Mustafa GÖKTAŞ

Mustafa GÖKTAŞ

Mail: mustafagoktas006@gmail.com

Ekranların Akransızlığı

TV Ekranlarının karşısına geçiyoruz. Kanal kanal geziyoruz. Her kanalın kendine has tartışma programı yapıyorlar. Sözde ulusal yayın yapan kanallar. Bu kanallarda, (siyasi, ekonomik, sosyal, küresel, askeri, eğitim, sağlık her konuda) hep aynı simalar çıkartılıyor ve onlarla konuşuluyor, tartışılıyor, onların fikirleri millete aktarılıyor.

Simalar hep aynı, isimler hep aynı, (Gazeteci, yazar, araştırmacı, emekli askeri akademisyen, felan fistan) konuşuyorlar. Kadrolu konuklar (!)

Sözde programı yöneten var. Canlı yayında olduklarını unutuyorlar, bağıran bağırana. Söz hakkına saygı yok. Sırasını bekleme yok. Sataşan, kendini üstün gören, kibir abidesi tipleri izliyoruz.

Yahu, lanet olsun, bu ne yahu diyoruz... Kanaldan kanala geçiyoruz. Aynı sahnelere tanık oluyoruz. Milleti boş beleş mevzularla, hayatın gerçekleri ve olağan akışı ile ilgisi olmayan hususlarla oyalıyorlar.

Ekranların KADROLU tartışmacı, konuşmacı, konukları evimizin içinde ve izlerken utanç duyuyorum.

Yapacak bir şeyde yok. Haber izleyim deseniz, kanal kanal geziyorsunuz hep aynı ajans haberleri, özel araştırma ve çalışma gerektiren bir haber yok, yellen yellen ipe diz cinsinden haberlerle karşı karşıyasınız...

Film izleyim desen eski, en az 50 kez izlediğiniz film karşınıza çıkıyor. Belgesel deseniz, yine aynı. Her şeyin, her işin çivisi çıkmış durumda. Hele bazı kadın programları, magazin programları ise rezalet...

Ekranlar, AKRANSIZ insanların, liyakatsiz insanların, iş bilmezlerin ama yağcı kesimin eline geçmiş durumda. Gazetecinin işi yağ çekmek, pohpohlamak, tıpışlamak mı yahu!

Sözde önemli haber kanalları bile işi PARAYA- PULA- maddiyata dökmüş, halkın sorunu, derdi, yaşamın gerçeklerini, ülkenin ekonomik girdabı, sosyal yaşamın adaletsizliğini, açlığı, yokluğu, yoksulluğu, arsızlığı, hırsızlığı, yolsuzluğu, tartışan konuşan, ortaya çıkaran yok.

Az sayıda gerçeklere dönük yayın yapan var, onlarında seyircisi, izleyeni az. İmkânları da kısıtlı... Ekranlarda her şey güllük gülistanlık... Allah ıslah etsin, akıl fikir versin.