MERSİN GENÇLİK SPORA SAYIŞTAY MÜFETTİŞLERİ GELDİ

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
MERSİN GENÇLİK SPORA SAYIŞTAY MÜFETTİŞLERİ GELDİ
Mersin Gençlik Spor İl Müdürlüğünde keyfi ve ben yaptım oldu ihale usulleri ile çalışma şekli devam ediyor. Bu arada SAYIŞTAY müfettişleri gelmiş. Dairedeki tüm alım satımları, iş ve işlemleri incelemeye almışlar. Onlarda olmasa kimsenin hiç bir şey umurunda olmayacak gibi. Bugün ilginç bir olayı sizlere yeniden aktarıyoruz. Aynı firmalar arasında dönüp duran KAMP organizasyonu işleri. En son yapılan ihalenin sonucunu bir türlü açıklayamadılar. İşte o araştırma inceleme haberimiz:

İŞİ ALAN FİRMAYI BİR TÜRLÜ AÇIKLAYAMADILAR (!)

1 Kasım 2023 günü bu sütunlardan sizlere ve kamuya seslenerek, “MERSİN GENÇLİK SPORUN KAMP İŞLERİ HEP AYNI FİRMALARA” başlığı adı altında bir haber yapmıştık. Linki aşağıda:

https://www.haberanaliz.net/haber/mersin-genclik-sporun-kamp-isleri-hep-ayni-firmalara-19580

MERSİN GENÇLİK SPORUN KAMP İŞLERİ HEP AYNI FİRMALARA

İlgili haberde: “Mersin Gençlik spor il müdürlüğü ilimizdeki GENÇLİK KAMPLARINDA organizasyon işleri hizmet alımı yapıyor. Ancak yıllardır yapılan ihaleleri hep aynı firmalar alıyorlar. Aynı firmalar arasında dönüp dolaşan işe ne hikmet ise başka hiç kimse teklif vermiyor...” demiş, Bu ihaleler ne hikmet ise PAZARLIKLI ALIMDA OLSA, DOĞRUDAN TEMİN İŞİ DE VEYA AÇIK İHALE BİLE OLSA HEP AYNI FİRMALAR işleri alıyor. Başka kimse yok mu diye de kamuoyuna seslenmiştik?

Haberimizin sonuna doğru ise: “Linklerin üzerini tıklar ve açılan haberleri okursanız, hep aynı firmaların, benzer işleri aldıklarını göreceksiniz. Üstelik çoğu PAZARLIK alım. Şimdi AÇIK usul ihaleye çıktılar, 2023/970582 numaralı kayıtla, ihale yapılalı 13 gün geçti. Teklif değerlendirme tamamlanmış ama işi alan AÇIKLANMIYOR!!! Niye ki? Bekleyip göreceğiz, bu kez işi kim almış, nasıl almış...” diye bitirmiştik.

İŞİ KİMİN ALDIĞI HALEN AÇIKLANMADI

Haberimizi kaleme aldığımız ve yayına verdiğimiz şu anlarda EKAP üzerinden yaptığımız incelemelerde bakın neler gördük. Sizlerle paylaşıyoruz.

İHALENİN SON BİLGİLERİ EKRAN GÖRÜNTÜSÜ AŞAĞIDA

2023/970582 nolu ihale. 19.10.2023 günü ihalesi yapıldı. 1 Kasım tarihli ve yukarıda linkini verdiğimiz haber içinde,"13 gün oldu, halen açıklanmıyor. Halen EKAP’DA “Teklif Değerlendirme Tamamlanmış” yazıyor, ama işi kimin aldığı EKAP’A konmuyor,niye,demiştik...

Bu gün 12 gün daha geçti.Yani 25 gün geçti.İhale gününden 25 gün geçti. Halen EKAP’da işi kimin aldığı yayınlanmıyor, sözleşmesi yayınlanmıyor. Tekrar soruyoruz, NİYE Kİ?!

ÖNEMLİ AYRINTIYA GELİYORUZ...

İhalenin 20.9.2023 günlü EKAP’A konan ilanı aşağıda. Çok dikkatli inceleyin...

