Sağlık ANALİZ

Sağlık ANALİZ

Mail: saglikanaliz@gmail.com

Sağlıkta Torpil işi bitmiyor

Buradan sesleniyor, sağlık çalışanlarının sesi olmayı sürdürdüğümüz gibi, kamuoyunun gözü kulağı olmayı da sürdürüyoruz.

Okurumuz AMASYA’dan göndermiş....

Türk Sağlık Sen Amasya Şube Başkanı Şemsettin Dümen, kendi sosyal sayfasında yayımladığı torpilliler listesi ile Sağlık Bakanı Koca ile Amasya Valisi ve Sağlık Müdürüne seslenerek "Söyleyin bize, biz kaç kişi ile mücadele edeceğiz?" diye sormuş. İşte o seslenişinin içeriği ve foto görüntüsü. Demek ki her yerde durum vahim...

Diğer taraftan Mersin’in Silifke ilçesinden bir okurumuz göndermiş iddiaları şöyle:

“ faturada, kalitede, tigde, eeg, ekgde hemşire ve sağlık memuru var eğitimler sistem üzerinden oluyor orada hemşire var sahada değerlendirilebilir”

“Disiplin hukuk biriminde çalışan o.nun (sağlık memuru) ne özelliği var ki saha çalışmasında hiç çalışmadı ve çalışmıyor yine idare tarafından korunuyor. kronik rahatsızlığı olanlar covid servisinde çalışıyor. O. İsimli kişi covid servisinde çalışabilir. Başhekim neden koruyor. sendika temsilcisi olduğu için mi korunuyor, bu nasıl sendikacılık, üyeleri sahada çalışırken kendi masa başında çalışıyor.. idareciler ile birlikte çay kahve ne güzel.. Silifke de adaletsiz personel dağılımına göz atsınlar”

Mersin Toros Devletten bir okurumuz göndermiş.Onun da iddiaları:

“Dün nöbetçi idim. Toros devlet hastanesinin acilinde yatmayı bekleyen 20 hasta var. Müdür M. Ali gök sürekli Nöbetçi memuru ve süpervizörü arayıp şu hastayı bu hastayı önce yatırın diye hasta da bile torpil yapılmasını istiyor. Hâlbuki doktorlar ağır olan hastalar öncelikli diyor. İkinci konu Başhekim kendi tanıdıklarını odada tek hasta olarak yatırtıyor yanına hasta aldırmıyor acilde hasta ölecek yukarda başhekim hastasına torpil geçip yanındaki yatağa hasta aldırmıyor bunlar çok ciddi vebal. Hasta, 49 yaşında M.D. Başhekim yanına hasta alınmayacak talimatı veriyor günlerdir yanı boş hasta da ağır bir hasta değil. Her katta böyle başhekim hasta yatırıp yanına hasta aldırmıyor. Diğer hastalar acilde ölecek yer bekliyor. Başhekim kendi hastalarını tek yatırtıyor hastanede ölen ölsün kimin umurunda..”

Diğer taraftan Gazeteci Muharrem Çağatay seslendi, bizde aşağıdaki linkte ona yer verdik. İşte o Mersin sağlıkla ilgili sesleniş:

https://www.haberanaliz.net/haber/vatandas-soruyor-mersin-kaderine-mi-terk-edildi-12307

Öte yandan, Mersin Sağlık alnında tanınan AHMET AKBAL isimli kişi de kendi sosyal medya hesabı üzerinden sürekli aynı konulara değinip ilgililere sesleniyor. Israr ile aynı şeyleri günlerdir yazıyor. Yazılarından bir bölümünü aşağı alıyorum, tüm yayınlarının ekran görüntülerini ise saklıyorum. (Yazdığı bazı yetkili isimlerini ise çıkarıyorum, ayrıca yazıların altındaki yorumlarında ekran görüntülerini onları da saklıyorum):

“MERSİN İL SAĞLIK MÜDÜRÜ ACİLEN GÖREVDEN ALINSIN”

“MERSİNDE;  SAĞLIK İL MÜDÜRLÜĞÜ VE KAMU HASTANELERİNDE, MİLLETVEKİLLERİ VE PARTİ YÖNETİCİLERİ BİRİNCİ DERECE YAKINLARI, İDARECİLİK GÖREVLERİNDEN AYRILSINLAR...”

“MERSİN TOROS DEVLET HASTANESİ; SAĞLIK BAKIM HİZMETLERİ MÜDÜRÜ ( BAŞHEMŞİRE ) ACİLEN GÖREVDEN ALINSIN.”

“MERSİN ŞEHİR HASTANESİ VE MERSİN TOROS DEVLET HASTANESİNDE NELER OLUYOR. MERSİN VALİSİ VE SAĞLIK BAKANLIĞINA DUYRULUR.”

“MERSİN İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜNDE; MERSİN TOROS DEVLET HASTANESİNDE VE MERSİN ŞEHİR HASTANESİNDE, SAĞLIK ÇALIŞINLARINA YÖNETİCİLER TARAFINDAN MOBİNG UYGULANMAKTADIR. MERSİN İL SAĞLIK MÜDÜRÜ ACİLEN GÖREVDEN ALINSIN.”

Ahmet Akbal yukarıda tırnak içinde verdiğim yazıları sürekli tekarlıyor.

VEFAT VE HASTALIK HALİ 

Bir dönem Sağlık il müdür yardımcılığı da yapan Dr.Nezih Aydoğan Korona yüzünden vefat etti. Kendisini bir müddet önce ziyaret ettiğimde, “abi tek başıma burada kaldım hastalara yetişemiyorum” demiş içinde bulunduğu çalışma ortamının sıkıntılarından bahsetmişti.  Çok yoğun çalıştı. Tertemiz insandı. Allah rahmet eylesin. Mekânı cennet olsun. Bir başka konu, Mersin’in sevilen Doktorlarından Nuri Ocak beyde kovid olmuş, hastalığı ağır geçiriyormuş. Rabbim acil şifa versin.

ALLAH, DEVLETE VE MİLLETE ZEVAL VERMESİN.

Baki Selam ve Dua ile.

www.haberanaliz.net

CEVAP HAKKINA SAYGILIYIZ. 

Cevabı yazıda, adı geçen ilgilisi ve yetkilisi göndermesi gerekir. Telefon ve iletişim bilgilerini koymayı unutmayınız.

CEVAP GÖNDERECEĞİNİZ ADRES:  batuhansezerhaberanaliz06@gmail.com 

DİKKAT!  BURADA YER ALAN KÖŞE YAZISI AYNI ANDA FACEBOOK GRUBUMUZDA YAYINDADIR. LİNKİ: https://www.facebook.com/groups/haberanaliz.net

AYNI ANDA TİVİTER HESABIMIZDA YAYINDADIR. LİNKİ: https://twitter.com/batuhansezer006