Sağlık ANALİZ

Sağlık ANALİZ

Mail: saglikanaliz@gmail.com

Sağlık Müdürlüğü ARAÇ kiralamaları

Biliyorsunuz Devlette ARAÇ kiralama hizmeti alım işi sürekli gündeme gelmiştir. Bazen çok fahiş fiyatla alım olmuştur. Bazen ihalede edimin ifasına fesat karışmıştır. Yani teknik ve idari şartnamelere uygun araç getirilmemiş, uygunmuş gibi işlemler yapılmıştır. Dolaysıyla da devlet hep zarar ettirilmiş, bu işleri planlayan, idari ve teknik şartnameleri hazırlamakta görevli olanlar, satın alma komisyonu ve muayene ve kontrol komisyonlarında görev alanlar yükünü tutmuş, kısa dönemde hayat standartları değişmiştir. Ama hiç kimse bu kurul, komisyonlarda görev alanların, burada görev almadan önceki halleri ile aldıktan sonraki hallerini TİTİZLİKLE araştırmamıştır. Hal böyle olunca da istismar artarak devam etmiştir. DEVLETİN KÖR KURUŞUNU ÇALAN- ÇALINMASINA GÖZ YUMAN- YETİMİN ŞEHİDİN HAKKINI TALAN EDEN- BEYTÜLMALDAN SEMİREN kim var ise, (bu ben isem, Yakınlarım ise dahi) ALLAH KAHREYLESİN.

Şimdi geliyorum Mersin Sağlık Müdürlüğünün ARAÇ kiralama işine. 6 dosyayı inceledim. Kimi pazarlık, kimi açık ihale... Ne hikmetse bu şartnameler hep aynı kalemler ve imzalardan çıkıyor. Ayrıca bazen her ihaleyide aynı firma alıyor. Bu ihalelerin sonuç ilanlarını ve her ihalenin SÖZLEŞME bedellerini size aşağıda aktarıyorum. LÜTFEN DİKKATLİ İNCELEYİNİZ:

Pazarlıklı alımlarda işi arka arkaya aynı firmanın alması da dikkatimi çekti. Firmaların üzerini kapattım. Dosya sizde detaylı inceleyin. Bu arada ARAÇ kiralama işi nedeni ile bakanlık denetçileri tarafından inceleme geçirenler oldu. Ve bunların çoğu ceza aldı. Puan cezası verildi.Ancak ne hikmet ise, kimin işine geliyorsa bu durum, bu ceza alanlar aynı makamlarda tutulmaya devam edildi, hatta yeni sözleşme döneminde birde makam büyütme ve bunların eşlerini de makama getirme gayreti içine girildi. ACABA NEDEN, NE İÇİN, KİM İÇİN?

Tahkikat geçirmiş, denetçi tarafından puan kesimi cezası verilmiş kişiler ısrar ve inatla neden makamda tutulurlar?! Bunun kime ne faydası var?!

Birde merak ettiğim bir konu var. SİVAS ili bizim tertemiz bir ilimizdir. Severim.Ancak Mersin’deki atamalar ve makama getirmeler ile HBYS-SBYS başta olmak üzere çok sayıda ihale alım satımların teknik şartnamelerinin hazırlanması, işi alan taşeronları ve firmaların SİVAS’IN GÜRÜN ilçesinden olmaları bir tesadüf mü?! Devlet, işte esas buna dikkat etsin... İşin sırrı detaylardadır. Ayrıca ihale komisyonunda olanlar ile teknik ve idari şartnameleri hazırlayan, muyane kontrol komisyonlarda olanları sıkı ve yakın takibe alsın. Bizlerin, devletin kamunun sırtından geçinmeye ve yaşamaya alışmışlara her zaman dur denmeli fikrindeyim.

ARAÇ kiralama dosyalarını hepsi ellinizde mevcut. Önünüze alın teknik şartnameleri inceleyin. Araçlardan istifade edenlere memnuniyetlerini sorun. Kontrolcülerinizi çağırın teknik şartnamelere uygun araçlar mı gelmiş.. Ayrıca ceza alanları da ortaya çıkarıp, bunların yeni dönemde sözleşme imzalamalarının önüne geçin. Devlette adam mı kalmadı yani. Hep aynı isimlerle yol yürünüyor?..

İşin garibi devlet, isteyince sosyal çevre araştırması yapıyor. İstihbarat ve diğer birimler yapıyor. İşte bende derim ki, ihale, alım satım,  komisyonlarında, kontrol ve muayene komisyonlarında, teknik ve idari şartnameleri hazırlayanların de dünü ve bugünü hakkında sosyal çevre araştırmasını hiç beklemeden yapsınlar. Bakalım devlet nelerle karşılaşacak!

AKLIMDAYKEN YAZAYIM. BEN BURADA YAZIYORUM DİYE BENİ YİNE"HAİN" İLAN EDENLER VAR. ONLARDA BU İHALE VE MAKAM KAPMADA USTA OLANLAR. "YAHU BU HERİF YAZDI, SÖZLEŞMELER UZADI. YA BİZLE İMZALANMAZ İSE. NE YAPACĞIZ. BU HERİFİ CİDDİYE ALIYORLAR. AMAN SİYASİLERLE İŞİ SIKI TUTALIM. İL İLÇEDE KİM VARSA, ANKARA DA KİM VARSA BAĞLANTIYA GEÇELİM" hareketliliği başladı. Daha siz durun. Biz kim kimin akrabası, kim, hangi makama ve nereye nasıl oturmuş, onları kaleme almadık. Bu davlet sadece birilerinin mi? Devlet hapimizin ve bizim için KUTSALIMIZDIR. KİMSEYE EZDİRMEZ, GEVDİRMEZ, YEDİRMEYİZ. YEDİKLERİNİDE KUSTURMAYI BİLİRİZ.

Baki Selam ve Dua ile.

www.haberanaliz.net

CEVAP HAKKINA SAYGILIYIZ. 

Cevabı yazıda, adı geçen ilgilisi ve yetkilisi göndermesi gerekir. Telefon ve iletişim bilgilerini koymayı unutmayınız.

CEVAP GÖNDERECEĞİNİZ ADRES:  batuhansezerhaberanaliz06@gmail.com 

Yorum Yazın