İşin ADI: Gençlik Kampları Organizasyonu Hizmet Alım İşi,

İşin niteliği türü ve miktarı: Akkum, Yıldırım Beyazıt ve 23 Nisan Gençlik Kamplarında 42 Gün Süreyle Ayrıntılı bilgiye EKAP’ta yer alan ihale dokümanı içinde bulunan idari şartnameden ulaşılabilir,  

Yapılacağı/teslim edileceği yer: Silifke Kapızlı mevkiindeki, İl Müdürlüğümüze bağlı 23 Nisan Gençlik Kampı ile Yıldırım Beyazıt Gençlik Kampı ve Kızkalesi'ndeki Akkum Gençlik Kampında,

Süresi/teslim tarihi: İşe başlama tarihi 20.10.2023, işin bitiş tarihi 30.11.2023,

İşe başlama tarihi ise: 20.10.2023 OLARAK ihaleyi yapan kurumca BELİRLENMİŞ...

Yani, 20.10.2023 günü başlaması gereken işe, firma başlamadıysa, neden başlamadı?

Başladı ise,İhaledeki belirtilen süre geçiyor, bu işi yapan birileri var ise, o birileri NEDEN AÇIKLANMIYOR?! Sebep NE?!

Akla gelen soru, daha öncede sorduğumuz aynı soru. Yoksa işi yine aynı firmalar mı aldı?!

NEDEN AÇIK İHALELERİ YAZIYORUZ?

Kamu kurum kuruluşlarındaki bu tür haberleri yaparken, sadece PAZARLIK- DOĞRUDAN REMİN olarak yazmıyoruz. Onların AÇIK ihalelerini de yazıyoruz ki, KIYAS yapın. Yani, örnekleyecek olursak, bir kurum PAZARLIK ALIM YAPACAK, A FİRMASINDAN ALACAK, DOĞRUDAN TEMİN YAPACAK YİNE A FİRMASINDAN ALACAK, AÇIK USUL İHALE YAPACAK YİNE AYNI A FİRMASINDAN ALACAK. Sizce bu durum hayatın olağan akışına uygun mu? Buna dikkat çekmek için yayın yapıyoruz. Yoksa EKONOMİ- SPOR - SAĞLIK bölümlerinde bu tür haberler ile sizlere duyurduğumuz içeriklerdeki kişi, kurum ve kuruluşlar ile yakından uzaktan hiçbir iş ve işlemimiz yoktur.

KURUMDA BRANŞI VE ASIL KADROSU DIŞINDA ÇALIŞTIRILANLAR VAR

Kurumda halen asıl kadrosunda çalışmayanlar var. Temizlik kadrosunda olup masa başında çalışanlar halen ihale birimi dâhil birçok yerde görev yapıyorlar. Oysa bakanlık genelge ve emri açık.. Bu kişiler asıl görevlerine döndürülmesi gerekiyor. Bazıları döndürülmüş, bazıları ise torpil ve icazetle masa başında tutulunca, kurumda iş yeri çalışma barışı zarar görüyor.

ALLAH DEVLETE ve MİLLETE ZEVAL VERMESİN.

CEVAP HAKKINA SAYGILIYIZ.

Cevabı yazıda, adı geçen ilgilisi ve yetkilisi göndermesi gerekir.

Telefon ve iletişim bilgilerini koymayı unutmayınız.

CEVAP GÖNDERECEĞİNİZ e- posta ADRES:

batuhansezerhaberanaliz06@gmail.com

NOT: YAZILI İZİN ALMADAN, SİTEMİZDE YER ALAN HİÇ BİR HABER VE İÇERİK KULLANILAMAZ. KULLANANLAR HAKKINDA YASAL İŞLEM YAPILIR


DP LİDERİ MERSİN’E GELDİ 40 - 50 KİŞİ İLE KARŞILADILARÖnceki Haber

DP LİDERİ MERSİN’E GELDİ 40 - 50 KİŞİ İL...

0Sonraki Haber

0

Başka haber bulunmuyor!