Büyükşehir’in ihale feshine tepki

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Büyükşehir’in ihale feshine tepki
Mersin Büyükşehir Belediyesi, 2012 yılındaki ihaleyle açık hava reklam işini alan firmayla olan sözleşmesini, sözleşmeye aykırı iş ve eylemleri gerekçesiyle tek taraflı olarak feshetti. Firma sahibi Kemal Bozkurt, “Ortada da bir yargı kararı yok, maddi bir çıkar yok, yolsuzluk yok, rüşvet yok, bir zarara uğratma yok, yetkiyi kötüye kullanmak yok. Nedir bu telaş? Nedir bu sorumsuzluk? Nedir bu art niyet?” dedi.

Mersin’deki açık hava reklam mecralarını yöneten Yıldız Ada Pet. Ür. İnş. Reklam Ajans. LTD. ŞTİ’nin sözleşmesini Mersin Büyükşehir Belediyesi tek taraflı fesih etti. Belediye, fesih gerekçesinde, “Yıldız Ada Petr. Ürün. İnş. Mak. Gıd. Rek. Ajan. San. ve tic. LTD. ŞTİ. ile belediyemizin arasında 2886 Sayılı yasaya istinaden 12.11.2012 tarihinde imzalanan sözleşme yüklenicinin sözleşmeye aykırı iş ve eylemlerinden dolayı feshedilmiştir” denildi. Bu duruma tepki gösteren firma yönetim kurulu başkanı Kemal Bozkurt,  yazılı bir açıklama yaparak, “Ortada da bir yargı kararı yok, maddi bir çıkar yok, yolsuzluk yok, rüşvet yok, bir zarara uğratma yok, yetkiyi kötüye kullanmak yok. Nedir bu telaş? Nedir bu sorumsuzluk? Nedir bu art niyet?” diye sordu. Kemal Bozkurt, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından yıllık 6.500.000 TL (Altı milyon beş yüz bin) bedelle Kent mobilyalarının yapım bakım, onarım ve kiralama işleri 7 yıllığına firmamız Yıldız Ada Pet. Ür. İnş. Reklam Ajans. LTD. ŞTİ. Firmasına 2012 yılında ihale edilmiştir. 2012 yılından 2017 yılına gelene kadar bu 5 yıllık süre zarfında 20 milyon TL mücavir alan içerisine durak, raket, billboard vb. ürünlere yatırım yapmış, bu süre zarfında 30 milyon TL Mersin Büyükşehir Belediyesine kira ödemiştir. Mersin Büyükşehir Belediyesi emsal iller olan; Kayseri, G.Antep, Ş.Urfa, Adana, Antalya gibi Büyükşehirlerin en az 4 ilin toplamından daha fazla gelir elde edip bu işte tüm illere öncü bir şehir belediyesi olmuş, ciddi bir kira geliri elde etmiştir. 2014 yılından bu yana ülkemizde yaşanan Gezi Parkı, Soma Faciası, Kobani olaylarında tüm mecralarımızın durak, billboard ve raketleri zarar görmüş, yok edilmiş ama firmamız sorumluluk sahibi olarak kamu mağduriyeti oluşmadan, kentimizin estetik kirliliğine sebebiyet vermeden derhal tüm masrafları kendi bütçesinden ödeyerek yenilemiştir. Aynı zamanda ulusal ve yerel markalarla yapmış olduğu iş ortaklığı örnek çalışma ve yaratıcı çalışmalarla sektöre önemli yön vermiştir. İşin sosyal boyutunda da yüzlerce kişiyi beraberinde istihdam etmiştir. Yaklaşık 2 bin adet Mersin Mücavir alanında ürünü bulunmakta, kesintisiz bakım, onarım, temizlik ve reklam faaliyetini sürdürmektedir.”

“BU İŞLEMDE KAMU YARARI YOK!”

“08.01.2018 tarihinde Mersin Büyükşehir Belediyesinde temelde teknik şartnameye aykırı olmamakla beraber üzerindeki yeni teknoloji 3D uygulama reklamlarının olmasını gerekçe göstererek ihalemizi tek taraflı fesih ettiğini duyurmuştur” diyen Bozkurt, “Oysaki ürünlerimiz reklam amacıyla kurulmuş ürünler olup, hem teknik şartnameye hem de amacına uygun olarak işletilmiştir. 2 bin adet ürün içerisinden toplam 70 adetin aykırı olması düşünülemez bile, sadece reklam görselleri farklılık arz etmektedir. Sözleşme karşılıklı olarak taraflara sorumluluk yüklemekte aynı zamanda ‘uyuşmazlık durumuzda Mersin Mahkemeleri yetkilidir.’ demektedir. Ortada da bir yargı kararı yok, maddi bir çıkar yok, yolsuzluk yok, rüşvet yok, bir zarara uğratma yok, yetkiyi kötüye kullanmak yok. Nedir bu telaş? Nedir bu sorumsuzluk? Nedir bu art niyet? Bizler anlam veremedik. Unutulmamalıdır ki kamu gücünü elinde bulunduran yerel yöneticilerin asli görevi kurumunu kentine, kent insanlarının yararına çalışmalar yapmak, hizmet üretmek, kent ekonomisine, kent istihdamına yapıcı katkı sunmaktır. Bu işlemde kamu yararı yok! Büyükşehir Belediyesi’nin yararı yok! Yani kazananı yok, zararı herkese çok” ifadelerini kullandı.

ÇUKUROVA

LİNK: http://www.cukurovagazetesi.com/buyuksehirin-ihale-feshine-tepki-44604.html


Ödemeler kesenizden mi çıkıyor beyler!Önceki Haber

Ödemeler kesenizden mi çıkıyor beyler!

Belediye Başkanları Yargılamaya BaşlanıyorSonraki Haber

Belediye Başkanları Yargılamaya Başlanıy...

Başka haber bulunmuyor!