MERSİN SGK, FOTOKOPİ KAGIDINI “PASTACIDAN” ALMIŞ

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
MERSİN SGK, FOTOKOPİ KAGIDINI “PASTACIDAN” ALMIŞ
Mersin SGK (Sosyal Güvenlik Kurumu) il müdürlüğü fotokopi kâğıdı alımı işini PAZARLIKLI alım usulü ile gerçekleştirir. 2.380.150.00 liralık alım. Yani eski para ile neredeyse 3 trilyona yakın bir alım. Üstelik bu alım 1 yıllık filan değil. 22.6.2023 ile 7.7.2023 tarihleri arası. Yani nerdeyse 15 günlük bir alım. Bakın TASARRUF GENELGESİNİN OLDUĞU ŞU GÜNLERDE, iş nasıl ihale edilmiş, bu işi kim almış, o kişiye kaç lira ödenmiş?

2023/616620 numaralı ihale ile "A4 FOTOKOPİ KAĞIDI"alımı işi, 16.06.2023günü saat 14:00 de PAZARLIK USULU 21/B maddesine göre SGK MERSİN İL MÜDÜRLÜĞÜNCE yapılır.

ÖNCELİKLE PAZARLIK 21/B MADDESİ İÇİN KANUN BAKIN NE DİYOR?:

“Doğal afetler, salgın hastalıklar, can veya mal kaybı tehlikesi gibi ani ve beklenmeyen veya yapım tekniği açısından özellik arz eden veya yapı veya can ve mal güvenliğinin sağlanması açısından ivedilikle yapılması gerekliliği idarece belirlenen hallerde veyahut idare tarafından önceden öngörülemeyen olayların ortaya çıkması üzerine ihalenin ivedi olarak yapılmasının zorunlu olması”

Kamuoyu merak ediyor,  15 günlük bir alım için bu denli BÜYÜK rakam olan, Mersin de doğal afet, Deprem, Sel, bu kanun maddesindeki hangi iş yaşanmış ki, bu tarihlerde bu iş için PAZARLIKLI alıma gidilmiş?

Bakıyorsunuz, EKAPTAN bu iş için 3 kişi doküman indirmiş,2 kişi teklif vermiş, 1 kişinin teklifi uygun görülmüş.

İşin süresi ise ÇOK DİKKAT ÇEKİCİ...22.6.2023 ile 7.7.2023 tarihleri arası. Yani neredeyse 15 günlük bir mal alımı.

SGK Mersin il müdürlüğünün 15 günlük fotokopi ihtiyacı 3 milyon ise, 365 günde kaç 15 gün var? Oturun hesaplayın...

1 ayda 2 tane 15 gün olduğuna göre, yılda da 12 ay olduğuna göre, 12 ay çarpı 2, eşittir, Yıl içinde 24 adet 15 gün çıkar.

24 rakamını da, bu alımı yapılan tutara göre, yıl içinde hiç zam gelmediğini düşünerek çarpar isek, 72 milyon civarı para çıkar... Yani iş 15 günlük sürelerde alınacaksa bizlerin cebinden sene sonuna kadar 72 milyon (eski para ile 72 trilyon) çıkacağı anlaşılıyor... Yani izaha muhtaç bir durum....  Yok, eğer bu tüm yıl için ise o zaman neden ihale 15 günlük yapılmış? Bilgi ve teknolojinin olduğu elektronik işlemlerin yapıldığı bu dönemde, ortaya çıkan rakam karşısında, insana bu nasıl tasarruf dedirtiyor.

SGK il müdürlüğü ekonomik darlıktan dolayı yıllardır, ayrı ayrı mekanlarda yetersiz bir binalarda hizmet verip, yeni yapılan Adliye yanındaki binaya da henüz taşınmamışken, sadece fotokopi kâğıdına ve üstelik 15 günlük için 3 milyona yakın parayı neden öder?

İŞTE İŞİN FİRMA İLE SÖZLEŞME BEDELİ

İŞTE İŞİ ALAN FİRMANIN MTSO KAYDI

İŞTE İŞİN SONUÇ İLANI

ALINAN FOTOKOPİ KAGITLARI, SGK MERSİN İL MÜDÜRLÜĞÜ ANA HİZMET BİNASINA TESLİM EDİLMİŞ.

