Sağlık ANALİZ

Sağlık ANALİZ

Mail: saglikanaliz@gmail.com

Mersin Sağlık kanayan yara... -2-

Mersin Sağlık kanayan yara... -2-

Mersin Sağlık il müdürü geldiği günden bu yana elle tutulur gözle görülür herhangi bir işe imza atamadı.

PERSONEL yapılan haksız, hukuksuz uygulamalardan bıktı, canından bezdi, ama PERSONEL DAİRE BAŞKANLIĞI ve ona bağlı birimler bir türlü düzeltilemedi.

Geçici göreve gönderilen çok sayıda uzman hekim, “biz geçici görev paramızı alamıyoruz. Döner ve teşvikten geri kalıyoruz. Haziran - Ağustos paralarımızı alamadık halen” diyerek sitem ederken ve mağduriyetlerini dile getirirken, personelde o kadar çalışan var, bizim bu ücretlerimiz günü gününe neden yatırılmıyor diye soruyorlar.

Müdür Emrah Ceviz talimatıyla Mersindeki tüm hastanelere bir tamim yayınlanır. MHRS ile ilgili. Altında da dağıtım yapılan yerler yer alır. Telefon ekran görüntüsü attılar aşağıya alıyorum.

İyi de, bu talimata uymayanlar var. Mesela ŞEHİR HASTANESİ BAŞHEKİMİNİN yazdığını aktardıkları aşağıdaki metin de vatsap ekran görüntüsü olarak atıldı.

“Arkadaşlar merhaba. Ekim ayı itibari ile tüm poliklinikler (ana dal-yan dal farkı olmaksızın) sabah 08:30 da başlayacak olup ve randevu aralıkları 10 dakikada bir olacak şekilde 12:00’a kadar açılacaktır. Öğleden sonra tüm mhrsler 13:30-16:00 arası ana dallarımıza 10 dakikada bir, yan dallarımız için 13:30-15:00 arası 15 dakikada bir olarak açılacaktır. Bu durum mevzuat gereği daha uzun  süreli randevu vermemiz gereken Psikiyatri, K. Doğum, Ç. Psikiyatri, Gelişimsel Pediatri vb. branşlarımızı kapsamayacaktır.”

Bu nasıl uygulama Sn. Müdür? Dağıtımı her yere yaptıysanız, her yerde bu talimata uyacak. Uymuyorsa gereğini yapacaksın. Toros da ayrı, şehirde ayrı uygulama olur mu? Böyle ciddiyetsiz çalışma olur mu?

PROMOSYON MESELESİNE GELELİM. Personel dertli. Her şey artıyor, maaşlara zam geliyor, ama sizin PROMOSYON sözleşmeniz öncelere dayanıyor ve siz bu işi görmezden geliyorsunuz. Acep niye ki? Giresun- Samsun ve çok sayıda il müdürlüğü ile çok sayıda kamu kuruluşu maaşlara gelen artışlardan sonra PROMOSYON sözleşmelerini TEK TARAFLI FESİH EDEREK, yenilediler. Her şeyden evvel TÜKETİCİ KANUNUNA AYKIRI bir durum. Sizin Avukat sayınız sanırım, 17. Ebe iken sağlık memuru iken, teknisyen iken, hemşire iken önce adliye yüksek okulu okuyup ardından hukuka geçerek mezun olan da var, hukuk okuyanda. 17 kişiler. Bunlar ne iş yaparlar? Kamu kurumu olan sizin hangi davanızı şu ana kadar kazanmışlar, yada size açılan hangi davayı kazanmışlar? Çoğu zaman duruşmalara mzeret gönderip katılmıyorlar bile. İyi tamam, hukuk işleriniz var. Var da, bu işleri MUHAKEMAT MÜDÜRLÜĞÜ YAPARKEN durum nasıl idi, bunlara geçtiği günden bu yana durum nasıl bir araştırın! Başarı oranları ne? Kurumda avukat ordusu olması önemli değil. Önemli olan yaptıkları, ürettikleri iş, kazandırdıkları katma değer. Personelin tartışılan promosyon durumu hakkında bile size görüş bildirmiyorlar ise, yâda size bizzat gelip hukuki bilgi vermiyorlar ise, bu da sorun. Benim avukatlarım var. İyi güzel var da, hangi işi, hangi başarıyı yakalamışlar araştırıp inceleyin bakalım. Muhakemat müdürlüğünde iken kazandığınız, kaybettiğiniz davaları araştırın. Sayıları karşılaştırın.

Halen ebeyi- hemşireyi idari birimlerde, il müdürlüğü, ilçe müdürlüğü, depoda, ayniyatda, kalitede, disiplinde, personelde çalıştırmaya devam ediyorsunuz, hastaneda ve sahada görev yapan ebe hemşirelerin HAKINI HUKUKUNU çiğniyorsunuz, ahlarını alıyorsunuz. KUL HAKKI BEYLER, HANIMLAR!!!   İşinize geldiği gibi idari tasarruf yaparsanız, bedelini ilerde ağır ödersiniz. Bu dünyada değil ise, öte dünyada hesap veririsiniz. Milliyetçi- ülkücü- Müslüman- dindar- vatansever her kesime sesleniyorum. Huu, duyuyor musunuz?

Öte yandan, MERSİN ilinde özel sağlık kuruluşlarını, özel poliklinikleri, tıp merkezlerini, hastaneleri, güzellik merkezi, epilasyon merkezi, diyetisyen muayenehaneleri, diş tedavi merkezlerini, detoks- botoks- dolgu yapn kaş kaldıran, baş kaldıranları takip eden, inceleyen, usul ve nizama uymalarını sağlayn birimleriniz kimler?İlde ve ilçede yapılması gerekenler neler? Kim neden görevini layıkı veçhile yapmıyor? İNSANLARIN SAĞLIĞI ile oynamaları kimin hoşuna gidiyor? Bu kişiler ve kuruluşların ardında hangi YEREL ÇIKARCI SİYASİLER VAR? Kimlerin yakınları ki, eksik gedikleri görmezden geliniyor?Usul ve nizama uymayanlar hakkında neden kapatma yapılamıyor? Milletin canı bu kadar ucuz mu? Ucube yerlerde hijyenden uzak botoks- detoks- kaş kaldırma- burun estetiği- güzelleşme yerleri... YETER ARTIK DEME ZAMANI değil mi? Niye ciddi denetim yok!!!

ALLAH, DEVLETE VE MİLLETE ZEVAL VERMESİN.

Baki Selam ve Dua ile.

www.haberanaliz.net

CEVAP HAKKINA SAYGILIYIZ. 

Cevabı yazıda, adı geçen ilgilisi ve yetkilisi göndermesi gerekir. Telefon ve iletişim bilgilerini koymayı unutmayınız.

CEVAP GÖNDERECEĞİNİZ ADRES: batuhansezerhaberanaliz06@gmail.com