CENK KÜPELİ'DEN GÜLTEKİN UYSAL'A: ARTIK YETER, ÇEKİL..

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
CENK KÜPELİ'DEN GÜLTEKİN UYSAL'A: ARTIK YETER, ÇEKİL..
Demokrat parti (DP) Genel Başkan adayı Cenk Küpeli, bugün kendi sayfasında herkese açık profil ile bir AÇIK MEKTUP yayınladı. DP Genel Başkanına gönderme yapan Küpeli'nin seslenişi şöyle:

Sayın Genel Başkana açık mektubumuzdur…

Demokrat Parti’nin 13 yıldır genel başkanlık makamında oturuyorsunuz. 
Öncelikle, bu süre zarfında yaptığınız çalışmalar için teşekkür ederiz. 

Ama artık sizlerin de farkında olduğu üzere özellikle hem sizde, hem de teşkilatlarımızda heyecan ve umut kalmadı. 13 senedir aralıksız devam eden başarısız tablonun ağarlığını yaşadığımız bir gerçek. Maalesef tüm gayretlerinize rağmen oyumuzu 13 sene içerisinde %1 seviyesine bile getiremedik. Bu da bizlere gösteriyor ki, partimizde genel başkanlık seviyesinde bir değişime ve yenilenmeye ihtiyaç vardır. 

2018 yılında İyi Parti’ye 1 milletvekilliği karşılığında, 2023’de de altılı masa vesilesiyle CHP’ye 2 milletvekilliği karşılığında 78 yıllık geleneğin partisi Demokrat Parti’yi seçimlere sokmadınız. Bu yerel seçimlerde de aynısı olmasın lütfen. 
Yerel seçimlere az bir süre kalmasına rağmen özellikle büyük şehirlerde hala açıklayabildiğimiz bir aday yok. Başka partilerle meclis üyelikleri karşılığında görüşmeler yaparak, daha fazla partimizi başka partilerin kontenjanlarına feda etmeyelim. 

Maalesef son 13 senedir tek bir başarımız var o da parti içi kongre kazanmak. Partimiz bu yerel seçimde de sizin genel başkanlığınızla başarısız olursa, diğer seçime kadar 4 seçimsiz seneyi geçirecek imkanı ve umudu yoktur.

Demokrat Partide yıllardır siyaset yapan ve 13 senedir de genel başkanlık makamında olan sizlerin yapması gereken koltuk sevdasına daha fazla kapılmadan partimizin ve Demokrat geleneğin önünü açmanızdır. 
Bunun da şekli; Demokrat Partimize yakışan bir “demokrasi” şöleni olarak, kongremizin tarihini önceden duyurmanız ve aday olacak arkadaşların da adaylıklarını engellemeye çalışmak yerine önlerini açmanızdır. Sizlere saygı sınırları içerisinde “başarısızsınız” diyenleri ve karşınızda genel başkan adayı olmak isteyenleri partiden ihraç etmek hem “demokrat” kimliğinize yakışmamakta, hem de sizler için sadece kısa süreli bir çözüm olmaktadır. 

Yerel seçimlerin sonrasında oluşacak başarısız tablonun sorumluluğunu almak istemediğinizden ve koltuğu bırakamamanızdan dolayı kongremizi Mart ayında ve daha önce yaptığınız gibi aday tanıtım toplantısı görüntüsünde yapmayı planlıyorsanız bile bu sefer karşınızda aday olduğumuzu tekrarlamak isteriz. 

Bizler bu görevi sizlerden daha iyi yapacağımıza eminiz. Partimizin bir 13 seneyi daha bırakın, bir ayını bile başarısızlıkla geçirecek tahammülü kalmamıştır. Maalesef, tüm çabalarınıza rağmen 13 sene içerisinde ne kamuoyunda ne de milletin gönlünde Demokrat Parti’yi hak ettiği başarıya kavuşturamadınız. 
“Bizler; 78 yıllık geleneğin miras yedicileri değil, partimizle yeni başarılara imza atan siyasetçiler olmak istiyoruz.”

Ve en önemlisi de, uzun yıllardır sahipsiz olan parti teşkilatlarımıza hak ettikleri değeri ve maddi/manevi desteği vererek, iyi ve kötü gününde yanında Genel Başkanının olduğunu hissetmesini sağlamak durumundayız. 

Kısaca Sayın Genel Başkan, “Demokrat” Partimize yakışan şekilde, “demokrasi” kavramını yok saymadan, genel başkanlık makamını bir seçimi daha %1’in altında bir başarısızlıkla geçirmeden yeni, enerjik ve milletin gönlünde taht kuracak kadrolara bırakmanız doğru olacaktır.


0Önceki Haber

0

0Sonraki Haber

0

Başka haber bulunmuyor!