MERSİN BÜYÜKŞEHİR’İN 2022 RAMAZAN KOLİSİ 31 TRİLYONA MAL OLDU

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
MERSİN BÜYÜKŞEHİR’İN 2022 RAMAZAN KOLİSİ 31 TRİLYONA MAL OLDU
Mersin CHP’li Büyükşehir Belediyesinin bu yılki Ramazan kolisi (yani vatandaşa dağıtılacak ramazan paketleri) ihalesi tam 31 milyona yani eski parayla 31 trilyona ihale edildi.

haberanaliz.net  - ÖZEL - 

Her yıl, o firma bu firma aldı denerek, üzerinde tartışma yapılan böylesine büyük iş, belediyenin kendi firmasına verildi. İşi alan firma: “MERSİN BÜYÜKŞEHİR İMAR İNŞAAT ELEKTRİK ÜRETİM ÖZEL GÜVENLİK HİZMETLERİ SANAYİ VE TİCARET ANONİM ŞİRKETİ” oldu.

Ancak firmanın kendi üretim tesisleri yok. Bu alınacak mal ve malzemeleri, kendileri de başka bir firma ve firmalardan temin edecekler. Yani millete dağıtılacak olan kolilerdeki malzemeleri işi alan belediye firması da piyasadaki başka firmalardan satın alıp tedarik edip belediyeye sunacak ve halka dağıtacaklar. Peki, Belediye firması olan işi alan şirketin burada kazancı ne? Kazancı olmasa bu işlem yapılır mı?  Burasını geçtik. Neden direk üretici firmalardan kıran kırana giren açık ihale ile alınmamış?

Şimdi diyecekler ki, AÇIK ihale yaptık. İyi de bu nasıl açık ihale ki, ihale dokümanı alan 3 kişi, geçerli teklif bir kişi. O da sizin şirket. Böylesine işsizliğin olduğu ortamda 3 kişi dosya alıyor, bir kişi katılıyor oda sizin şirket. Burada bir anormallik yok mu?  Önemli olan ise, ihaleyi alan şirket de bu işi piyasadan satın alacak. O zaman siz direk piyasadan neden almıyorsunuz?31 milyon az para mı? Para yok, sıkıntı içindeyiz diyor borçlanma istiyorsunuz, ama bu işlere astronomik paralar harcıyorsunuz.Kimin sırtından? Bizim, vatandaşın. Yarın bakacağız o kolilerin üzerinde ne yazıyor? MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ mi, yoksa başkanın adı mı? Para vatandaştan çıkacak, kime, nasıl dağıttığınız belli olmayacak, reklamı başkanlar yapacak... (Bu son cümlem parti ayrımı yapmadan tüm belediye başkanları için geçerli. Hepsi ramazan kolisine kendi adını yazıyor. Bir tek Mansur Yavaş yazmıyor)Bu kolilerin denetlenmesi, incelenmesi, ayrıca alan firmanın da kolilerin içine girecek mal ve malzemeleri kimden, kaç paraya aldığının tespiti mutlak gereklidir. Artık devlet bu olaya bir el atar inceler inşallah. Çünkü aynı işi çok daha ucuza yapabilme imkânı  olduğunu beyan eden esnaf var. Mersin'de bu işi alabilecek firma mı yok? Yada nasıl açık ihale ki, ülkenin dört bir yanından gelip girmemişler? Önemli konu ise, belediye şirketi bu malları kimden nasıl aldı? Kaç paraya aldı? Kendisine kaça mal etti, bizlerin sırtından belediye şirketi ne kadar kazandı?!

İşte ihalenin bilgisini gösterir EKAP yayını

İşte ihale edilen şirket ve sözleşme bedeli

İşte 3 kişinin dosya aldığı bir kişinin geçerli teklif verdiği Ekap sonuç ilanı

İşte işin teknik şartnamesi aşağıda 8 sayfa.


0Önceki Haber

0

0Sonraki Haber

0

Başka haber bulunmuyor!