Sağlık ANALİZ

Sağlık ANALİZ

Mail: saglikanaliz@gmail.com

KİMİN UMURUNDA SAĞLIKLI İŞLER…

KİMİN UMURUNDA SAĞLIKLI İŞLER…

Bugün yazacağım konu çok farklı bir konu idi ama, şimdi durumun vehametine istinaden konuyu değiştidim.

Mersin Sağlık Müdürü emrah Ceviz bey, şimdi yazacaklarımı bir araştırsın.

Bundan bir süre önce, aşağıdaki linkte, şimdi buraya tırnak içine alacağım yazıyı yazıp seslendim.

“.. DOKTORLAR NİYE KAÇIYOR... Aldığım bilgide Tarsus da Beyin cerrahı olan 3 doktorun da çeşitli illere tayin isteyip tayinlerinin onaylandığıdır.İyi de bunlar giderse hastanede Beyinci kalmıyor.. Bu hastanede ihtiyaç varken bunları göndermek neyin nesi? Şimdi kalkıp, burada olan kadrolu beyinciler gidince, başka hastanelerden buraya geçici görevlendirme mi yapacaksınız? Böyle bir plan program olur mu? Bu tayin ve atamalar, görevlendirmeler kimin elinden geçiyor? Hiç dikkat edilmiyor mu? Tarsus da yeni yapılan hastanede imalat da ve işte çok eksikler var dedik. Var!!!  Peki, neden eksikler giderilmiyor? İnşaatı bu hali ile mi alacaksınız, bu hali ile almak kimin işine yarayacak?!...” Yayınlandığı tarih. 31.OCAK.2022

Linki de bu: https://www.haberanaliz.net/makale/saglik-milli-egitim-el-ele-yanlis-yapan-kertenkele-2479

Şimdi…

Bugün 20.4.2022 günü bu yazıyı yazdığım saat ise yayın tarihinde belli.

Tarsus’a sürekli Mersin merkezden BEYİN CERRAHI görevlendiriliyor.  Hemde çoğunluk TOROS devletten.

Oradaki adamı, kadrosuyla beraber alıp buraya getirmişler, şimdi buradan oraya geçici görev yazıyorlar..

Orada hastalar mağdur… Vatandaş perişan…

Buradan oraya geçici görev yazılan doktor mağdur olduğu gibi, eğer birde git gel için yolluk harcırah ödeniyor ise, buda devlete külfet. Bu işi kim yapıyor, neden yapıyor, kimse tayin yapılırken, yapılan tayinin önünü arkasını araştırmıyor mu? Araştırmadan, incelemeden, orada kim var, yeteri kadar doktor varmı yokmu, ne gerekçe ile bunu buraya alıyoruz, işin önünde arkasında siyasiler mi var, hatır için mi bu işi yapıyoruz diye araştıran yok mu?

Örneğin bize iletilen vatsaptaki bilgiye göre; Silifke ilçesinin bir dönem önceki CHP’ li Belediye Başkanı olan şahıs, şimdi yine CHP’den başkan adayı olacak imiş, bu nedenle Silifke’ye yakın olmak ve Mersin’de olmak ve siyasi çalışmalarınıda yapabilmek için KADROSUNU buraya aldırmış. Öyle ya da böyle…

Bu kadro Tarsusda iken ve orada bu doktora ihtiyaç var iken, elbette ki aynı branştan olup diğer tayinleri yapılan iki doktorumuzada aynı şey geçerli, hangi gerekçe ile, kimin isteği ile, kimlerin ricası ile bu tayin yapıldı?  Sağlık müdürümüz bu işlere nasıl cevaz verdi? Sonuçta evrak onun önüne de geliyor. Benim alt kademelerimdekiler bunu uygun görmüş deyip, incelemeden, araştırmadan, soruşturmadan imzasını basmış gibi gözüküyor. Ama bakın bu durum TARSUSDA yaşayan insanlarımızı mağdur ediyor. Burada işi düzeni kurulu olan diğer doktorları sağlık çalışanlarını huzursuz ediyor. İş yerinde çalışma barışı bozuluyor.

Sn. Müdürümüz, ALLAH RIZASI İÇİN, soruşturma raporuda olsa, muhakkik raporuda olsa, il içi tayin ve atamaları imzalarken, işin önünü, arkasını, tayini apılacak kişiye karşısına çağırıp bizzat konuşup ondan sonra bir karar versin.

Bu devlet sizlere, o makamda oturuyorsunuz diye ciddi rakamları maaş diye ödüyor. Aziz mübarek ramazan ayında size kara çalma amacı ile bir yazı yazıyor isem, ALLAH KAHRI BELA VERSİN. Günah yahu. Devlete de günah, millete de günah.. Personelinize ise daha da bir günah. Kadrosu olan üç kişiyi tayin istediği yere atayın, ora baş mkalsın, sonra buradan oraya geçici görevle adam gönderin (!) Bunu eğer siyasiler istiyorsa yazıklar olsun! Bunu bilmeden yaptıysanız, düzeltin.

Yok…  Sanane kardeşim diyorsanız. Ehh, ben yazdım gitti. Bundan sonrası sizin ve ALLAHIN BİLECEĞİ İŞ.

ALLAH, DEVLETE VE MİLLETE ZEVAL VERMESİN.

Baki Selam ve Dua ile.

www.haberanaliz.net

CEVAP HAKKINA SAYGILIYIZ. 

Cevabı yazıda, adı geçen ilgilisi ve yetkilisi göndermesi gerekir. Telefon ve iletişim bilgilerini koymayı unutmayınız.

CEVAP GÖNDERECEĞİNİZ ADRES: batuhansezerhaberanaliz06@gmail.com