Sağlık ANALİZ

Sağlık ANALİZ

Mail: saglikanaliz@gmail.com

MUĞLA'DAN MEKTUP VAR

MUĞLA'DAN MEKTUP VAR

Gelen e postadaki içerik aynen şöyle:

"MUĞLA DAN SİZE VE OKURLARINIZA SELAMLAR... SIKINTILARIMIZ COK AMA COK FAZLA, SIRAYLA ANLATACAGIM..

1.) 06.12.2021 tarihinde (pazartesi gunu) MSKU Eğitim ve Araştırma Hastanesinde başta olmak üzere ve diger İlcelerde çalışan SAGLIK PERSONELLERI, KAMU SEN (TÜRK SAGLIK SEN) Üyeleri bir gün iş bırakma eylemi kararı aldı..

Yani çalışmayacaklar.. Sizin aracılığınızla Sağlık Sen ( Memur Sen ) sesleniyorum..

Yetkili ve güya etkili sendikasiSiz kendi üyelerimizin yani SAGLIK CALISANLARINIZIN hakkını savunmayı ne zaman yapacaksınız..

Sağlık Çalışanlarının Maddi Sıkıntılar yaşıyor...Haberiniz var mı?

2.) Son aylarda başta Dolar ve benzin fiyatları olmak üzere  bunun dışında yiyecek ,giyecek  ve içecek yani  Tüketim Ürünlerine ayrıca Barınma İhtiyacina gelen fiyat artışları,

Bunun karşılığında gece ve gündüz çalışan Sağlık Personelleri DÖNER SERMAYE  aylardır alamıyor...

SAGLIK CALISANLARI yaklaşık 2 yıldır COVID 19 ile mücadelede ederken birde DÖNER SERMAYE alamıdıklarindan dolayı, YETER ARTIK  diyorlar..

3.) Bu maddeyi Saglıktan sorumlu Sayın Vali yardımcıma ve Sayın İl Sağlık Müdürümüze ;

Mugla ilimizin birçok ilçesinde ameliyatların çoğu yapılmıyor.. İlcelerde yapılması gereken ameliyatlar niçin hemen MSKU Eğitim ve Araştırmaya 112 KKM sevk etmek zorunda kalıyor.. Niçin birçok ilçede Ameliyatlar yapılmıyor.. Bundan dolayı MSKU Eğitim ve Araştırma Hastanesi başta Acil Servis olmak üzere, Ameliyathane ve servislerde iş yükü yoğunluğu oluyor. Hasta için boş yatak  kalmıyor..İlcelerde çalışmayan birimler için gereğinin yapılmasını talep ediyoruz..İlcelerde  işini düzgün yapan özverili çalışan arkadaşları ayırt ediyorum..

4.) Egitim ve Araştırma Hastanesinde ameliyathanede bazı branşlarda ameliyatları sadece Asistanlar yapıyor.. Uzmanlar girmiyor..Bu durum ne etiktir ve  nede yasaldır.. .. Üroloji olsun ,Plastik cer. olsun Göğüs Cer. olsun bu birimlerde Hocalar ve uzmanlar ekipce giriyor.. Ama bazı birimlerde sadece ve sadece 1 veya 2 yıllık Asistanlar giriyor..lütfen bu konuda gereği yapılsın.. 

5.) Yogun Bakımları, Servislerde ve Ameliyahanede bazı ilaç ve tıbbi malzemenin kalmadığından dolayı sıkıntı  yaşanıyor.. Bu mevzudaki ihtiyaç malzemelerinin İl Sağlık Müdürlüğü tarafından yerine getirilmesi gerekir..

6.) Hastane iç ve dış  otoparkında personellerin araçlarına vurup kaçanlar oluyor..Hastane Güvenliğinin bu konuda gerekli önlemleri alması gerekir.

7.) Covid 19  Vakaları artmaya başladı..İvedilikle gerekli önlemlerin alınması gerekir..
SAGLICAKLA KALIN..."

 

ALLAH, DEVLETE VE MİLLETE ZEVAL VERMESİN.

Baki Selam ve Dua ile.

www.haberanaliz.net

CEVAP HAKKINA SAYGILIYIZ. 

Cevabı yazıda, adı geçen ilgilisi ve yetkilisi göndermesi gerekir. Telefon ve iletişim bilgilerini koymayı unutmayınız.

CEVAP GÖNDERECEĞİNİZ ADRES: batuhansezerhaberanaliz06@gmail.com