MERSİN DEMOKRAT PARTİYE YAZIK ETTİLER!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
MERSİN DEMOKRAT PARTİYE YAZIK ETTİLER!
Kısa süre önce il başkanlığına atandığı günden sonra 45 gün içinde harikalar yaratan ve başarıdan başarıya koşan 70 YAŞINDAKİ HÜSEYİN KARAGÖZ’ün süresinin uzatılmamasından sonra Mersin Demokrat partinin il içindeki kapıları tek tek kapanmaya başladı.

ANKARA- Mersin önemli bir ilçe. Akdenizin incisi. Demokrat Partinin burada iki önemli kalesi vardı. Biri Aslanköy, Diğeri Gülnar. Bu iki yerde DP nin oyları tavan yapardı. Ancak gel vakit, git vakit buralarda bile oylar yerleri süpürür hale geldi. Sebep? Yanlış icraat ve yönetim tarzı.

KAPILAR KAPALI İDİ AÇTIM, YENİDEN KAPADILAR

Bugün gelinen noktada DP’nin kapıları kapalı halde. Üstelik hizmet binasının PARTİ mülkü olduğu yerde bile kapılar kapalı halde. DP’nin süresi uzatılmayan il başkanı Hüseyin Karagöz, “Ben geldiğimde 13 ilçenin üçünün genel kurulu yapılmıştı. 10 ilçe münfesih gözüküyordu. Anamur- Tarsus- Çamlıyayla ilçelerinin kongreleri yapılmış geriye kalan ilçelerde münfesih durumda idi. Elimden gelen çabayı harcadım. Ve kapısı kapalı olan yerleri bile açıp, buralara başkan ataması yaptım” dedi.

BİR AYDA 850 KİŞİYİ PARTİYE KAYIT ETTİM YARANAMADIM

Hüseyin Karagöz, “Bu arada sahadada çalışma yaptım. 1 ayda yaklaşık 850 üye kaydı yaptım. İl başkanlığınca onaylanmış koçanlar elimde. Yaptığım kayıtlar genel merkezce onaylanıp işleme konmadı. 1 AY İÇİNDE BU SAYIYA ULAŞTIM. Bana başka bir il gösterin bu sayıyı 1 yılda yapabilmiş mi? Hala yaranamadım” dedi.

SOSYAL FALİYETİ ELDEN BIRAKMADIM, MAHALLE VE SİTE TEMSİLCİLERİ SEÇTİM

Hüseyin Karagöz, “Diğer taraftan, sınırlı zaman içinde  çarşıyı pazarı gezdim, dert dinledim. Mahalle ve apartman- site temsilcilerini merkezdeki dört ilçede gerçekleştirdim. Toplam 245 kişilik bir liste oluşturdum. Hepsinin TC si, Telefonu mevcut, Ankara’ya gönderdim” dedi.

SİYASİ ÇETELER PARTİ BİNASINA GÖZ DİKMİŞLER

Hüseyin Karagöz, “Bu çalışmalar, partiye göz dikmiş siyasi çeteleri ve parti içindeki birilerini korkuttu. Esasında partimizin mülk olan binasına göz dikmişler. Burayı iş adamı kisvesi ile alıp benden önceki il başkanı gibi keyfi bir şekilde kullanmak istiyorlar. Önceki il başkanının nasıl kullandığının tutanakları mevcut, ilerde elinizde olacak. Utanç verici” dedi.

