UZUNKAYA'nın 4-10 Mayıs İş Sağlığı ve Güvenliği Haftasına İlişkin Mesajı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
UZUNKAYA'nın 4-10 Mayıs İş Sağlığı ve Güvenliği Haftasına İlişkin Mesajı
4-10 Mayıs İş Sağlığı ve Güvenliği Haftasına İlişkin Genel Müdür CAFER UZUNKAYA'nın Mesajı

4 -10 Mayıs İş Sağlığı ve Güvenliği Haftası vesilesiyle; mesaj yayımlayan İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürü Cafer UZUNKAYA; “Küresel salgınla mücadele verilen bu dönemde de; önemi daha fazla anlaşılan iş sağlığı ve güvenliği ile ilgili hızlı bir şekilde işyerlerimizde gerekli önlemlerin alınmasına vesile olan iş güvenliği uzmanları ve işyeri hekimlerimize teşekkür ettiğini” ifade etti.

İşyerlerindeki çalışma süreçlerinin etkin bir şekilde yönetimi ve yürütümünün verimli ve üretken bir çalışma ortamının sağlanmasında önemli rol oynadığı bilinmektedir. Güvenli çalışma ortamlarının ise insan sağlığını ve güvenliğini en üst seviyede tesis edecek bakış açısına sahip üst yönetim ile bu bakış açısını ortaya koyacak yetkinlikte personelin katkısı, en nihayetinde de güvenli davranış sergileme bilincine sahip bireylerin daha fazla bu konuda bilgilendirilmesi ve bilinçlendirilmesi ile mümkün olacağı malumunuzdur. İş sağlığı ve güvenliği alanında yapılan tüm çalışmalar başta insanımıza ve tabii ki ekonomimize doğrudan ve dolaylı sağlanan en önemli ve değerli yatırımlardır.

İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürlüğü olarak insana yaraşır çalışma şartlarının tesisi için yalnızca mevzuatsal alt yapının oluşturulmasıyla yetinmeyip, başta işveren-çalışan (işçi-memur) sendikalarıyla işbirliğimizi geliştirip, sivil toplum kuruluşları ile sürekli görüşerek sahaya yönelik yürüttüğümüz birçok proje ve organizasyonlar ile kutlu mücadelemizi sürdürmekteyiz. Küresel sorunlardan birisi olan iş kazaları ve meslek hastalıklarının asgari düzeye indirilmesi ve tek bir çalışanımızın dahi mesleği sebebiyle hayatını kaybetmemesi yani sağlıklı ve güvenli bir çalışma hayatının sürdürülebilir kılınması en önemli arzumuzdur.

İş sağlığı ve güvenliği alanında hedeflenen başarının elde edilmesi için işyerlerinde kararlı bir şekilde alınan önlemler kadar, henüz çalışma hayatına girmemiş olan yarınımızın teminatı çocuklarımız ve gençlerimizin iş sağlığı ve güvenliği bilinciyle yetiştirilmeleri büyük önem taşımaktadır. Toplum olarak konuyu içselleştirmemizin ve hayatımızın her anının bir parçası olarak kabul etmemizin de önemli olduğu malumunuzdur.

4 -10 Mayıs İş Sağlığı ve Güvenliği Haftası vesilesiyle; küresel salgınla mücadele verilen bu dönemde de; önemi daha fazla anlaşılan konu ile ilgili hızlı bir şekilde gerekli önlemleri aldıran iş güvenliği uzmanları ve işyeri hekimlerimize gösterdikleri özveri ve sergiledikleri davranış için teşekkür eder, işverenlerimiz, çalışanlarımız, İSG Profesyonellerimizin bu süreçten en az şekilde etkilenmesine yönelik tüm birimlerimizle yoğun bir şekilde çalışmaya devam ettiğimizi belirtmek istiyorum.

İş Sağlığı ve Güvenliği Haftanızı en kalbi duygularımızla kutluyor, sağlıklı ve güvenli günler diliyorum.


DR. KANDEMİR: “FİZİKİ MESAFEYE VE KAPALI ALANLARA GİRMEMEYE DİKKAT”Önceki Haber

DR. KANDEMİR: “FİZİKİ MESAFEYE VE KAPALI...

Kamuya ait boş binalar mezarlığına dönerken İŞKUR’dan kafa karıştıran kiralamaSonraki Haber

Kamuya ait boş binalar mezarlığına döner...

Başka haber bulunmuyor!