Sağlık ANALİZ

Sağlık ANALİZ

Mail: saglikanaliz@gmail.com

İHALE 3 MAYIS’A ERTELENDİ

İHALE 3 MAYIS’A ERTELENDİ

Bir önceki yazımda Mersin Sağlık müdürlüğünün yapacağı bir ihaleden bahestmiştim. Linki aşağıda hafızanızı tazeleyin diye alıyorum. Okuyun…

https://www.haberanaliz.net/makale/yarin-mersinde-onemli-gun-2016

İşte bu ihale 3 Mayıs’a ertelendi.

Nedeni ise, itirazlar olmuş…

Hani ben sürekli sizlere duyurdum. Bu işi bozdurmak ve eski düzene geçmek isteyenler var, tatlı kazancı bırakmak istemeyenler var demiştim.

Yine oyunlar mı dönüyor diye meraklandım. Araştırıyorum. Bu arada. Bu işle ilgili olarak iki ayrı zeyilname gözüme çarptı. 16.4.2021 günü zeyilname konmuş. Teknik Şartnamenin 2.7.3.1 Maddesinde değişim yapılmış. Eeee, ihale büyük iş. Kimsede işi kaptırmak istemiyor.

İhale kelle kopardı, kelleler kopardı. SİYASET ve TİCARET el ele vermişler, millete veriyorlar talkını, kendileri yutmaya kalkıyor SALKIMI….

Yutturmazlar abim… Devlet ebet mübettir ve onu koruyan çok kişi var. Öyle helal süt emmiş insan evlatları var ki, bu kez fırsatçılara göz açtırmayacaklar.

Bu arada edindiğim bilgilere göre, taşeron ve müteahhit firmaların, medikalcilerin makam ve mevkilere oturtukları isimler devletçe tek tek tespit ediliyor. Uzun yıllardır, bu işleri takip eden, şartnamelerine imza koyan, ihalelerini yapan ve gerçekleştirenler ile, kurumlarda amir, müdür, memur düzeyindeki isimler elden geçirilıyor. Çoğunun servet araştırması, sosyal yaşamları, siyasi bağlantıları didik didik ediliyor. Bakalım ne çıkacak?!

Bu, SBYS ve HBYS ile ilgili yazdığımız ilk yazının linkini veriyorum, aşağıda okuyun.

https://www.haberanaliz.net/makale/sagliktaki-kelle-koparan-ihale-1969

Diğer taraftan bu konu ile ilgili başkaca yazılarımızda var. Aşağıda linkleri var. Lütfen üstünü tıklayıp gözden geçirin, hafızanızı tazeleyin.

https://www.haberanaliz.net/makale/sen-neymissin-sbys-1986

https://www.haberanaliz.net/makale/sen-neymissin-sbys-2-1993

https://www.haberanaliz.net/makale/geldik-zurnanin-zirt-dedigi-yere-1983

HAL BÖYLE İKEN,  Maliye Bakanlığı yetkilileri gelmişler ve müdürlük hesaplarını incelemişler. Herşeyi elden geçirmişler. Önceki müdürden durum epey bir zaman gizlenmiş. Yeni gelen müdürede pek durumdan haber verilmemiş. Ama işlerin gizli saklı yürütülmesini isteyen amirlerin hedefi neymiş, onu bilmek lazım, araştırmak lazım. Kemi, nereye, kemlere hizmet ediyorlar? Eğer devletin adamı iseler, devletin kılıcını çekerler. Bu gelen rapor ve belgeleri il müdüründen saklamak neyin nesi?!

Hazine ve Maliye Bakanlığı Hazine ve Maliye Uzmanı A.K. tarafından yapılan bir denetim sonucu 15/09/2020 tarih ve 132/CR.1/3 sayılı denetim raporu düzenlenmiş. Rapor çok ciddi konuları ele almış. Eğer bu işin ardına düşülsün ve müfettişin bulduklarını SAĞLIK BAKANLIĞI DENETÇİLERİ İNCELEYİP SORUŞTURSUN, BAKIN NELER ÇIKAR VE KİMLERİN BAŞI YANAR…  MALİYECİNİN HAZIRLADIĞI RAPORUN, 18, 24, 27, 29, 30, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47 ve 49 uncu maddeleri iyice incelensin ve dikkatlice okunsun, bakın neler çıkacaktır. Şimdiki sağlık müdürü bu işin peşini bırakmasın. Buradan bu işi okuyan, devletini ve milletini seven herkesde işin peşini bırakmasın. Ben araştırıyorum, kısa süre içinde bakın ne buldum.

Mesela yemek işinde neler çıkarmış adam.

