DEMOKRAT PARTİ ANKARADA GENEL BAŞKAN SEÇİMLİ KURULTAY YAPIYOR HEYECAN YOK

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
DEMOKRAT PARTİ ANKARADA GENEL BAŞKAN SEÇİMLİ KURULTAY YAPIYOR HEYECAN YOK
Demokrat Partide Dedik dedik dinletemedik. Masa başında DEMOKRASİ işletilmeden yazılan kâğıt üstündeki delegeler ile genel başkan seçimi yaparsanız, o kongre böyle sesiz ve heyecansız geçer.

DYP- ANAP’ın birleşmesi ile adı Demokrat parti (DP) olan ve ismi değiştikten sonra, siyasi rotası da değişime uğrayan partide bu gün genel başkanlık seçimi yapılıyor.

Ülke geneli çok yerde teşkilatlarının kapısı kapalı olan ve birçok yerde de MERSİN ilindeki örnek gibi kâğıt üstünde oluşturulan il- ilçe başkanları ve yönetimleri yüzünden kongre sönük geçiyor.

DP’nin misafir olarak Mersin^den götürdüğü, oy kullanma hakkı olmayan arkadaşımız, kongre alanından çektiği amatör resimleri attı. Bu arada video görüntüsü çek dedik, çekti, tam 3 adet, her biri, 5 er dakika. Ve Genel başkan konuşuyor kürsüde. Ne konuşursa konuşsun, heyecan yok, alkış yok, orada bulunan herkes kendi arasında bir şeyler konuşuyor. Bunun sebebi, orada genel başkana oy verecek olan kendi yazdıkları delegeleri bile oraya getirememeleri. İl- ilçe başkanı diye atamaları yapılan ve bulundukları çevrelerde parti hizmet binasının kapsını açamayan, yanına 10 kişi alıp oraya gelemeyen beceriksiz partili olmayan il- ilçe başkanları.

Aşağıda ki fotoda size Mersin ilini örnek gösteriyoruz.

Fotoya iyi bakın. Otobüs TARSUS ilçede. Önünde resim çekilenlerden Tarsus ilçe başkanı A.Kemal Aker, Torsolar ilçe Başkanı Murat Karayumak, Anamur ilçe Başkanı Murat Özdemir dışında olanların hiç biri OY kullanma ehliyetine sahip değil. Tarsus dan gelin gidelim diye rica minnet çağırıp götürdükleri kişiler. Topladık. 26 kişi. 50 kişilik otobüs. 26 kişi poz vermiş. Bunun 3 kişisi genel başkana oy verecek delege. Üstelik sıfatları ilçe başkanı. Ve her birinin ilçe başkanı olduğu ilçe nüfusu 200 bine yakın. Her birinin kendi ilçe yönetimi 8 kişi. Kadın ve gençlik kolları başkan ve yönetimleri de 8’er kişi. Orada (Poz verirken) 3 ilçe olduğuna göre. 8 ilçe yönetimi, bir başkan, etimi 9 kişi. Gençlik ve kadın kolları sayısı da aynı. 9 kişi.  3 ilçe başkan ve yönetimi 9’ardan, eder mi 27 kişi. Eder. Aynı şekilde Kadın kolları sayısı da 27 Gençlik kolları sayısı da 27. Üç tane 27 yi toplarsanız 81 kişi yapar. Orada o kadar insan var mı? Yok. Zaten kadın ve gençlik kolu fiiliyatta olmadığı gibi ilçe başkanı olarak anılanların yanında kendi yazdıkları 8 yöneticileri de yok. Mesele bu kadar basit.

İl Başkanı, partililerin Yarım Hasan olarak andığı HASAN ŞIHMAN’ın kendi kongresinde listesini KUMPASÇILARA kaptırması üzerine, bu günkü kongrede oy verecek delegeye hâkim olmadığı gibi yönetimine de hâkim olamadı. Listesi aşağıda.

24 büyük kongre delegesi var. 24’ü bugünkü genel kurul salonuna getirilememiş. Zaman zaman bunlar hayali partili değil dedik, yazdık, umursamadılar. İl koordinatörü diye yapılan ve sürekli il başkanı ve partinin içini kumpasa uğratan Sedat Erdal,kendisini, kız kardeşini, çaycısını, çorbacısını, sekreterini, akrabalarını büyük kongre delegesi yazmış. İl başkanı da eşini kendini yazmış. Kağıt üstünde ilçe başkanı olan Mezitli ilçesi (200 bin nüfusa yakın ilçe) büyük kongre delegesi yapılmamış. Bu şekilde bir görüntü...

Sedat Erdal ekibim dediği ekiple Ankara ya gitmiş, İl başkanının zaten bir ekibi takımı yok, bunun yanında görünenlerde aslında yanında değil, salonda tek başına. Şimdi böyle bir kurultay yapılıyor. Anlaşmalı, paslaşmalı oy verecek delegeler masa başında yazılmışlar. Bunlar genel başkan ve genel merkez yönetimini seçecekler. Genel başkanın karşısında bir tek aday yok. Çıksa ne olacak ki, bunların akraba- çaycı- çorbacı olarak yazdığı isimler çıkan adaya mı oy verecek? Mevcut genel başkandan başkasının hiç şansı yok. O yüzden kimse aday çıkmıyor ve genel başkan da kürsüde konuşuyor, alkış yok heyecan yok, iş olsun torba dolsun seçim yapıyorlar.

Demokrat parti birazdan Gültekin Uysal’ın kurmaylarıyla dün gece hazırladığı listeyi oylayacak. Muhtemelen seçilecek. Ama partiye faydası olmayan bir liste ve yönetimin ülkeye ne faydası olacak yaşayacağız göreceğiz.

Şu an itibari ile Genel Başkan Gültekin Uysal kürsüde konuşuyor, heyecan, alkış denen olay yok... Salondan görüntüler: 

5 BİN KİŞİLİK SALONDA 1000 KİŞİ ZOR VAR. GENEL BAŞKANA OY VERECEK DELEĞE SAYISINI BİLE EKSİZSİZ GETİREMEMİŞLER. 

MERSİN İL BAŞKANI HASAN ŞIHMAN AŞAĞIDAKİ RESİMDE AYAKTA ŞAŞKIN HALDE GÖRÜLÜYOR.

AŞAĞIDAKİ RESİMDE İSE MERSİN TOROSLAR İLÇE BAŞKANI YAPILAN FAKAT 1 YILDIR PARTİSİNİN HİZMET YERİNİ BİLE AÇAMAYAN MURAT KARYUMAK İL BAŞKANININ ARKASINDA. O DA HAYRETLE ŞAŞKINLIKLA OLAN BİTENİ İZLİYOR.


MERSİN DEMOKRAT PARTİYİ BİTİREN SEDAT GİK’E YELKEN AÇTIÖnceki Haber

MERSİN DEMOKRAT PARTİYİ BİTİREN SEDAT Gİ...

GÜLTEKİN UYSAL YENİDEN GENEL BAŞKAN SEÇİLDİSonraki Haber

GÜLTEKİN UYSAL YENİDEN GENEL BAŞKAN SEÇİ...

Başka haber bulunmuyor!