MUSTAFA GÖKTAŞ: BİLBOORD VE TABELA KİRLİLİĞİNE SON VERİLMELİ

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
MUSTAFA GÖKTAŞ: BİLBOORD VE TABELA KİRLİLİĞİNE SON VERİLMELİ
Çevre Ve Tüketici Haklarını Koruma Derneği (ÇETKODER) Genel Başkanı Mustafa Göktaş, “Kentleri gezerken yâda kentlerin içinden gelip geçerken tüm insanlarımızın dikkatini çektiğini ve yaşamsal tehlike saçan Bilboord ve ticari tabela kirliliği halen artarak devam ediyor. Hiçbir denetim ve tedbir yok. Trafik de seyir halinde olan sürücüler başta olmak üzere yayalarında dikkatini dağıtıyor ölümlü kazalar meydana geliyor. Ayrıca birbirinden berbat görünümlü, rengârenk ve aşırı büyük ebatlardaki tabelalar çok çirkin bir görüntü yaratmasının yanı sıra hayati tehlike de saçıyorlar. Bu arada kent estetiğini de bozuyorlar” dedi.

ÇEVRE VE GÖRÜNTÜ KİRLİLİĞİ AŞIRI SAFHADA, İNSANLARIN PSİKOLOJİSİ BOZULUYOR

Çevre Ve Tüketici Haklarını Koruma Derneği (ÇETKODER) Genel Başkanı Mustafa Göktaş, "Kentlerin yerleşim yerlerinde, ikametlerin (ev ve hanelerimizin) dibinde, okulların, resmi kurum ve kuruluşların,  hemen hemen tüm kavşakların dibinde devasa reklam tabelaları, bilboordların yan yana sıralanması çevre kirliliğini de görüntü kirliliğini de körüklüyor. Üstelik vatandaşların ev ve işyerlerinin, park bahçelerin, yeşil alanların, soluk alacak yerlerin önünü kapatıyor ve çok ciddi görüntü kirliliği yaratarak insanların psikolojisini de bozuyor” DEDİ.

ÖLÇÜSÜZ OLAN HER ŞEY YANLIŞTIR. REKLAM VE TABELALARA KURAL GETİRİN, ÖLÇÜ KOYUN VE BUNUDA UYGULAYIN

Çevre Ve Tüketici Haklarını Koruma Derneği (ÇETKODER) Genel Başkanı Mustafa Göktaş, “Üstelik bir kamu malı olan elektrik direklerine kocaman reklam tabelası asılıyor. Trafolara, kaldırımlardaki elektrik şebeke kutularına bile reklam afişi asılıyor. İlan yapıştırılıyor. Binaların çatılarında bile hayati tehlike saçan ayaklı devasa ticari reklamlar konuyor.  Önümüz kış. Yarın fırtınada çatılardaki bu levhalar başta olmak üzere devasa tüm ticari tabela ve panolar tehlike saçacaklar. İnsan hayatını ve yaşamını olumsuz etkileyen, çevre ve görüntü kirliliği yaratan, kent estetiğini bozan, hayati tehlike saçan, yaşamsal tehdit yaratan bu uygulamalara çok acil son verilmelidir. Ayrıca hassas tedbirler alınmalı bu uğurda çıkan kabahatler kanunun başta olmak üzere, ticari levha ve reklam yönetmelikleri, yasalar ciddi bir biçimde uygulanmalıdır " dedi.


ASKIDA EKMEK GERÇEĞİÖnceki Haber

ASKIDA EKMEK GERÇEĞİ

SAĞLIKTA SINIFI DIŞINDA ÇALIŞTIRILANLAR İŞYERİ BARIŞINI BOZUYORSonraki Haber

SAĞLIKTA SINIFI DIŞINDA ÇALIŞTIRILANLAR...

Başka haber bulunmuyor!