Sağlık ANALİZ

Sağlık ANALİZ

Mail: saglikanaliz@gmail.com

MERSİN SAĞLIK DA MESLEK İCRASI REZALETİ

MERSİN SAĞLIK DA MESLEK İCRASI REZALETİ

Mersin Sağlık Müdürlüğü ÖRNEK bir çalışmaya imza attı.

Ama bu olumlu bir örnek değil, olumsuz örnek olarak nitelendirildi.

Bir gurup sağlık çalışanı sabah saatlerinde watsap hattımıza bu örnek çalışmayla alakalı ilginç yazışmaların görüntülerini bize attı.

Görüntüleri aşağıya alıyorum...

Birinci görüntü, Sağlık Müdürlüğümüz 31.3.2020 günü, ne hikmetse, yıllardır yapmadığı bir işi yapar ve Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğüne bu konuyla ilgili resmi yazı yazar ve görüş ister. SAĞLIK MESLEK KURULLARI ve çalışmaya engelli kişiler hakkında. Orası da bunlara 7.4.2022 günü cevap verir. Cevaba göre bunlarda çalışmaya başlarlar. (AŞAĞIDA)

İkinci yazı, sağlık müdürlüğünden DAĞITIM YERLERİNE diye çıkar. Tarih, 21.4.2022... Hızla, acele olarak dağıtım ile Mersin Üniversitesi, Mersin Şehir hastanesine bu yazılar gönderilir. Konusu MESLEK İCRASI. Yani akli dengesi yerinde mi, bu kişi rapor almış, bu kişi şu ilacı kullanıyor, inceleyin bakın bu kişi mesleği icra edemeyecek halde ise bildirin manasına gelen yazı. Tabi ekine de 2 sayfa bakanlık yazı sureti, Kişilerin ismini taşıyan liste, ayrıca bu kişilerin aldıkları raporların klasörü konmuş. (AŞAĞIDA)

Üçüncü yazıda Tüm ilçe sağlık müdürlüklerine gönderilmiş. Hangi ilçede kimi tespit etmişlerse onları o ilçeye bildirmiş, bunlar önce Mersin üniversitesine sonra şehir hastanesine gidip mesleki durumlarını içeren rapor alsınlar, mesleği yapamayacak halde olanlar ortaya çıksın diye.(AŞAĞIDA)

Ardından adları geçen kişiler tek tek üniversitenin yolunu tutmuşlar.

Tepkiler çığ gibi büyük.

Çünkü içlerinde bir kez yâda 2 kez psikiyatriden, yaşadığı olay yüzünden rapor almak durumunda kalanlarda var.

Yani mesleki engeli yok ama iş yerinde yaşadığı vahim hadiseler karşısında anlık geçirdiği travmaları olanlar var.

Ayrıca gerçekten kafayı sıyırmış olan onlarca ilaç kullanan, ne konuştuğunu bilmeyen, bulunduğu görevde işini icra edemeyenlerde var.

Fakat hepsi siyasilere ve üst düzeyde kimi tanıyorlarsa aramışlar.

Ortalık karışmış.

İl müdürü bu gün itibari ile az önce bir başka resmi yazı ile o kurumlara yeniden yazı çıkarıp daha önceki yazılarını ilgi tutup, emir vermiş.

“Ekli liste ve raporlar sehven gönderilmiştir, işlem yapılmadan iadesi” istenmiş.

Siyasete ve siyasetçiye bakın.

Ne işlerle uğraşıyorlar.

Siz böyle kafayı yemiş, işi aksatan, gerçekten mesleki yeterliğini kaybetmiş kişilere sahip çıkarsanız Daha çok DR. Ahmet Dikmen gibiler canından olur.

Günah, günah...

Yakıştı mı şimdi bu durum?

Böyle ciddiyetsizlik olur mu?

Hem sonra, Dr. Ahmet Dikmen’i öldüren kişide RUH hastası imiş.

Mahkemeye kurtulması için heyet raporları geliyor.

Fakat dosyasında zaten onun hasta kişilikli olduğu, vukuatlı insan olduğu, defalarca soruşturma geçirdiği,  sorunlu kişi olduğu bilindiği halde, görevinde tutuluyor...

Onu o görevde tutan ve sorumlu doktor yapan fakat günde 2-3 değişik psikiyatri ilacı kullandığı söylenen kişi siyasi entrikalarla makamında tutuluyor.

ALLAH KORKUSU yok.

Siyasetçi korkusu salmış.

Makam ve mevkide kalmak için her yol mubah sayılır olmuş.

Oysa İŞ SAĞLIĞI GÜVENLİĞİ BİRİMLERİNİZ VAR.

Çıksınlar sahaya, bunları, bu listede adları olanları, tek tek incelesinler.

Bu alınan raporları ve kişileri onlar önce inceleyip, görev yerlerinde bizzat durum tespiti yapsınlar.

Önce o iş sağlığı güvenliği birimlerinizde bir heyet oluşturun.

Başına da bir daire başkanı verin.

Onların tespitleri sonucu bu kişileri heyete gönderin.

Ve mesleki icrasını yapamayacak durumda ise, meslekten men edin.