İŞİ ALAN FİRMA MTSO KAYDINDA;

"24- LOKANTA, KAFETERYA ve PASTANELER"  BÖLÜMÜNDE YER ALIYOR. Yukarıda yayında olan belgede yazılı.... Her ne kadar ŞİRKET olsada, meslek yani faaliyet bölümü olarak LOKANTA, KAFETERYA ve PASTANELER kısmında kayıtlı halde. 

ODAYA TESCİL TARİHİ İSE: 29.05.2019

SAHİBİ İSE ZELİHA BURCU SÖNMEZ GÖRÜLÜYOR.

 

HABERDE GÜNCELLEME: 22.08 27.7.2023

Haberimizin yayınından sonra, haber merkezimize gelen telefon ve mesajlardan anladığımız şudur: Haberini yaptığımız Bahse konu Firmanın Urku kırtasiye Gıda otomotiv temizlik Medikal Ltd şti’nin Türkiye genelinde özel ve Resmi kurum kuruluşlara yıllardır Toplu Kırtasiye malzemeleri satışı Yapan Firma Olduğu ortaya çıktı. Kağıt Çeşitleri üzerine İhracat,  İthalat ve toptancılık da yapan, Mersin ilinde de Belli Başlı çok sayıda Kırtasiye Firmalarına copy center'cılara Kağıt satışı yapan, Ankara ve Mersin de Şubesi Olan Bir Firma olduğu ortaya çıktı. Mersin Ticaret Sanayi Odası herkese açık kaynak olan kayıtlarından edindiğimiz ilave çalışmalarda, Şirketin ana faaliyet konusunun, Kâğıt Kırtasiye Medikal sağlık gıda Toptancılığı olduğu anlaşıldı. Ayrıca Şirketin Aktif durumda ayrı 3 şubesinin olduğu,  bunlardan birinin kafe, kırtasiye Dükkanı Olduğu, Hali Hazırda kırtasiye temizlik gıda satışını gerçekleştirdikleri anlaşıldı. Mersin ilinde'de Faal olarak Hizmet sektöründe istihdam sağladığı anlaşılan firmanın, ihaleye EKAP ÜZERİNDEN katıldığı, Pazarlık yolu ile gerçekleşen ihalede 80 gram 1 âdet 1. Sınıf A4 Fotokopi Kâğıdını 58 Liraya satışını Gerçekleştirdiği,  Söz konusu Zaman diliminde 1 top Fotokopi Kâğıdının Piyasada 85 TL ye satışta olduğu söylendi... Bu arada SGK İL müdürlüğünün, Yıllık 41.175 Adet Fotokopi kağıdı alımını gerçekleştirdiği, Emeklilikte yaşa takılan vatandaşların Emekli yazışma ve evrakları ve diğer Resmi yazışmaları düzenlemek için Toplu alım yapıldığı, Aynı zamanda Hatay ve çevre illerin Depremden dolayı MERSİN SGK İL müdürlüğüne Bağlandığı, O bölgedeki vatandaşlarımızın da İşlemlerinin Mersin SGK İL müdürlüğünde yapıldığı söz konusu. Firmanın Tüm illerde Kamu kurum ve kuruluşlarının kırtasiye temizlik gibi malzeme ve ürün sattığı bildirlirken, Satış fiyatında ve alımda bir usulsüz işlem olmadığı gibi, fahiş fiyatlı alımda olmadığı da aktarıldı. Söz konusu haberimizden dolayı OBJEKTİF gazetecilik gereği, Kamuoyunu bu bilgilendirme ihtiyacı duyulmuştur.

 

CEVAP HAKKINA SAYGILIYIZ. 

Cevabı yazıda, adı geçen ilgilisi ve yetkilisi göndermesi gerekir.

Telefon ve iletişim bilgilerini koymayı unutmayınız.

CEVAP GÖNDERECEĞİNİZ e- posta ADRES: batuhansezerhaberanaliz06@gmail.com


MERSİN GENÇLİK SPOR İL MÜDÜRLÜĞÜ AYNI TAS AYNI HAMAMÖnceki Haber

MERSİN GENÇLİK SPOR İL MÜDÜRLÜĞÜ AYNI TA...

MERSİN GENÇLİK SPOR’DA İŞLER AYNA, ÇAL SAZINI OYNA...Sonraki Haber

MERSİN GENÇLİK SPOR’DA İŞLER AYNA, ÇAL S...

Başka haber bulunmuyor!