İHALELERE NE OLDU?

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
İHALELERE NE OLDU?
Mersin ili içinde bazı kurumların çıktıkları ihaleleri sizlere duyurmuş, haber yapmıştık. Bakın son durum ne?

Öncelikle hatırlayınız diye size o harbimizin linkini sunuyoruz:

https://www.haberanaliz.net/haber/mersinde-ihaleye-cikan-yeni-islerden-haberiniz-var-mi-19339

linkin üzerini tıklayıp lütfen okuyunuz.

1- 2023/925960 numaralı, TOROSLAR BELEDİYESİ FEN -İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ tarafından ihaleye ön hazırlığı yapılan, MERSİN - 28.09.2023 10:00 da yapılacak AÇIK usul olan, "Toroslar Belediyesi Sınırları İçerisinde Bulunan Ve 3194 Sayılı İmar Kanunun 32 Maddesi Gereğince Ruhsatsız Veya Ruhsat Ve Eklerine Aykırı Yapıların Yıkımı İşi" ne hikmet ise, 28.09.2023 günü "İhaleye Teklif Veren İstekli Çıkmaması Nedeniyle" iptal edildi. NEDENSE AÇIK İHALE OLUNCA BİR ŞEYLER OLUYOR, allem kallem deniyor, ihale iptal oluyor. Derken bakıyorsunuz aynı ihale bu kez PAZARLIKLI alım olarak karşınıza çıkıyor. İnşallah bu ihale öyle olmaz...

2-2023/916020 numaralı, MESKİ'NİN hazırladığı ve yaptığı, "Mersin İli, Aydıncık İlçesi Soğuksu Kaynağı Ek Terfi Hattı Yapım İşi" MERSİN - 26.09.2023 10:30 da AÇIK usul yapılacaktı. Ne hikmet ise o da 27.09.2023 günü "İhaleye Teklif Veren İstekli Çıkmaması Nedeniyle" iptal edildi.

13 Eylül 2023 günü bu siteden yukarıda 19339 sayılı linkini verdiğimiz haberdeki ihalelerden ikisi yukarda gördüğünüz gibi "İhaleye Teklif Veren İstekli Çıkmaması Nedeniyle" İDARECE iptal edilmiş.

Diğerleri ise ya ihale yapılacağı günü bekliyor, ya da işler ihale edilmiş, TEKLFİ DEĞERLENDİRME AŞAMASINDA- TEKLİFLER DEĞERLENDİRME TAMAMLANMIŞ şeklinde süre gidiyor.

Dikkat edin, AÇIK usul ihaleler herkesin katılım yapacağı, SERBESTLİK REKABET koşullarının en iyi cereyan ettiği ve DEVLETİN kazançlı çıktığı ihaleler. Ancak bir şekilde iptal oluyor, ardından aynı iş pazarlıklı usul ile karşımıza çıkıyor. Acaba niye ki? Sistem nasıl böyle işliyor, düzeni kim kuruyor, kim sağlıyor, devlet pazarlıklı ve doğrudan temin ihale alımları ile neden zarar ettiriliyor?


GENÇLİK SPORUN DOĞRUDAN ALIMLARI ŞAŞIRTMAYA DEVAM EDİYORÖnceki Haber

GENÇLİK SPORUN DOĞRUDAN ALIMLARI ŞAŞIRTM...

AKDENİZ’DEN HAYRETE DÜŞÜREN ESKİ PARA İLE 18 TRİLYONLIK TANITIM ALIMISonraki Haber

AKDENİZ’DEN HAYRETE DÜŞÜREN ESKİ PARA İL...

Başka haber bulunmuyor!