MERSİN DEMOKRAT PARTİ KAMUOYUNU BEZDİRDİ : BÖYLE TEŞKİLAT MI OLUR?!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
MERSİN DEMOKRAT PARTİ KAMUOYUNU BEZDİRDİ : BÖYLE TEŞKİLAT MI OLUR?!
Mersin Demokrat Partide her gün enteresan ve siyaset ile yakışmayan olaylar gelişiyor. Bir tarafta Sedat Erdal’ın Adana destekli Canan Özlap taraftarları. Diğer tarafta mevcut il başkanı Hasan Şıhman’ın kağıt üstünde olan 1 yılı aşkındır ilçe hizmet binasını açamayan ilçe başkanlarının boş beleş konuşma ve demeçleri ile kamuoyu yanıltılıyor.

Bildiğiniz üzere dün DP büyük kurultayı yapıldı. Bu kurultaya Mersin ili, bölünüp parçalandığı ve il yönetimi içinde birlik beraberliğin sağlanamaması yüzünden ayrı ayrı gidildi. Ve bu ayrılık ile BİRBİRLERİNE DÜŞME meselesi kendini kurultayda da gözterdi. Mersin'den gidenler kurultay salonunda ayrı ayrı oturdular, birbirlerine selam bile vermediler. MERSİNDE İl koordinatörü diye kamuya aktarılan ve zaman zaman da bu sıfat ile basına demeç veren SEDAT ERDAL ayrı baş, il Başkanı HASAN ŞIHMAN ise ayrı baş çekiyor.

Merkezdeki 4 büyük ilçenin 2 sini (AKDENİZ ve YENİŞEHİR ilçelerini) Sedat Erdal ile iyi günlerinde, Sedat Erdal’ın yanında çalışan PINAR SU POLAT’ Akdeniz’e, yine Erdal’ın yanında çalışan çaycısı ASİYE YETİM’İ, kız kardeşi ŞENAY ERDAL’ı, bir kısım çalışanlarını il yönetimine masa başında yazıp atama yapan ve sonrasında seçilmelerini de sağlayan HASAN ŞIHMAN, şu anda yaptığına bin pişman. Aylardır bu listeleri düzeltmek isteyen ve bu kişilerle artık bir araya gelemem, bunlarla çalışmam diyen Şıhman’ı genel merkezde görmezden geliyor.

Diğer taraftan Sedat Erdal taraftarları, il yönetiminde de çoğunluğu, matbaaya giderken listeyi değiştirmek suretiyle sağladıklarından, il yönetimi, il başkanı başkanlığında da bir türlü toplanamıyor. İl Başkanı ve yönetimi il yönetim kurulu karar defterinde il seçimleri yapıldıktan sonra bir karar alıp görev bölüşümü bile yapmamışlar.

Ancak Sedat Erdal taraftarları, kendi aralarında toplanıp, kendi ararlında bir görev bölüşümünü düz bir kâğıt parçası üzerinde yapmışlar. Orada da il başkanın imzası ve parti mührü yok. (Görüntü Aşağıda)

Şimdi Sedat Erdal’cıların kurduğu bir DP sosyal sayfası var. Bu sayfayı Erdal’ın çaycısı olan yanında çalışan ASİYE YETİM yönetiyor. İl sekreteri olarak adlandırılmış. Orada Aşağıdaki paylaşımlar zaman zaman yapılıyor. Dikkatli okuyunuz. Bu paylaşımlarda kendi kendilerine il başkan yardımcısı ve il sekreteri unvanı vermişler. İşte o birbirlerine il başkan yardımcısı, il sekreteri, il koordinatörü diye yaptıkları ilginç paylaşımları...

İL KOORDİNATÖRÜ SIFATI İLE SEDAT ERDAL EKİBİ MERSİN YENİŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI ABDULLAH ÖZYİĞİT'İ MAKAMINDA ZİYERET ETMİŞLER. FOTOYU KENDİLERİ PAYLAŞIYOR. İL BAŞKAN YARDIMCIMIZ DİYORLAR, RESMİYETİ YOK. YENİŞEHİR İLÇE BAŞKANIMIZ DİYORLAR YENİŞEHİRDE PARTİ HİZMET BİNASI YOK. 

