Sağlık ANALİZ

Sağlık ANALİZ

Mail: saglikanaliz@gmail.com

Geldik zurnanın ZIRT dediği yere

Geldik zurnanın ZIRT dediği yere

SBYS- HBYS diye diye dilimde tüy bitti.

Tabi Devlete çöreklenen ve makama oturanlar devletin değil de firmanın yanında olur ve kılıç çekerlerse, yedi cephede savaşır durusunuz.

Önemli değil.

Şimdi Sağlık bakanlığının NAMUSLU İDARECİLERİ OLAYA EL ATMAK zorundadır.

Öncelikle bir önceki yazımın linkini veriyorum. LÜTFEN LİNKİN ÜSTÜNE GELİP TIKLAYIP OKUYUNUZ.

https://www.haberanaliz.net/makale/yetimin-sehidin-hakkini-dusunen-yok-mu-1978

Herkes sustu, korktu, korkutuldu....

Sözleşme zamanı, aman yerimden olmayayım tavrına girdiler.

Biz yaptığımız araştırmalarda firmanın devlete karşı açtığı davalarda kendini savunan Avukatı, Bunların Parti içindeki uzantıları, bürokrasi içindeki uzantılarını da çözdük.

Kimi hangi nedenle ve olmayan payeler vererek makama getirdiklerini de araştırdık.

UTANIN!!!

Makamda tutmaya çalıştığınız kişinin MİLLİ GÖRÜŞÇÜLÜKLE- MÜCAHİTLİKLE yakından uzaktan alakası yok, içen, belden aşağı kovalamaca yapan, parayı ve debdebeyi seven olduğunu mısırdaki sağır sultan duydu, ama bizim buradaki SİYASİLER, ne hikmetse duymamışlar (!)

İşlerine öyle geliyordur diye düşünüyorum. Neyse...

Geliyorum, ADSM lerin aldığı gerçek rakamlara...

Nihayet ele geçirdim.

Belgeler doğru. Birbiri ile örtüşüyor. Ben belgeleri yayınlamıyorum. Ama içeriğindeki rakamları yazacağım. Yazacağım ve duyuracağım ki, YETKİLİ- İLGİLİ- DEVLETİNİ ve VATANINI- MİLLETİNİ SEVEN siyasetçide olaya sahip çıksın, bu işlere geçit veren, devlete ve millete zarar veren bürokratlara değil, devletine sahip çıkan bürokratlara sahip çıksınlar..(!)

Ben elime çok büyük dokümanlar geçirdim. İşin içinde, siyaset, ticaret, firma ve ortakları, yan kuruluşları, o kişinin makama getirdiği ve makamda tutmak için verdiği çabayı, firmasında çalışanların akrabalık ve yakınlıkları ile bunlara ödenen astronomik ücretleri buldum. Devlete zarar vermeye ve bu işlere bulaşanları makamda tutmaya devam edeceklerini duyuyorum. Bunların hepsini Sağlık Bakanlığımız inşallah titizlikle inceler ve kendi getirdiği SAĞLIK MÜDÜRÜNÜN sözleşme listesinde olan, dünden bugüne makamları aralarında paylaşanları temizler....

Bakın, tartışma konusu olan ve kelle koparan yeni yapılan ihalede, MERSİN ADSM 3 aylık işi 27 bin liraya aldı.TARSUS ADSM aynı işi 21 bin liraya aldı.SİLİFKE ADSM ise 18 bin liraya aldı. Aynı iş, aynı büyüklük, aynı bakanlık ve aynı hizmet, aynı süre...  Fiyatlara bakar mısınız? Şimdi bunları alt alta yazıp toplayın. Ben topladım. 66 bin lira yaptı. Üçünün 3 aylık devlete maliyeti bu oldu... Dikkat edin. Rakama dikkatli bakın.

Şimdi Mersin ADSM’nin Mart ayında, eski firmaya yaptığı, aylık ödemeyi aktarıyorum. 24 ay boyunca, bu parayı tıkır tıkır, şıkır şıkır her ay almış. Ne kadar? 26 bin lira. Her ay bu para. 3 ayda, Sadece Mersin ADSM de ne yapar? 79 bin lira. Bakın sadece Mersin bu kadar. Şimdi yapılan ihalede, 3 hastanenin, 3 aylık toplamı bile bundan az.NE ANLIYORSUNUZ, YADA ANLADINIZ?!

Üç hastane 3 aylığına toplamda 66 bine alırken, tek bir hastane yıllarca aynı işe 79 bin lira ödemiş.

Devam ediyorum. Firma yine Mersin ADSM den MART sonuna kadar 612 bin lira almış. Paraya bakar mısınız? Şu güzelliğe bakar mısınız? Kimin parasını kime, nasıl veriyorsunuz, neden ve niçin veriyorsunuz?

