Sağlık ANALİZ

Sağlık ANALİZ

Mail: saglikanaliz@gmail.com

MUĞLA’DAN MEKTUP VAR

MUĞLA’DAN MEKTUP VAR

Muğla’dan sağlık çalışanı okurlarımız 4.9.2021 günü vatsap hattımıza atmışlar, kelimesine dokunmadan yazım hataları dahil aynen yayınlıyorum:

“Değerli Gazeteci iyi akşamlar.. burası mugla egitim ve Araştırma hastanesi 3.kat ameliyathane girişi... oradan yürüyorum.. ayrıca bu gürültü kirliliğini ( 85 desibel ustu gürültü denir.. is sağlığı ve güvenliğine gore) onlarca insan kullaniyor burayı.. örnek mi istiyorsunuz? Stajyerler, asistanlar , uzman dr.lar Ögretim Görevlileri, Hemşireler, Teknikerler...Son günlerde Ameliyathaneye, (Hangi dağda kurt öldü ise bilmiyorum .. ) A. Sorumlusu Başhekim yardımcısı sabahları gelmeye başladı  .. Bu gürültü kirliliği hiç mi dikkatini çekmedi bilmiyorum..” DEMİŞ.

Ben bu yazı içeriği ile ilgili olan video çekimi yayınlamıyorum. Gerçekten yürürken tak tuk diye yüksek sesler geliyor. Zemin döşemesi berbat halde. Ekran görüntüleri vereceğim. O ses bir yana, şu görüntü kirliliğine bakın. Terlikler yerlerde, dolap kapakları açık...

İkinci mektup:

Mugla Egitim ve Araştırma Hastanesinde SIKINTILAR büyüyor.. Neler mi diye soracaksınız ? Madde madde sıralayacagım...

1.) Hastane Servislerinde, (En önemli mesele oldu için 1.sirada yazıyorum.. ) MAVİ  KOD cagrilarinda yanlis katlardan ve odalardan çağrı düşüyor.. Mavi Kod ekibi, oda oda, bazen kat kat  koşuyor müdahale için.. O anda saniyeler önemlidir.. Kardiyoloji pulmoner arrest geçiren hasta için... Bu hatanın 1.derece sorumlusu Bilgi İşlem merkezidir..

2.)Egitim  Hemşirelerine yazıyorum.. Siz hani covid ve arrest vakalarında Servis katlarında ki bütün hemsirelerinizi egitmistiniz.... Covidin pik yaptığı dönemde, neonatal yani yeni doğan eğitimi vermiştiniz hatırlayın.. (0 ile 28 günlük bebekler) Biraz daha hatırlatayım.. (İnsan, nisyan ile maluldur.. ) toplantının basinda on sırada oturan bir arkadas uyarmisti sizi.."covidin  arrestin, pik yaptığı dönemde, niçin neonatal egitim veriyorsunuz.. Sizde artist bir şekilde hemsirelerimize bütün eğitimleri verdik.. cok iyi yetiştirdik.. dediğinizi duyduk..

Son 2 aylık, özellikle servislerde hem covid hem de diğer arrestlerde bazi kalarak servis hemsirelerinin, mavi kod çağrısına gelen öğretim görevlisi ve doktorların istedikleri malzemeyi veremedigi hatta istenilen mavi kodda kullanılan malzeme ve işlemi bilmedikleri aşikardır.. Bu durumu İdaremiz son 2 ayda mavi kod a giden öğretim görevlileri ve doktorlarimizdan ayrıntılarını öğrenebilir...

İDAREMİZ sizin Görevi İhmal ettiğinizi, hasta hayatını hiçe saydığınız görebilir..

3.) Sayın Bashekimizden talebimiz Mavi Kod la ilgili hatalı çağrılar, servis hemsirelerinin eğitilmesi, Ekipte kimler nasil çalışacak, Malzemenin özellikle ve özellikle MONİTÖRLERİN servislerde bozuk  oldugu iş göremediği aşikardır... Kalibre edilmesi gerektigi kesindir..Düzenli araliklarla..

4.) Aylık Nöbet listeleri ile ilgili çok şikayet var.. Kimilerine az kimilerine cok Nöbet yazılıyor diyerek.. Bayram Nöbetleri ve persembe günü nöbetleri ile ilgili, son 6 aylık listeleri gözden gecirirseniz ne demek istediğimi anlarsınız..

5.) Özellikle; Bazi Servisler olsun Ameliyathane olsun Bazi  Uzman Hekimler ve bazı  Ögretim Görevlisi olsun 1 derece sorumlusu olduğu halde hastasının başına gelmiyor.. Mavi kodun birinde, hastaya sadece tıp fak.son sınıf öğrencisi tek başına kalp masajı yapıyordu.. Ne hemsire ne uzman doktor Hak getire... Sordum ona siz hekimmisiniz..? Yok dedi Abla ben intor doktorum..

6.) Ameliyathanede Asistanlar hem bas kidemli dahi değil bazen 1 bazen 2 yıllık asistan hekim.. uzmansiz, Hoca( öğretim görevlisi olmadan, git gir ameliyata deniyor .. oda ne yapsin.. Bu insanlar daha ogrenci sayılır.. ihtisas yapıyorlar.. yeni usta/çırak ilişkisi.. Döner Sermayeyi kendi adınıza yazdiriyorsunuz... Sanki  Ameliyatı siz yapmışsınız.. Haram  Lokma  yiyorsunuz..

7.) Sayın Bashekimden isteğimiz şudur ki... Yine Covid pik yapmaya başlayacak.. Artere  intraket takamayan  asistan doktorlarımız var.. (Bu isi cok harika yapan asistanlarimiz haric)  Mavi kod vakalarında, hicbirsey bilmeyen, kullanılacak  malzemenin  ne olduğuna Fransız kalan hemsirelerimiz var.. ( Cok guzel mavi kodda çalışan hemsirelerimiz ayırıyorum...) İvedilikle EĞİTİM şart ....!!!

8.) Son olarak en büyük eksiğimiz.. Özellikle bugünlerde daha çok ihtiyac  duyduğumuz.. TEMİZLİK..HIJYEN.. katlarda tuvaletler berbat ..temizlik sıfır.. Sadece poliklinik girişindeki çocuk pol. +aşılama daki tuvaletler tertemiz.. O bölümde çalışan personelleri ( personellerin kim olduğunu bilmiyorum ) Başhekim Bey duyarlı bir insandır.. en azından onlara bir tşk etmesi gerekir ..diye düşünüyorum .. Sağlıcakla Kalın...” DEMİŞ...

ALLAH, DEVLETE VE MİLLETE ZEVAL VERMESİN.

Baki Selam ve Dua ile.

www.haberanaliz.net

CEVAP HAKKINA SAYGILIYIZ. 

Cevabı yazıda, adı geçen ilgilisi ve yetkilisi göndermesi gerekir. Telefon ve iletişim bilgilerini koymayı unutmayınız.

CEVAP GÖNDERECEĞİNİZ ADRES: batuhansezerhaberanaliz06@gmail.com