sonra bu isimlere partide her hangi bir görev verilmemeli.

Hangi kademelerde olursa olsun, (Vekil- Başkanlık- il ilçe başkanlığı gibi ) buralarda seçime girmiş ama kaybetmiş olan hiçbir isme yönetimlerde görev verilmemeli.

VEFAYI hep reis mi duyacak, partinin yıllardır ekmeğini, kaymağını yiyenler, eşini, çocuklarını, akrabalarını, dostlarını, oynaşlarını iş aş sahibi eden ve devletin kurum kuruluşlarında makama getirenler VEFA duymayacak mı?

Ak parti olmaz ise toplumda geçerliliği olmayan, Ak partinin itibarı ve gücü ile toplumda adam yerine konulan bazı tiplere DUR deme vakti gelmiştir ve Ak parti genel merkezi bu işe önem vermelidir.

Öyle buradakilerle iş birliği içinde olan, Genel merkezden aynı isimleri buraya koordinatör yâda müfettiş diye gönderip MERSİN’in geleceğini bir daha çaldırmayın.

Geleyim MHP kanadına.

MHP’de ilçe başkanlığı yapmış başarılı olamamış, ardından aynı ilçede belediye başkan adayı yapılmış ve seçim kaybetmiş insanı, önce MYK ya alıyorsunuz, sonra il başkanı yapıyorsunuz, il başkanlığında Milletvekili seçimleri yapılıyor milletvekili sayısı bire düşüyor, orada da başarı gösteremiyor, derken adamı Büyükşehir adayı yapıyorsunuz, ezici çoğunlukla bu seçimi de kaybediyor, şimdi deniyor ki, genel başkan yardımcısı yapacaklar....

Ayıptır ya, Bu kadar olmaz. Parti tabanı ve teşkilat mensupları be denli görmezden gelinmez.

MHP Mersin’de büyük hezimete uğradı.

Sebeplerini ilerdeki yazılarımda daha geniş kaleme alacağım.

Hezimete uğradığı ilçelerde durum vahim halde...

Ellerinde olan Belediyeleri kaybettiler.

Toroslar- Anamur- Silifke- Çamlıyayla ilçe başkanları ve yönetimleri başta olmak üzere, diğer başarı göstermeyen ilçelerin başkan ve yönetimleri çekilmeli, il Başkanı ve yönetimi tasfiye dilmeli ve yeniden bir yapılanmaya gidilmeli.

Bu yapılanma yapılırken de, sahadaki partilinin kapısı çalınmalı görüş alınmalıdır.

Ne, başkanlığı ve meclis üyeliğini kaybedenden, ne, mevcut il ilçe teşkilatlarında seçimin kaybedildiği anda görev alanlardan görüş alarak yeniden kadro kurmayın.

Son 25 yıl içinde Eski yeni isimlerden bir liste oluşturun ayrıca il başkanlığına getireceğiniz isim, MHP’ye artı değer kazandıracak toplumda karşılığı olan yeni ve yıpranmamış bir isim olsun.

Ve gecikmeyin.

Bu işi yapmada geciktiğiniz her an partiye ve partiye gönül vermiş insanlara zarar verir, ciddi kopuşlar olur.