Bu bir tek ADSM.... Mersin.... Diğerleri Tarsus ve Silifke’deki bundan önce ödenen rakamları da ortaya çıkartın, paranın büyüklüğünü ve kazancın nispetini görün....

Bu para devletin parası. Yetimlerin şehitlerin hakkı var. Bu paralar harcanırken makamlarda oturanlar bunu hiç mi görmedi? Hiç mi araştırmadı, hiç mi vicdanı sızlamadı (!) Hani şimdilerde benim kırmızı çizgim, o milli görüşçüdür dediğiniz ve şimdi makamı sağlam olsun diye sahte üniforma giydirdikleriniz, MÜCAHİT değil MÜTEAHHİT olmuşlar. Aslında onlar devrin adamı. Yarın siz gidin, gelenin adamı olurlar. Merak etmeyin. O makamda kalmak içim yerler, yedirirler, her dümeni kırarlar.... Gerçek mücahide, ülkücüye, devrimciye CAN KURBAN. Yok ki... Kalmamış ki... Bu değerler üzerinden bir soygun düzeni kurulmuş, don lastiği gibi herkes istediği yere çekiyor (!)

Devletin kör kuruşunu çalan, çaldıranın ALLAH BELASINI VERSİN!

Sağlık müdürlüğüne geliyorum. Mart ayında 159 bin lira fatura kesmişler. Evrakları tanzim edenler, şartnamelere imza atanlar yıllardır hep aynı kişiler, nedense... Evraklar üzerinde görüyorum. Ama yayınlamıyorum. Hani belki AR ederlerde bu makamları peşkeş çekme ısrarlarından vazgeçerler diye....

Sağlık müdürlüğünden ise bu iş için mart sonuna kadar 3.300.000 küsür lira almışlar. Kısacası eski rakam 3,5 trilyon lira.... Kimin parasını böyle hoyrat harcıyorsunuz? Hiç mi benzer işleri araştırmıyorsunuz?

En önemlisi ise Sağlıkta bu hizmet gerekli mi, nerede kim tarafından, ne amaçla, nasıl kullanılıyor???

Birde, çok dikkat edilmesi gereken şey, bazı hastanelerde idari mali işler müdürü neden hiç değişmiyor ve bunların son 15 yılı bu firmaların sahip ve yöneticileri ile bağları, kendilerinin akraba ve yakınlarının ise kurumdaki konum ve çalıştıkları yerler, nasıl paslaşıyorlar, hiç araştırılıyor mu?

Bunların süreç içinde sosyal yaşamları, yaşantıları nasıl ÇAĞ atlamış incelemiyorlar mı???

Bir sonraki yazım, başkanın başardıkları ve kaşarladıkları hakkında olacaktır...

ÖNEMLİ BİR NOT...

Sağlıktaki vatandaşın biri benim hakkımda akla gelmeyecek iddia ve suçlamalarda bulunarak savcılığa şikâyetçi olmuş. Gittim ifademi verdim. Dün tebligat geldi. Savcı iddia ve ithamları yersiz bulmuş ve benim yazdıklarımı İFADE ÖZGÜRLÜĞÜ kapsamında değerlendirip, KOVUŞTURMAYA GEREK YOK diyerek takipsizlik kararı vermiş. Doğrusu kendisine Hiç yakıştıramadım. Bu tür şikâyetlere gerek yoktu. Bakın her yazımın altına not düşerek, cevap ve düzeltme hakkınızı kullanabilirsiniz diyorum. Hakkında yazı çıkan 4 kişi bu hakkını istediği gibi burada kullandı. Siz neden kullanmadınız? Madem söyleyecek ve aktaracaklarınız var, buyurun sayfamız açık. Gönderin yayınlayalım. Sonra burada her yazılan yazı bana ait değil ki. Bakın bazı yazıların üzerine belirtiyorum. OKURLARDAN GELENLER diye ibare koyuyorum. Okurdan gelen bana ait değil. Sizde iddia ve açıklama gereği görüyorsanız gönderin yayınlayayım, ne savcıları hakimleri yoruyorsunuz?

ALLAH, DEVLETE VE MİLLETE ZEVAL VERMESİN.

Baki Selam ve Dua ile.

www.haberanaliz.net

CEVAP HAKKINA SAYGILIYIZ. 

Cevabı yazıda, adı geçen ilgilisi ve yetkilisi göndermesi gerekir. Telefon ve iletişim bilgilerini koymayı unutmayınız.

CEVAP GÖNDERECEĞİNİZ ADRES: batuhansezerhaberanaliz06@gmail.com