DEMOKRAT PARTİ, Mersin KIRAT, işte o SURAT!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
DEMOKRAT PARTİ, Mersin KIRAT, işte o SURAT!
Demokrat Parti aylar öncesi duyurulan ve bu arada sadece Mersin merkezde 1000 davetiye dağıtıldığı belirtilen İL KONGRESİNE topu topu 70 kişi katılım yaptı. DP Genel Başkanı Uysal, salonun havasını beğenmedi ama istemeye istemeye kürsüye çıkıp konuşmasını yaptı. Seçime tek liste ile gidildi. Masa başında yazılan delege karşısına kimse çıkmayı gerek görmedi. Bu arada kongreye anlı şanlı milletvekili Cemal Enginyurt'un gelmesi de havayı değiştirmedi. Katılım komedi idi.

Alışık olunan salon süslemesi yoktu. Salonda Genel Başkanın resminden başka parti bayrağı ve kurucularının da resmi yoktu.En önemlisi Türk Bayrağı yoktu. Toplantı yapılan mekân Mersin Belediyesine ait olduğu için salonda ATATÜRK posterleri, demirbaş olarak zaten vardı. Salon ön kısımda 65- 70 kişinin varlığı dışında BOMBOŞTU. Heyecan yok. Coşku yok. Partinin kurucuları ve eskilerinden hiç kimse yok. İyi partiden dışlanan orada dikiş tutturamayanların listelere doluşturulduğu kongre çok sönük geçti. Tam bir fiyasko idi.Aşağıda katılımın tamamı görülüyor.

Ahmet Uyanık olan biteni keyifle izledi. Mezitli ilçe Başkanı Elmas Durma, Hasan Şıhman tarafından kızım diye anılırken, Büyük kongre delegeliğine yazılmadı. 

İl Başkanı eşi Muradiye Beğoviç Şıhman büyük kongre delegesi yapılırken, il koordinatörü Sedat Erdal’ın kendisi, kız kardeşi Şenay Erdal, yanında çalışan elemanlarından Pınar Su Polat, Asiye Yetim, büyük kongre delegesi yapıldı. Listeyi yayına veriyoruz. Akraba, eş dost listesi olmuş. Sen ben bizim oğlan anlayışı ile yapılan listede çizik yiyenlerde oldu.

Öte yandan il kongresine katılması gereken ve oy kullanması gereken kişi (deleğe) sayısı: 300. İşte aşağıda resmi sayısını gösteriri liste.

Meslek odaları, STK başkanları ve protokole ve sivil dünyaya kendi ifadeleri ile 1000 adet davetiye dağıtılıp çağrı yapılmış. Ayrıca Mersin demokrat parti sosyal sayfasında aşağıdaki çağrıda yayınlanmış. İşte yayınları.

Kongresini yaptıkları ilçeler için KAĞIT ÜSTÜNDE dediğimizde bize kızdılar.

Ama bakın sözde Mersin merkezdeki en büyük ilçeler olan AKDENİZ- TOROSLAR- YENİŞEHİR- MEZİTLİ ilçesinin kongresini yaptıkları ve seçip yönetime aldıkları ilçe yöneticileri ful kadro gelse idi, o salonda sadece onlar 100 kişi olurdu. Mersin’in Anamur ve Tarsus ilçesi büyük ilçe, kaldı ki her iki ilçenin başkanı büyük kongre delegesi de yazılmışlar. Hatta birinin eşi olduğu söylenen kişide delege yapılmış. O iki ilçe 10 kişi gelse, 20 kişi eder. İl başkanı, il başkanı olmadan önce Erdemli ilçe başkanıydı. İle gelince oranın kongresini yaptı. Mersin’e 25 km. Oradan da 10 kişi gelse....İl yönetimi ful kadro, kendileri ve aileleri orada olsa 50 kişide onlar etsin. Bu hesaba göre orada 300 oy kullanacak delege, 100 merkezdeki 4 ana ilçe, Tarsus ve Anamur ilçesinden toplam 20 kişi, Erdemli 10 kişi, il yönetimi ve ailesi diyelim 50 kişi, toplam 480 kişiyi buluyor. Daha dağıtılan 1000 davetiye hesapta yok. Salonda ise oy kullanacak 300 delege bile yok.Oylanan liste akraba cenneti olmuş. Kongre sonlanır sonlanmaz, İl başkanı Hasan Şıhman’a yakın olanlar il binasına,İl koordinatörü yapılan Sedat Erdal’a yakın olanlarda onun şahsi ofisine toplanmaya gittiler.Böyle parti ve particilik olur mu? Bu parti böyle büyür mü?

