BOZYAZI’DA YIKIM YİNE KEPÇEYE TAKILDI

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
BOZYAZI’DA YIKIM YİNE KEPÇEYE TAKILDI
BOZYAZI’DA YIKIM YİNE KEPÇEYE TAKILDI

Ali Ekber ŞEN / MERSİN(TANIK HABER)  Mersin’in Bozyazı ilçesinde hazine arazileri üzerindeki işgallerin yıkımı ikinci kez iş makinası engeline takıldı. Mersin Büyükşehir Belediyesi, Bozyazı Kaymakamlığı’nın yıkım gününde hazır olmasını istediği iş makinesi talebini karşılayamayınca yıkım ikinci kez ertelendi. Daha önce de Bozyazı Belediyesi söz konusu işgalin kaldırılmasıyla ilgili iş makinesi talebini yerine getirmeyince yıkım ertelenmişti.

İddiaya göre bu kişiler, sözleşmeye aykırı olarak, kiraladıkları arazilerin etrafında yer alan devlete ait ya da öteden beri vatandaşlar tarafından kullanılan hazine arazilerini işgal ediyor. Mahallelerdeki vatandaşların karşı çıkmasına ve şikayetleriyle Milli Emlak Müdürlüğü’nce ‘Men’ kararları çıkartılıyor, ancak kendilerini kanundan güçlü gören şahısların işgal ettikleri arazilerden çıkartılmasının hiçbir de öyle kolay olmadığı ifade ediliyor.

SON ÖRNEK
Bozyazı’daki büyük rant iddiasında son örnek 6 Ağustos’ta Gözsüzce mahallesinde yaşandı. Bu civardan 18 dönüm yer kiralayan Hasan Ali Öztaş ve Gazi Özkan bu arazi ile yetinmedi. Geçmişte beri vatandaşların kullanımındaki araziler ile hazineye ait 35 dönümlük alan işgal edilerek avakodo ve muz serası ekildi. Durumdan rahatsız olan vatandaşların şikayeti ile Milli Emlak Müdürlüğü’nce işgalciler hakkında “Men” kararı alındı. Ancak mart ayından beri tahliye işlemi bir türlü gerçekleşmedi.

RESMİ YAZI İLE BİLDİRİLDİ

Bozyazı Kaymakamlığı’nca 21 Temmuz’da işgallerin sona erdirilmesiyle ilgili bir karar alındı. Kaymakamlık, Bozyazı Belediyesi’nden makinesi talebinde bulundu. Belediye yıkım günü ‘Önceden planlı işleri olduğu’ gerekçesiyle tahliye için iş makinesi vermedi. Bu nedenle de hazine arazilerinin işgaline son verilmesiyle ilgili tahliye işlemi gerçekleşmeyerek ertelenmişti.

VALİLİK İVEDİ BİLGİ İSTEDİ

Öte yandan söz konusu işgallerle ilgili Tanık Haber’de 10 Eylül’de manşetten verilen, “Bozyazı’da neler oluyor?” manşet haberimizden sonra Mersin Vali Ali İhsan Su’nun talimatıyla inceleme başlatıldı. Vali Su imzasıyla Bozyazı Kaymakamlığı’na söz konusu haberin çıktığı Tanık Haber Gazetesi yazı ekinde gönderilerek ivedi bilgi istenerek gereğinin yapılması istendi. Kaymakamlığın ise, söz konusu işgalin durdurulmasıyla ilgili süreç konusunda bilgi verdiği öğrenildi.

BU KEZ BÜYÜKŞEHİR VERMEDİ

Bozyazı Kaymakamı Alp Eren Yılmaz tarafından ikinci kez işgallerin kaldırılmasına dönük olarak işlem başlatıldı. Bozyazı Milli Emlak Şefliğinin yazısında, Gözce – Gözsüzce mahallelerinde maliye hazinesi adına kayıtlı 320 ve 325 parsel numaralı taşınmazların Gazi Özkan ve Hasan Ali Öztaş adlı fuzuli işgalciler tarafından izinsiz olarak muz ve avokado fidanı dikilerek işgal ettikleri belirtildi. Jandarma ve diğer ilgili kurumlara da gönderilen yazıda, işgalcilerin söz konusu yerden 2886 Sayılı Devlet İhale Kanunun 75. Maddesi ve bu kanuna dayanılarak çıkarılan Hazine Taşınmazlarının İdaresi Hakkında Yönetmeliğin 89. Maddesine göre Kaymakamlıkça yasal yoldan tahliye işleminin yapılmasının kararlaştırıldığı belirtildi. Resmi yazıda, “Mersin Büyükşehir Belediye Başkanlığı Anamur Koordinasyon Şube Müdürlüğünce tahliye yapılacak gün ve saate yeteri miktarda iş makinası ve işçi hazır bulundurulmasına” ifadeleri yer aldı.

İŞGALCİLERE GÖZ MÜ YUMULUYOR?

Bu arada söz konusu hazine arazilerindeki işgale son verilmesi için planlanan yıkımın ikinci kez iş makinesi engeline takılması şaşkınlık yarattı. Hazine arazilerinin sözleşmeye aykırı şekilde işgal eden şahıslara tepki gösteren bölge halkı, ilgili kurumlara gönderdikleri şikayet dilekçelerinde gerekli yaptırımların uygulanmasını istedi. Bölge oturan vatandaşlar tepkilerini dile getirirken, Mersin Valiliği başta olmak üzere ilgili kurumlar ile savcıları göreve davet etti.

HABER VE KAYNAK: http://www.tanikhaber.com/parkta-uyuyakaldilar-dugun-paralarini-caldirdilar/


MERSİN ŞEHİR HASTANESİNDE MUSLUKLARDAN ‘ZATÜRRE’ AKMIŞÖnceki Haber

MERSİN ŞEHİR HASTANESİNDE MUSLUKLARDAN ‘...

0Sonraki Haber

0

Başka haber bulunmuyor!