Mustafa GÖKTAŞ

Mustafa GÖKTAŞ

Mail: mustafagoktas006@gmail.com

Kent – Rant Konseyleri!!!

31 Mart seçimleri yapıldı.

Yeni seçilen Belediye başkanlarını izliyoruz.

Bakalım kendilerinin başkanı oldukları o Belediyelerde KENT KONSEYİ adı altında oluşturacakları o oluşumlar, adları gibi KENT KONSEYİMİ, yoksa içlerine yuvalanmış tiplerin sinsi oyunları ile RANT KONSEYİMİ olacaklar?!!

Kent konseylerinin kuruluş amacı belli...

Ancak amacına uygun çalışan tek bir kent konseyi gösterin.

Yâda bulunduğu kente katma değer yaratan, kentin her açıdan gelişimi için çaba harcayan tek bir konsey gösterin.

Her belediye kendi fikri ve zikrine uyan, siyasi anlayışına hâkim tiplerin bu oluşumlarda kümelenmesini sağlıyor.

Oysa toplum için, kamuoyu için gönüllü, herhangi bir ücret beklemeden görev yapan STK temsilcilerinin orada olması lazım.

Her idare, kendine yakın görüşte olanı çatısına toplayıp, meclisin arka bahçesi gibi o konseyleri çalıştırmayı maharet sanıyor.

Kent konseylerinde yer alan isimlerin her şeyden evvel Bulundukları çatıda (Belediyeden)  ihale alması, iş yapması, mal satması, akçeli işlerin içine girmesi AHLAKSIZLIK olarak kabul edilmeli ve buna fırsat verilmemelidir.

Kent konseylerinde görev alacak insanlar, belediye kaynaklarından istifade etmemeliler, kendileri, birinci derece yakınları, eş dost tanıdık bildik diyerek belediyenin imkânlarının peşkeş çekilmesine göz yummamalıdırlar.

Siyasi tezgâhların içinde olmamalı, kente nasıl yararlı olurum, hangi konuda ne faydam olur, benim kentteki yapılaşmaya, değişime, dönüşüme, gelişime ne gibi katkım olur diyerek gelip görev almalılar, karşılığında ise beş kuruş maddi beklenti içinde olmamalı aksine kendisinden verebilmelidir.

Varını veren utanmaz.

Parası olan parasını, bilgi ve görgüsü olan bilgi ve görgüsünü, yeteneği ve kabiliyeti olan yeteneği ve kabiliyetini, beden gücü olan beden gücünü, yani kendisinde ne varsa onu vermeli.

Ama gelip Belediyenin maddi ve manevi imkânlarını, değişik proje ve metotlarla kullanmaya kalkmamalı, kent konseyini RANT konseyi haline getirmemelidirler.

Bir kısmı maddi çıkar için basamak olarak kullanırken, bir kısmı manevi çıkar dediğimiz, orada başkanlık yaparak siyaset de önünü açma yâda başka makamlara zıplama derdinde oluyorlar.

O yüzden Etkin bir kent konseyciliği icraatı göremiyoruz, kente katma değerlerini de göremiyoruz.

Başkanlara uyarımdır.

Oluşturulacak kent konseyleriniz, yörenizdeki her etnik kökene, dine, dile, mezhebe, ırka, renge ve siyasi görüşe açık olsun. Ama gerçekten hulus kalple çalışacak, almayacak verecek kişilerden oluşsun.

Ki, sizden öncekilerden bir FARKINIZ olsun!!!

Baki Selam Ve Dua İle.