Diğer taraftan seçilerek gelen il başkanı olan, ancak yazdıkları il delegesini bile seçime getiremeyip 19 kişinin oyu ile seçilen HASAN ŞIHMAN kendi ile beraber hareket edenlere bugün aşağıdaki açıklamayı yaptı.

“..Kısacası, ben benim dışımda olan il koordinatörü olarak anılan SEDAT ERDAL ve yanında bulunan Akdeniz ilçe Başkanı PINAR SU POLAT, İl yönetimine yazılan ASİYE YETİM, ŞENAY ERDAL, MEHMET OKAN, YUNUS KARAMANOĞULLARINI, Yenişehir ilçe başkanı ERTAN TEKİN’i ve diğerlerine ne görev verdim, ne sıfat verdim, ne unvan verdim. Ben onların bu sıfatlarını tanımıyorum. Bunlardan bazılarının il yönetiminde olduğu doğrudur. Ancak, şu ana kadar biz il yönetim kurulunu benim başkanlığımda toplayıp, resmi karar defterimizde ne bir karar aldık, ne de bir görev bölüşümü yaptık. Birbirlerine hayli il başkan yardımcılığı ve il sekreterliği vermişler. Böyle bir durum şu ana kadar olmadı, yok. Kimse gaile almasın” açıklaması yaptı.

Hasan Şıhman yetinmedi, bu gün resmi DP Mersin sayfasında da kamuoyuna aşağıdaki duyuruyu da yaptı.

İL BAŞKANI HASAN ŞIHMAN AYLAR ÖNCEDE AŞAĞIDAKİ PAYLAŞIMI YAPMIŞTI. KİMSENİN UMURUNDA OLMADI...

ŞİMDİ KİME İNANALIM SAYIN BAŞKAN?

Kendi imzası ile yayınlanan anonslarda, il özel kalem müdürü, protokol müdürü diye yazılan şahıs için ben kimseye görev vermedim, unvan vermedim diyor. Ama kendi sayfalarında bu şekilde yazıyorlar.

SEDAT ERDAL’CILARDA ERDAL'IN KENDİ OFİSİNDE TOPLANIP PAYLAŞIM YAPIYORLAR. (Aşağıda)

İLÇE BAŞKANI YAPILALI 1 YIL OLMUŞ, O İLÇE BAŞKANLARI  KENDİ İLÇESİ SINIRINDA PARTİ HİZMET BİNASI AÇAMAMIŞLAR

İl koordinatörü SEDAT ERDAL’CILAR olarak bilinen Akdeniz ilçesi kağıt üstünde PINAR SU POLAT, Yenişehir ilçesi ERTAN TEKİN’in ilçe nüfusları neredeyse 200 bin civarı. Parti hizmet binalarını kendi ilçe sınırlarında açıp hizmete sokamamışlar.

MERKEZDEKİ MEZİTLİ- TOROSLAR İLÇESİDE KAPALI

1 yılı aşkın süre ilçe başkanı olarak anılan iş adamı diye topluma yansıtılan 200 bin nüfusa yakın ilçe olan Toroslar ilçe Başkanı MURAT KARAYUMAK ve Mezitli ilçe Başkanı ELMAS DURMA’da Parti hizmet binalarını kendi ilçe sınırlarında açıp hizmete sokamamışlar.

DEMOKRAT PARTİ TABANI: YETER ARTIK!

Mersin Demokrat parti kurucuları ve gerçek partililer, “böyle rezalet nerede var. Bu durumu genel merkez ne zamana kadar görmezden gelecek. Neden bu işleri düzeltmiyorlar. İki başlı, ayrı ayrı kafadan çıkan sesle partimi yönetilir? Partinin il başkanını tanımayan bir yapı olur mu? İl Başkanı genel Başkanı temsil eder. Ben bunlarla çalışmak istemiyorum, alın bunları diyorsa neden almıyorsunuz? Böyle, bu şekilde parti nereye varacak” diyorlar.


0Önceki Haber

0

0Sonraki Haber

0

Başka haber bulunmuyor!