Gündem ANALİZ

Gündem ANALİZ

Mail: ganaliz@gmail.com

MERAY-MONORAY-HAVARAY ve ŞİNANAY

Mersin PALAVRACI tiplerden kurtulamadı gitti. Sürekli vaat verirler, atar tutar, sıkarlar ama sonuç çıkmaz.

Kentin çok büyük problemleri vardır, onlar medyada nasıl yer kaparız diye uydur kaydır bülten yapıp ekine foto koyup basına servis ederler.

Macit Özcan döneminde MERAY DİYE BİR proje gündeme geldi. Hatta cadde ve sokaklara tabelaları asıldı, bu gün yarın hizmete giriyor dendi. Olmadı. Yapamadılar, yaptırmadılar... Herkes kendine göre bir bahane üretti. Hafif raylı sistemdi.15 sene adam başkanlık yaptı bu MERAY olmadı.

Ardından Kocamaz geldi. MONORAY dedi, HAVARAY dedi, bunun için yurt dışı geziler yaptı, o gezilerde beraberinde meclis üyeleri ve bürokratlarda katılım yaptı. Hatta projeyi yapacak firma ile basın toplantısı dahi yaptılar. Bugün yarın bitecek dendi, bitmedi, olmadı, gerçekleşmedi.

Geldik Vahap Seçer dönemine. Yine aynı söylemler yapılıyor, laf çok, hikâye çok ama gerçekle örtüşen doğru dürüst bilimsel bir şekilde proje sunumu, anlatımı, kamuyu bilgilendirme yok. Yapacağız edeceğiz söylemi var. Aha da yazıyorum. Vahap Seçer’de yapmayacak. Yapamayacak.

Biri MERAY dedi, Diğeri MONORAY, şimdiki ise ŞİNANAY ÇIKACAK...

Ya böyle kıytırık söylemler ile gündem oluşturacağınıza, kentimizin toplu taşıma sorununu ciddi şekilde çözün artık. Koyun hatlara 100 otobüs daha. 10 dakikada bir geçsinler. Otogara sefer sayısını arttırın. Siz bu dolmuşçu, özel halk otobüsçülerinin hamisi’misiniz?! Halkın yararına olan kararlar alın.

Sahilde çok katlı yapılaşmaya son verin. Yeşil alanları koruyun, tarım alanlarının imar açılmasının önüne geçin. Kent içinde merkezi yerlerdeki otopark sorununu kalıcı olarak çözün. Modern çok katlı otoparklar yapın. Kaldırım ve yol ortasındaki çiçekliklere yemyeşil gölgesi olan ağaçlar dikin. Aynı şekilde sahil dolgu alanına gölgesi olan ağaçlar dikin.

Mersin’e çok büyük kapsamlı bir (DARULACEZE, HUZUREVİ, YAŞLI BAKIM MERKEZİ, GERİATRİK REHABİLİTASYON MERKEZİ, KİMSEZİLERİN BARINDIĞI KONUK EVİ, KADIN VE ERKEK FRKETMEZ HEPSİNİ İÇİNE ALACAK ) güvenli merkezler yapın.

Üretim ve Tüketim kooperatiflerini her alanda yaygın hale getirin. Hem insanlara istihdam yaratın, iş alanları açın, hem piyasayı rahatlatın. Bu arada halka gıda satan, üreten her yeri çok sıkı denetleyin, insanların sağlığı ile oynayanlara göz açtırmayın.

Yok bunları yapmak yerine uydur kaydır festival, şenlik, şölen ile uğraşacaklar ki kolay para harcayacaklar...