ANAMUR VE TARSUS İLÇELERİNİN BAŞKANLARI ŞOVDAN BAŞKA BİRŞEY YAPMIYORLAR

Hüseyin Karagöz, “İki eski ilçe başkanı Anamur ve Tarsus ilçelerinin başkanları yaklaşık 7-8 yıldır bu görevi yapıyorlar. Ancak bu görevleri esnasında ne bir yeni üye kayıtları var, ne de partiyi açık tutup, vatandaşa kapıları açık tutup, icraat yapıyorlar. Üstelik 66 bin nüfuslu Anamur ilçesinin binası partimizin malı. Fakat sürekli kapısı kapalı. Yönetimini toplayamıyor, 1,5 yıldır tek bir karara imza atamamış. Tek bir faaliyete imza atamamış. Kağıt üstünde 50 kişilik delege ile bir seçim yapıp evrakları ilgili yerlere vermişler. Ama ilçede Kaymakamı, resmi kurumların müdürünü bile ziyaret etmekten aciz halde. Kendi iş yerinde işini yapıyor, parti binası kapalı, kendisine uyarı yazıyorum. Açık tut, nöbet sistemi getir, yöneticilerinden her gün birisi otursun diyorum. Üye kaydı yap diyorum. Hiçbir talimatıma uymuyor. Kendisinin uhdesinde olan partiye ait hizmet aracınının vergisini ödemiyor, binanın emlak vergisini ödemiyor, araç bağlanıyor, yediemin otoparkına konuyor. Vergisi, Sigortası, otopark ücreti toplamda 15 milyara yakın borç çıkarılıyor. Partiyi rezil rüsva duruma düşürüyor. Daha, bu arada mülkümüz olan, parti binasının emlak vergileri yatırılmamış, bakalım oradan ne çıkacak. Ama bu kişi genel merkez nezdinde çok kıymetli oluyor. Niye? Çünkü sosyal medya hesabında her fırsatta genel başkanın resmini yayınlayıp, poh poh edip yıkama yağlama yapıyor. Bir diğeri Tarsus ilçe başkanı. O da partiyi kapatmış evrakları getirmiş kendi özel iş yerine. Oradan partiyi idare ediyor. Tarsus ilçesinin nüfusu 335 bin. Kocaman ilçenin başkanı kendi iş yerinden işleri sürdürüyor. Git partinin binasını aç, vatandaş gelsin gitsin, nöbet sistemi uygula, yöneticilerinin her biri bir gün orada kalsın parti açık kalsın diyorum. Yapan yok. Üye kaydı yapan yok. Faaliyet ve çalışma hiç yok. En son 8.1.2019 da 39 sayılı yönetim kurulu kararını almış, ondan sonra bir daha bir araya gelip toplanmamış. Kağıt üstünde 50 delege ile seçim yap, ilçe başkanı ol, çalışma, yan gel yat. Oh ne güzel başkanlık böyle. Bunları uyaran yazılar yazdım, çok bozuldular. Kimse rahatını kaçırmak istemiyor. Genel merkezde bu durumları görmezden geliyor. Size her iki ilçe başta olmak üzere tüm ilçelere yazdığım yazıların asıllarından görüntü veriyorum. Buyurun inceleyin bakın. Bu yazılarıma hiç cevap vermediler, ama sürekli beni genel merkeze kötülediler. Ya kardeşim, 10 bin nüfuslu ilçe ile, biri 66 bin diğeri 335 bin nüfuslu ilçenin başkanı aynı olur mu? Yan gelip yatacak. Siz çağırdınızmı koşup yanınıza gelecek. Ama ilçede karşılıkları olmayacak, halkın içinde olmayacaklar, partinin kapısını açık tutmayacaklar. Olacak iş mi bu? Maalesef oluyor” dedi.

ERDEMLİYİ BİTİRDİ ŞİMDİ İL BAŞKANI OLACAĞIM DİYOR

Hüseyin Karagöz, “Öte yandan, Erdemli gibi bir ilçe mevcut. Orayı dün izah ettim. Partinin hizmet binasının 3 aylık kirası ödenmemiş. İlçe başkanı tek bir karara imza atmamış. Yönetimini toplayamıyor. Resmi evraklarını sunamamış. Niye Bin lira kira vereyim, bende evimden bu işi yapayım diyor. Bu ilçenin nüfusuda 134 bin. Durumu genel merkeze iletiyorum, bu adamın yerine yeniden atama yapıyorum, o yerli olmuyorlar. Önümü açmıyorlar. İşin garibi eli cebine gitmeyen, partiyi evimden idare edeyim diyen kişiyi şimdi il başkanı yapmaya çalışıyorlar” dedi.

AKDENİZ- TOROS- YENİŞEHİR- MEZİTLİ İLÇELERİNİN DE KAPILARI KAPALI

Hüseyin Karagöz, “Bir başka konu ise, merkezde bulunan nüfusu 263 bin olan AKDENİZ, Nüfusu 304 bin olan TOROSLAR, Nüfusu 266 bin olan YENİŞEHİR, Nüfusu 204 bin olan MEZİTLİ ilçeleri. Buraya kağıt üstünde başkan atama ile bu iş olurmu? Hizmet yerleri yok. Parti binaları kapalı. Kağıt üstünde oluşturdukları yönetim kurulu tek bir karar almamış. Karar defterleri yok, üye kayıt defterleri yok, toplanamıyor. Ortada başkan var, ama partinin hizmet yeri yok. Bunlara resmi yazı yazıyorum, şunları yapın, şu alt yapıları yapın, önce kendiniz partiye üye olun, sonra yönetime aldıklarınızı üye yapın, işte size birer cilt üye formu diyor zimmetli veriyorum. Onu yapamıyorlar.  50 kişilik bir cilt. Yahu 50 kişiyi üye yapamayan ilçe başkanlıgını nasıl yapacak? Merkezdeki dört ilçeye atadıkları kişiler bize il binasında bir oda verin gelip buradan bu işleri yapalım diyorlar.. Bunları bildirip, bunları görevden alıp, yerlerine atama yapıyorum, bekletiliyor.  Sonra bana deniyor ki, sen 45 günlük süreyi doldurdun, süreni uzatmıyoruz. Böyle bir anlayış olur mu? 70 yaşında olan benim çalışma hızıma ayak uyduramayan bir kitle var. Sen bana yetki vermişsin. Bırak ben adam gibi çalışayım. Niye önümü kesiyorsun?” dedi.

TARSUS İLÇESİNE YAZDIĞIM VE UYGULAMASINI GÖREMEDİĞİM YAZILAR

ANAMUR İLÇESİNE YAZDIĞIM VE UYGULAMASINI GÖREMEDİĞİM YAZILAR 

MEZİTLİ, AKDENİZ, TOROSLAR, YENİŞEHİR İLÇELERİNE ORTAK YAZDIĞIM VE UYGULAMASINI GÖREMEDİĞİM YAZILAR…


0Önceki Haber

0

DEMOKRAT PARTİNİN ÜZERİNDEKİ KİRLİ OYUN BİTMİYORSonraki Haber

DEMOKRAT PARTİNİN ÜZERİNDEKİ KİRLİ OYUN...

Başka haber bulunmuyor!