TOROSLAR’DAN HAYRETE DÜŞÜREN İHALELER

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
TOROSLAR’DAN HAYRETE DÜŞÜREN İHALELER
Şaşmamak, şaşırmamak elde değil. Devletin kasası olan BEYTÜLMAL dediğimiz şehidin tüysüz yetimin hakkının bulunduğu kasayı kullanırken çok dikkatli olunmasını, alımlarda, SERBESTLİK- REKABETİN oluşmasını, kör kuruşun bizlerin cebinden çıktığını ve dikkatli olunmasını yazıyoruz. Kimseyle şahsi derdimiz yok. Ancak MERSİN, sanki kurtarılmış bir bölge yada bu ülkenin bir şehri değil (!) Pazarlık alımlar, doğrudan teminler ardı ardına yapılıyor ve alımların rakamları çok yüksek. Kimsenin harcanan bu paralar umurunda değil. Hâlbuki bu paralar dikkatli, özenli, çok hassas şekilde kör kuruşun hesabı yapılarak harcansa, bu ülkede DARLIK kalmaz. Bu söylediğimiz tüm kamu kurum kuruluşları için geçerlidir. Geliyoruz TOROSLARIN pazarlıklı usul ile aldığı BALDAN TATLI ihalesine.

2023/898050 ihale kayıt numaralı, "TOROSLAR BELEDİYESİ HİZMETLERİNDE KULLANILMAK ÜZERE 2 AY SÜRE İLE TEMİZLİK HİZMETİ ALIMI İŞİ" TOROSLAR BELEDİYESİ FEN İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ tarafından, ihale alt yapısı oluşturulup, MERSİN - 13.09.2023 11:30 da PAZARLIK USUL  (Pazarlık (MD 21 B)) ihaleye çıkar.

Pazarlık (MD 21 B)ne diyor?: Doğal afetler, salgın hastalıklar, can veya mal kaybı tehlikesi gibi ani ve beklenmeyen veya yapım tekniği açısından özellik arz eden veya yapı veya can ve mal güvenliğinin sağlanması açısından ivedilikle yapılması gerekliliği idarece belirlenen hallerde veyahut idare tarafından önceden öngörülemeyen olayların ortaya çıkması üzerine ihalenin ivedi olarak yapılmasının zorunlu olması.

Bu işin alt yapısını ve hazırlığını yapan idare 7.703.484,34 TRY yaklaşık maliyet tespit eder. 4 kişi EKAP da işe bakar, o dört kişide teklif atar, bir kişide iş kalır. O bir kişi ile 22.09.2023 günü 7.376.000,00 TRY karşılığı,22.09.2023 - 22.11.2023 tarihleri arası (2 ay) HİZMET satın alınır.

Bu işi “SEÇKİN TEMİZLİK İNŞAAT MADENCİLİK SEYAHAT KERESTECİLİK OTOMOTİV KIRTASİYE MEDİKAL ZİRAAT ÖZEL EĞİTİM TAAHHÜT VE TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ “ almış olur.

İŞİ ALAN FİRMANIN MTSO KAYITLARINA BAKIYORUZ. BAKIN KİMLERİN FİRMASI, NE ZAMAN KURULMUŞ, FAALİYET ALANLARI NE???

Firmanın Sahipleri, METİN ERSOY – İRFAN GÜLER.

7.376.000,00 TRY. Yani 7 milyon 3 yüz 76 bin lira.

Eski para ile 7,5 TRİLYONA çok az kalmış.

Hatırlayacaksınız, TOROSLAR belediyesinin ihalelerini 26 Eylül 2023 günü aşağıdaki haber linkimizde sizlere aktarmıştık:

https://www.haberanaliz.net/haber/tasarruf-kimin-umurunda-toroslarin-398-milyonluk-arac-kiralamasi-da-ortaya-cikti-19388

Yine aynı firmalar, yine benzer işler ve kimi açık kimi pazarlıklı olarak yapılmışlar. İşlerin AÇIK ve PAZARLIKLI olarak yapılmasında ve işlerin hep aynı firmalar arasında dönüp durması mutlaka TESADÜFTÜR!!!

 

CEVAP HAKKINA SAYGILIYIZ. 

Cevabı yazıda, adı geçen ilgilisi ve yetkilisi göndermesi gerekir. Telefon ve iletişim bilgilerini koymayı unutmayınız.Telefon ve iletişim bilgisi olmayan gönderiler dikkate alınmaz.

CEVAP GÖNDERECEĞİNİZ e- posta ADRES:

batuhansezerhaberanaliz06@gmail.com

NOT: YAZILI İZİN ALMADAN, SİTEMİZDE YER ALAN HİÇ BİR HABER VE İÇERİK KULLANILAMAZ. KULLANANLAR HAKKINDA YASAL İŞLEM YAPILIR.


AKDENİZ’DEN HAYRETE DÜŞÜREN ESKİ PARA İLE 18 TRİLYONLIK TANITIM ALIMIÖnceki Haber

AKDENİZ’DEN HAYRETE DÜŞÜREN ESKİ PARA İL...

TOROS DEVLET DOĞRUDAN TEMİN İLE ALIMA DEVAM EDİYORSonraki Haber

TOROS DEVLET DOĞRUDAN TEMİN İLE ALIMA DE...

Başka haber bulunmuyor!