Bunu neden yapmıyorsunuz da, böyle yanlış ve insanları zan altına koyan bir çalışmaya imza atıyorsunuz?

Şimdi o listelerde adı geçenler mimlendiler...

Ve o listeler elden ele dolaşıyor.

Ben özellikle o listeleri ve raporları yayınlamıyorum, içinde suçsu günahı olmayan kişilerde vardır, yazık günah diye...

Ama siz kimin ne olduğunu çok iyi biliyorsunuz, bu işi hafife almayın, İş güvenliği biriminizdeki doktorları içine alan heyet oluşturup, adları geçenleri çalıştıkları yerde gözlemleyin, araştırın ve sonra heyete sevk edin.

Bunu yapmazsanız, Dr. Ahmet Dikmen’lerin ahı üzerinizde kalır.

Ayrıca iş yapmayıp kaytaranların da yedikleri kul hakkından dolayı, yetimin şehidin hakkı da üzerinizde kalır.

İşin bir başka boyutu ise, Saglık müdürlüğünde şikayet üzerine şikayet edilen bir kısım amirlerin bu işte hile-i şeriye yaptıkları yönünde.

Rahmetli Dikmen’in ölümü ile başlayan süreçte, rahmetli lehine, savcılık ve emniyette, hatta anlaşmalı paslaşmalı oluşturulan muhakkik ve müfettiş denetimlerinde bile yapılan baskıya rağmen ifade verenler içinde bir iki defa rapor alanları da işin içine katıp, onlarıda sürgüne göndermek yada işinden etmek için bu yollara tevessül edildiği iddia ediliyor.

Nitekim orada ifade verenler hakkında hiç gecikmeden uyduruk soruşturmalar açılarak ardı ardına ceza teklifleri ve ardından tayinlerin yapıldığı ve bu kişilerin ise idari mahkemeye gittikleri belirtiliyor.

Ayrıca Rahmetli Dikmen olayında kusuru, kabahati, hatası, kastı olanların bilerek ve istenerek siyasiler tarafından korunduğu, makamda tutulduğu, siyasilere bu konularda yanlış bilgiler verildiği, siyasilerin içinde vicdanı olanların merhumun avukatı ile görüşmesinin doğru olacağı, ayrıca merhumun adliyedeki üç ayrı açılan avukatın ise elinde tamamı olan dosyayı incelemelerinin NAMUSLU BİR HAREKET olacağı, kendilerinde kimin ihmali, kimin kastı, kimin yanlışı, kimin görevini yapmadığı, kötüye kullandığı ve bu ölüme sebebiyet verildiği noktasında ışık tutacağı belirtiliyor.

Kulaktan dolma bilgilerle, üç beş tayin atama yapmayla, siyasete şirin görünme ile devlette idareci olunamayacağını herkesin bilmesi gerekir.

Devlet gücünü mazluma kullanan, haksız kullanan, iftira ve fitne fesat ile kullunanların akıbeti hiçbir zaman düzgün olmamıştır, olmayacaktır.

Sağlık müdürlüğünden yazılan yazıyı acaba il müdürü okudu mu?

Kendisine bunun alt yapısını kim hazırladı?

Bu yazıyı kim hazırladı?

İyi incelesin?

Yazının özetinde: “Sağlık Meslekleri gündeminde yer alan dosyasının değerlendirmesi sürecinde; karar vermeye yardımcı olmak amacıyla; iş yeri uyumu, ne kadar süredir kurumda çalıştığı, işe geliş-gidiş düzeni, mümkünse gözlenebilen kişilik özellikleri, iş verimi, amirleri/iş arkadaşlarıyla olan ilişkisi ve uyumu hakkında adı geçen personelin yöneticisinin gözlem ve görüşlerinin yazılması…” deniyor.

Ne demek bu?!

Yani özetle, personel hastanede mesleğini icra edip etmeyeceği ile uğraşırken, kurum amiri tarafından da kişi hakkında görüş raporu düzenleyecek ve Bakanlığa sunacak.

Belki kurum amirinin o personelle ilgili kişisel husumeti var?!

Nereden biliyorsunuz?

Bu kapıyı neden açıyorsunuz?

Kim için, hangi torpilli, işini bilmez, makamını haketmezler için yapılıyor?

Suçu örtbas edilmeye çalışıldığı iddia edilen idareci için bu kısımların yazıldığı konuşuluyor.

Liste ve yazışmalar elimde, ben şu an o listelerde adları geçenleri araştırıyor inceliyorum. Bakalım hangi torpilli, icazetli kişiler yüzünden HALKIMIZIN SAĞLIĞI BİLEREK VE İSTEYEREK TEHLİKEYE ATILIYOR???

ALLAH, DEVLETE VE MİLLETE ZEVAL VERMESİN.

Baki Selam ve Dua ile.

www.haberanaliz.net

CEVAP HAKKINA SAYGILIYIZ. 

Cevabı yazıda, adı geçen ilgilisi ve yetkilisi göndermesi gerekir. Telefon ve iletişim bilgilerini koymayı unutmayınız.

CEVAP GÖNDERECEĞİNİZ ADRES: batuhansezerhaberanaliz06@gmail.com