DP LİDERİ MERSİN’E GELDİ 40 - 50 KİŞİ İLE KARŞILADILAR

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
DP LİDERİ MERSİN’E GELDİ 40 - 50 KİŞİ İLE KARŞILADILAR
Mersin de Demokrat Parti il başkanlığına ataması 3 Ağustos 2023 günü yapılan Halil Yalın önderliğinde kurulan yeni yönetim Kâğıt üstünde 28 kişiden oluşuyor. Eylül- Ekim ve geldik Kasım ayına. 3 aylık atama yenilenmediği için il başkanı hukuken yetkisiz hale gelmiş oluyor. Atamasının yenilenmesi gerekiyor. Ayrıca bu arada merkezdeki ana ilçelerin masa başında belirlenen delegeleri ile yine kâğıt üstünde çok az katılımlar ile ilçe kongreleri yapılarak, il kongresine hazırlık yapıldığı belirtiliyor.

OLAN BİTEN VE YAŞANANLAR YÖNETİCİLERİN UMURUNDA DEĞİL

Bir önceki haberimizde DP ilgili ve yetkililerine seslenmiş, İL YÖNETİMİ VE BAŞKANI uyarmalarını, 4 merkez ilçenin hizmet kapılarını açılmasını istemelerini belirtmiştik.

İşte o haberin Başlığı ve yayın linki:

"DEMOKRAT PARTİNİN MERSİN'DE İLGİNÇ KONGRELERİ"

https://www.haberanaliz.net/haber/demokrat-partinin-mersinde-ilginc-kongreleri-19595

2020 nüfus sayımına göre nüfusu 310.606 olan Toroslar ilçesi, 268.776 olan Yenişehir ilçesi, 259.381 olan Akdeniz ilçesi, 211.538 olan Mezitli ilçelerinde kâğıt üstünde ilçe başkan ve yönetimleri yıllardır var, ama ilçelerinde bir hizmet yerleri (bina- büro- dükkân- ofis) yok. Kocaman ilçelerde partinin bayrağı ve tabelası asılı olan bir ilçe merkezleri halende bulunmuyor. Sözde ilçe kongreleri yapıp ilçe başkanlarını seçiyorlar ama ilçe hizmet yerleri yok. Yıllardır böyle.

MEZİTLİ İLÇEDEN SONRA YENİŞEHİR İLÇE KONGRESİ YAPILIYOR

Bir önceki ve yukarıda linkini verdiğimiz haberde MEZİTLİ ilçesinin kongresini il binasında yapan idare, bu sefer Yenişehirilçesini aynı usulle il binasında yapıyor.İlçelerin delegelerini parti tüzüğüne göre nasıl belirlediniz, ne zaman belirlediniz, askıya ne zaman çıktı,bu konuda il yönetim kurulu kararının tarih ve sayısı nedir? Ortada hiçbir resmi işlem olmazken, kongreleri masa başında eş dost akrabalar delege yazılarak, il binasında usulen seçim yapılarak, kongre yaptık mı diyorsunuz? Bu mu demokrasi bu mu parti tüzüğünün gereği? Aşağıda kendi sayfalarında kongre duyuru paylaşımları....

BÖYLE KONGRE OLUR MU, OLURSA SONUÇ NE OLUR?

Elbette Hasan Şıhman dönemindeki gibi ilçe seçimleri olur, ardından da aynı şekilde sönük bir il kongresi olur, bu arada genel merkez ve genel başkan seçimleri için önümüzdeki dönemde oy kullanacak olan büyük kongre  delegelerini aynı usulle masa başında belirlerler ve sen ben bizim oğlan şeklinde işleri yürütürler. Bu da partiye ivme, heyecan ve hareketlilik kazandırmaz.

GENEL BAŞKAN GELMİŞ 20 GENÇ ORADA YOK

Partiye Genel başkanın geleceği önceki haberimizde duyurulmuş, il başkanı resmi sayfasında Üç kez ayrı yayın yaparak duyurmuş, genel merkez Mersine gelineceğini resmi sayfasında duyurmuş, Ancak il yönetimi 28 kişi, merkezdeki 4 ilçe kadrosu ile en az 150 kişi salonda olması icap ederken, salonda 40-50 kişiye konuşma yapmak zorunda kalan genel başkan, Mersin’den morali bozuk ayrılmış... Anlayacağınız kâğıt üstündeki 150 kişiyi bile oraya getirememişler. Üstelik 2-3 gündür il başkanı birebir gidip eski DP ve DYP’lileri, vatandaşları “genel başkan gelecek lütfen gelin” demesine rağmen iştirak olmamış. Partide gençlik yok. Kadın kolları denmiş, yönetim denmiş, çoğunun yaşı 50 - 55’i geçkin simalar. Bir çok duyuru ve davete rağmen, bırakın halkı, kendi yazdıkları yönetimleri, genel başkanın konuşma yapacağı il binasındaki salona getirememişler...

İL BAŞKANININ 13 SAAT ÖNCE "GENEL BAŞKAN GELECEK" DUYURU VE DAVETİ AŞAĞIDA

İL BAŞKANININ 2 GÜN ÖNCE HALKA VE KENDİ PARTİLİLERİNE YAPTIĞI DUYURUSU AŞAĞIDA

DP GENEL MERKEZİNİN KENDİ RESMİ SOSYAL MEDYA HESABINDAN İSE BU ZİYARET AYRICA DUYURULDU. AŞAĞIDA. 

Ama Genel başkanı karşılayan ve agırlayan, konuşmasını dinleyen 200 kişiyi bir araya getiremediler. Mersin'in nüfusu 2 milyona yakın. Kpngresini patık dedikleri ilçelerin nüfusları ise her biri 200 bine yakın. Hani nerede o salon ve binanın içinde 1000 kişi? Bunu soran, sorgulayan yok. Öyle olunca da DP de Arpa boyu yol alınamıyor. 

MERSİN İL BAŞKANLIĞI GENEL BAŞKANIN MERSİNE GELİP GİTMESİ İLE İLGİLİ BİR PAYLAŞIM DAHİ YAPAMADI

Haberin yapıldığı şu saatlerde sosyal medya hesabından, Mersin il başkanlığı, Genel başkanın Mersin il başkanlığına yaptığı bugünkü ziyaret ile ilgili, sönük geçmesi nedeniyle, bir tek resim ve içerik paylaşmadı. Ancak Yarın 10 Kasım Büyük önder Atatürk için bir anma paylaşımını 5 saat önce 16.30  da yaptılar. (Aşağıda)


DEMOKRAT PARTİNİN MERSİN'DE İLGİNÇ KONGRELERİÖnceki Haber

DEMOKRAT PARTİNİN MERSİN'DE İLGİNÇ KONGR...

MERSİN GENÇLİK SPORA SAYIŞTAY MÜFETTİŞLERİ GELDİSonraki Haber

MERSİN GENÇLİK SPORA SAYIŞTAY MÜFETTİŞLE...

Başka haber bulunmuyor!