Siyasiler ve Mersin
Mersin nüfus olarak giderek büyüyen bir kent.
Neredeyse çoğu ilden büyük olan bir Tarsus ilçemiz, Silifke ilçemiz, Anamur ilçemiz var. Bir türlü il olamıyorlar.
Kenti yöneten siyasiler, bürokratlar, mesleki ve sanayi odası başkanları ve kanaat önderleri, bu kentin sorunlarına karşı kayıtsız kalmayı tercih ediyorlar.
Bakın bizim en batıda MUT ilçemiz var.
Mersin ile Mut arasındaki mesafe yaklaşık 165 kilometredir ve bu mesafeyi kat etmek yaklaşık olarak 2 saat 18 dakika sürmektedir.
Yine Mersin - Anamur arası yaklaşık olarak 214 km'dir.
En az 3 saat 29 dakika sürer.
Mersin'in güneybatısında Gülnar ilçemiz ise Mersin merkeze 150 km.dir.
Mersin ilinden bu ilçelere Doktor, Ebe, hemşire, sağlık görevlisi, polis, öğretmen ve diğer memurları gönderdiğiniz de kendisini sürgün edilmiş gibi kabul eder ve gitmemek için kırk çeşit yol arar.
Özellikle MUT ve Gülnar’ın ekonomik ve sosyal sorunları hiç bitmez.
Oralarda bir hasta olsa, acil bir durum olsa, yâda il merkezi ile kişilerin vilayetle bir işi olsa saatlerce yol gelmek zorunda kalırlar.
Oysa Mut’un Karaman ile arası yaklaşık olarak 74 km'dir.
Ve çok yönden birbiri ile temas halinde, ekonomik yönden de birbirlerine bağlı haldedirler.
Mut ilçesi Karaman iline bağlanmış olsa, o yöre halkı yaşamsal açıdan çok rahatlayacaktır.
Anamur ilçesi İl yapılmış olsa, Gülnar ve civarı oraya bağlanacak, o yöre halkıda yaşamsal açıdan çok rahatlayacaktır.
Tarsus il olmuş olsa, her yönü ile gelişecek ve kalkınacaktır.
Mersin de yaşayan halkımız bu gerçekleri görse de, kendini idare eden ve yöneten siyasiler ile bürokratlara bunu dile getiremiyor.
Son büyükşehir yasası ile köyler mahalle statüsüne kavuştu, Büyükşehir’e bağlandı.
Mersin Büyükşehir Belediyesi ise Anamur Kaledıran ile Tarsus Çamlıyayla arasında hizmette yetersiz kalıyor.
Yetişmek mümkün değil.
Bu kentin doğusunda ve batısındaki ilçelerde bir yenilenme, değişim, şarttır.
Mut’un Karaman’a bağlanması, yâda Anamur’un il yapılıp, civar ilçelerin oraya bağlanması çözüm olacaktır.
Tarsus’un il olması elzemdir.
2026 yılı içinde kentimizi idare edenler ile siyasiler el ele vermeli bu işin çözümü için çaba harcamalılardır.

















