ŞEHİR HASTANESİNDE 5,8 MİLYONLUK PAZARLIKLI STENT ALIMI ORTAYA ÇIKTI

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
ŞEHİR HASTANESİNDE 5,8 MİLYONLUK PAZARLIKLI STENT ALIMI ORTAYA ÇIKTI
2023/770053 ihale kaydı ile 03.08.2023 günü saat 11.30 da, MERSİN ŞEHİR HASTANESİ-MERSİN SAĞLIK BAKANLIĞI BAKAN YARDIMCILIKLARI, "34 KALEM KORONER İLAÇ SALINIMLI STENT MAL ALIM İŞİNİ" PAZARLIK usul ihaleye çıkar. Pazarlık (MD 21 B)

Pazarlık (MD 21 B) MADDESİ NE DİYOR: Doğal afetler, salgın hastalıklar, can veya mal kaybı tehlikesi gibi ani ve beklenmeyen veya yapım tekniği açısından özellik arz eden veya yapı veya can ve mal güvenliğinin sağlanması açısından ivedilikle yapılması gerekliliği idarece belirlenen hallerde veyahut idare tarafından önceden öngörülemeyen olayların ortaya çıkması üzerine ihalenin ivedi olarak yapılmasının zorunlu olması...

Bu iş için EKAP üzerinden 6 kişi dosya bakar.

2 geçerli teklif çıkar. BİR KİŞİDE iş kalır.

18.08.2023 günü O KİŞİ ile sözleşme imzalanır.

BU İHALEDEKİ İŞİ :  "ZENMED MEDİKAL İNŞAAT OTO KİRALAMA TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ" (MERSİN FİRMASI- MURAT HELVACIOĞLU) yüklenmiş olur.

Bu iş için yaklaşık maliyet miktarı idarece şöyle tespit edilmiş: 7.702.855,63 TRY

İşin yapılacağı yer VE teslim şekli ise: “Mersin Şehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi Tıbbi Sarf Deposu / Sözleşme imzalandıktan sonra en fazla 2 (iki) defa da teslim edilecektir. Sözleşme imzalandıktan sonra Sipariş tarihi baz alınarak 10 gün içerisinde sipariş veren ilgili deponun belirttiği yere raf teslimi yapılacaktır. Teslimat aşamasında doğabilecek her türlü zarar, nakliye ve taşıma giderleri firma tarafından karşılanacaktır. Sipariş edilen sarf malzemeler hastanenin deposuna teslim edilecek, teslim edilen sarf malzemeye ait fatura, malzemeyi alan sorumlu kişiye verilecektir. Mal teslimi mesai saatleri içerisinde yapılacak teslimatın uzunluğuna göre mesaiden önce teslim edilmeli, mesai saatleri dışında ve hafta sonları mal teslimi yapılmayacaktır. Mal tesliminden sonra kesilen faturaya; sarf malzemenin (her biri için) son kullanma tarihi, UBB barkod numarası-ÜTS, lot numarası ve SUT Kodu yazılması zorunludur. Malzemelerin son kullanma tarihi en az 1 yıl olmalıdır.Son kullanma tarihine 6 ay kalan malzemeler firmaya yazılı olarak bildirildiğinde 3 ay içerisinde sözleşme süresi dolmuş olsa bile son kullanma tarihi en az 1 yıl olan mazlemeler ile ücretsiz olarak değiştirilecektir. şeklinde belirlenmiş.

İŞİN SÜRESİ: 18.08.2023 - 20.11.2023

Teklif edilen rakam: 5.817.500,00 TRY

İŞİN SÖZLEŞME BEDELİ: 5.817.500,00 TRY

İŞİN TOPLAMDA MALİYETİ: 5.817.500,00 TRY  Yani 5 milyon 8 yüz 17 bin 5 yüz lira. 

Eski para ile 5,8 TRİLYONA YAKIN...

BU DENLİ BÜYÜK BİR İŞ, PAZARLIKLI ALIMLA YAPILIYOR... Peki, neden böylesine büyük rakamlı iş, PAZARLIK 21/B ile yapılıyor?  Yok mu bu işi iyice inceleyip soruşturacak biri? TÜYÜ BİTMEDİK YETİMLERİN- ŞEHİTLERİN HAKKININ OLDUĞU BEYTÜL MAL DEDİĞİMİZ DEVLET KESESİNDEN HARCAMA YAPILIYOR...

 

CEVAP HAKKINA SAYGILIYIZ. 

Cevabı yazıda, adı geçen ilgilisi ve yetkilisi göndermesi gerekir.

Telefon ve iletişim bilgilerini koymayı unutmayınız.

CEVAP GÖNDERECEĞİNİZ e- posta ADRES:

batuhansezerhaberanaliz06@gmail.com


İMAR İNŞAATIN PAZARLIKLI 49,3 MİLYONLUK BİR ALIMI DAHA ORTAYA ÇIKTIÖnceki Haber

İMAR İNŞAATIN PAZARLIKLI 49,3 MİLYONLUK...

TOROSLAR BELEDİYESİNDE 12,5 MİLYONLUK PAZARLIKLI İŞİDE ALHAN’IN ALDIĞI ORTAYA ÇIKTISonraki Haber

TOROSLAR BELEDİYESİNDE 12,5 MİLYONLUK PA...

Başka haber bulunmuyor!