Önemli bir konu ise 2 gündür ardı ardına yaptığımız haberlerde ELEKTRİK- TELEFON borcunun miktarını yazdık. Şu ana kadar o borçta ödenmedi, kimse yahu ne oluyor demedi.

Bozyazı ilçesi içinde kafadan atıyor demişler, işte aşağıda BORCUN belgesi. Üstelik tarihi Mart 2021. Aradan 7 ay geçmiş borç ödenmemiş ve gecikme faizi de çalışmış.

KONGREDEN ÖN SIRALARDAN GÖRÜNTÜ AŞAĞIDA, BU ÇEKİM YAPILAN KISMIN ÜSTÜ BOMBOŞTU...

HASAN ŞIHMAN'IN LİSTESİ GECE İL KOORDİNATÖRÜ SEDAT ERDAL TARAFINDAN DEĞİŞTİRİLMİŞ, SALONDA AYIKTILAR. DİVANA YERLEŞEN GENEL MERKEZ İDARECİLERİ SES ÇIKARMADILAR. HASAN ŞIHMAN OLMAZ DEDİ İSE DE, OLDU. ANLATILAN İSE ŞU: KOCAMAZ'A İYİ PARTİDE KUMPAS KURAN SİGORTACININ SEDAT ERDAL İLE KAFA KAFAYA VERİP, HASAN ŞIHMAN'IN ELİ KOLU BAĞLANMIŞ. SADECE YÖNETİMİ TAMAMEN SEDAT ERDAL İLE SİGORTACI KUMPASÇI TARAFINDAN OLUŞTURULMUŞ. DELEGELER DE ÖYLE. BÖYLECE ŞIHMAN VE ERDAL İKİLİSİNİN ARALARI AÇILMIŞ. AŞAĞIDA ŞIHMAN (SOLDA) VE ERDAL (SAĞDA) İKİLİSİ MUTLU GÜNLERİNDE

BU ARADA MERKEZDEKİ DÖRT İLÇE OLAN AKDENİZ- TOROSLAR- YENİŞEHİR- MEZİTLİ İLÇELERİNİN KENDİ İLÇE SINIRLARI İÇİNDE HİZMET YERLERİ PARTİ BİNALARI YOK. ÇOK ZENGİN İŞ ADAMI OLARAK AKTARILAN İSİMLER BİR TÜRLÜ BURALARI AÇMAZKEN İL BİNASINDA BİRER ODA VERİLİP TABELA ASILIP İLÇE BAŞKANLIĞI YAPILDIĞI DA ORTAYA ÇIKTI. AŞAĞIDAKİ RESİMDE 4 NUMARAYA İYİ BAKIN. EN ÜSTTE YENİŞEHİR İLÇE BAŞKANLIĞI YAZIYOR. GÖRÜNEN KİŞİ İSE İL KORDİNATÖRÜ YAPILAN AMA YASAYA- TÜZÜĞE UYGUN OLMAYAN GİK KARARI OLMAYAN BU ÜNVANLA ŞİMDİ BÜYÜK KONGRE DELEGESİ DE OLAN İŞ ADAMI TRİLYONLUK DENEN SEDAT ERDAL GÖRÜLÜYOR. YİNE 1 NUMARA TOROSLAR İLÇE BAŞKANI MURAT KARAYUMAK, 2 NUMARA AKDENİZ İLÇE BAŞKANI PINAR SU POLAT, 3 NUMARA İL SEKRETERİ YAPILAN ASİYE YETİM. KIZ KARDEŞİ ŞENAY ERDAL. TÜM KADRO SEDAT ERDAL'IN. LİSTELERE YÖNETİCİ YAPILAN VE DELEGE YAZILANLARIN ÇOĞU YANINDA ÇALIŞAN İŞÇİSİ, ELEMANI. 

Önceki haberin linki: https://www.haberanaliz.net/haber/erdal-sihman-ettiler-partiliyi-pisman-14517


“TOPLUMSAL MUTABAKAT VE KALKINMA EMEKLİYE VERİLEN DEĞERLE OLACAKTIR”Önceki Haber

“TOPLUMSAL MUTABAKAT VE KALKINMA EMEKLİY...

0Sonraki Haber

0

Başka haber bulunmuyor!