MERSİN GENÇLİK SPORUN DENETİM RAPORU ORTAYA ÇIKTI

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
MERSİN GENÇLİK SPORUN DENETİM RAPORU ORTAYA ÇIKTI
Gençlik spor Bakanlığı Müfettişlerince, Bakanlık 27.5.2022 gün 41444738-660-101 sayılı onayı ile yapılan genel denetimde ortaya ilginç olaylar ve işler çıktı.

Başmüfettiş Tugrul Kolat ile Mahmut Barışçıl’ın birlikte yaptıkları ve ortaya çıkardıkları tespitler, 15 sayfa ve 227 sayfa ekle Mersin’e 6.10.2022 günü bildirilmiş. Müfettişlerin buldukları ve yaptıkları tenkide ise 30 gün içinde cevap verilmesi istenmiş. Yapılan teftiş 01.01.2018 - 01.06.2022 tarihleri arasını kapsıyor. (Aşağıda teftişten gelen yazı) 

Yapılan teftişte müdürlüğün alım satımları, ihaleleri, pazarlıklı ve davet usulü alımlar ile doğrudan teminlerin üstün körü geçildiği, ciddi bir denetim ve sorgulama yapılmadığı anlaşılıyor.

15 sayfalık sorguda ve 227 sayfalık ekte tespit edilenler ise maddeler halinde sıralanmış. Bu arada Müdürlük de 14 sayfalık cevabi yazı yazarak il müdürü Ökkeş Demir imzası ile ilgili müfettişlere verilmek üzere savunma ve cevabını göndermiş. (Aşağıda gönderilen yazının üst yazısı)

Müfettişlerin tespitinde yer alan en ilginç kısımlardan biri, bizim daha önce haberlerimize konu olan satın alma biriminin çalışma şekli. Orada devlet memuru veya sorumluluğu alacak şübe müdürü, müdür yardımcısı yokmuş gibi sürekli işçi kadrosundaki kişiye işleri yaptırdıkları ortaya çıkmasına rağmen, ısrar ile tenkite rağmen halen o kişinin orada işleri takip ve ifa etmesinin sağlanması aklılarda soru işareti bırakıyor. İhale mevzuatı ciddi bir mevzuat. Ve bunun mutlaka şef, şube müdürü, müdür yardımcısı başkanlığında kontrolü ve işleyişinin yapılması daha uygun olacakken, yılların il müdürlüğü, yeterli personel bulunmadığı gerekçesi ile sürekli işçi kadrosundaki eski bir taşeron elemanına yaptırması dikkat çekiyor.

Müfettişlerin esas raporu ise verilen bu cevaptan sonra yazılacak ve Bakan onayına sunulacak. Gönderilen yazı ve tenkit ile verilen cevapları sizlere yayına hazırlıyoruz. Okuyunca güleceksiniz...

Adam ölmüş tahsilat yapılamıyor...  Organizasyon firmasına yapılan mükerrer ödeme için ise, firmaya alacak davası açıldığı ancak tahsilat yapılamadığı çünkü mal varlıklarının olmadığı ortaya çıkıyor. Görevlendirilen spor kafilesindeki kişilere ulaşamamışlar, tahsilatı yapamamışlar. Fahri çalıştırıcı çalıştırmışlar şu anda bulamadıkları, ulaşamadıkları için tahsilat yapamamışlar... il müdürlüğünde yapılan çalışmaların ne denli ciddiyetsiz ve baştan savma yapıldığını, müfettişler görmüş ama hiçbir şey yapmamışlar. 

Ancak sormak istediğimiz husus şu: DEVLETİN SAHİBİ YOK MU, BEYTÜL MAL DEDİĞİMİZ DEVLET KASASI BÖYLE Mİ KORUNUYOR?


TEVFİK DİKER YARGITAY KARARI İLE BERAAT ETTİ O KARAR EMSAL BİR KARAR TEŞKİL ETTİÖnceki Haber

TEVFİK DİKER YARGITAY KARARI İLE BERAAT...

MERSİN GENÇLİK SPOR İL MÜDÜRLÜĞÜ AYNI TAS AYNI HAMAMSonraki Haber

MERSİN GENÇLİK SPOR İL MÜDÜRLÜĞÜ AYNI TA...

Başka haber bulunmuyor!