“Yüklenici Firmaya Fazladan Yemek Bedeli Ödenmesi” başlığı altında, raporunda, Madde 36’da; Mersin İl Sağlık Müdürlüğünce ihalesi yapılan 2019/46564İKN, 2019/455415 İKN ve 2019/268624 İKN nolu Araç Kiralama Hizmeti Alımı ihalelerinin taahhüt dosyasının incelenmesi sonucunda, yaklaşık maliyet hesabında (Ek:12/1-2) işçilik maliyeti yemek bedeli dahil hesaplandığı, yüklenici firma tarafından verilen teklifin yemek dahil olarak verildiği, dolayısıyla yemek ücreti firma teklifine dahil olduğu için hastanelerde yemek yiyen personele ait yemek bedelinin firma hakedişlerinden mahsup edilmesi gerektiği, söz konusu yemek bedelinin firma hakkedişlerinden kesilmemesi sonucu yüklenici firmaya 178.735,76.-TL fazla ödeme yapıldığı tespit edilmiştir. Açık İhale Usulü İle İhale Edilen 36 Aylık 3 Kısım 109 Adet Araç Kiralama Hizmeti Alımında Uygulanacak İdari Şartnamenin “Teklif fiyata dahil olan giderler” başlıklı 25.3.1 fıkrasında “Hastanelerde çalışan araç sürücüleri hastanelerden çıkan yemekten bedelsiz olarak faydalanacak olup ayrıca bir ücret ödenmeyecektir.” Düzenlemesi yapılmıştır.  Yaklaşık maliyet hesabında işçilik maliyeti yemek bedeli dahil hesaplanmış olup yüklenici firma tarafından verilen teklif yemek dahil olarak verilmiştir. Yüklenici firma tarafından verilen teklif yemek dahil olarak verildiği için firmaya yapılan hakediş ödemelerinde personel için yemek ücreti ödenmiş olmakta, söz konusu personel hastane yemekhanesinden yemeleri halinde yeniden firmaya yemek bedeli ödenmiş olmaktadır. Bu durum ise Hastanelerde çalışan firma personeli hastanelerde çıkan yemekten yedikleri için firmaya mükerrer ödeme yapıldığı anlamına gelmektedir.  Bu nedenle firma personelinin hastanelerde çıkan yemekten faydalanmaları nedeniyle mükerrer ödenen toplam 178.735,76.-TL yemek bedelinin yasal faizi ile birlikte tahsil edilmesi sağlanmalıdır.” DEMİŞ… Ne yaptınız? Parayı tahsil ettiniz mi? Yada bu adamın raporu karşısında ne gibi işlemler tahsis ettiniz?

Yemek işi çok önemli iş. Eğer ciddi takip edilmesin, içerideki firma korkunç para kazanır. İstediğiniz kadar biz ucuza aldık hikayesi vemasalı anlatın. Denetim ve takip olmaz ise, teknik şartname harfiyen uygulatılmaz ise, kazanan firma olur.

Ben bu konularla ilgili daha önceki yazılarımda yemek işindeki bazı hilelerden bahsetmiştim. Ne gibi hileler yapılır, muayene ve kontrol teşkilatları uyanık olsun, taknik şartnameyi ellerine alıp, mutfağa inip tek tek yazılı olan şeylere göre takip etsinler demiş, yazmıştım. Hatta üşenmedim teknik şartnameyi benim telefonumda SAĞLIK ÇALIŞANLARI adı altındaki mesaj grubuma aynen attım. Attım ki, herkes okusun bilgi sahibi olsun, bilmeyenlerede aktarsın ki, kim, ne yiyor, aslında ne yemesi gerekiyor öğrensinler diye… Ama millet öyle bir korkmuş ve korkutulmuş ki, konuşan ve itiraz edeni sürgünle, görev değişimi ile tehdit ettiklerinden kimse konuşmuyor, sesini çıkarmıyor..

Sendikalarada bir hal olmuş. Onlarda sessiz. Kayıtlı personelinin hakkını koru bari. Devlet bunun parasını ödüyor. Adamlar ne yiyor, nasıl yiyor, bari siz denetleyin. Hastanın hakkı çalınmış, personelin hakkı yenmiş kimsenin umurunda olmayınca, berbat bir yemek yemeye devam ediyorlar, kimisi de yemiyor.

Örneğin yumurtadan bahsetmiş, bunun gramajının farklı olduğunu söylemiş ve yazılı gramaj ile, hastaya, personele verileni tartın demiştim. Bir hassas terazinin başında. Bitpazarındada, 50 tl, o hassas terazi. Alın tartın. Piknik gurubu olarak bilinen reçel, tereyağ, fındık ezmesi gibi verilenlerinde gramajları belli. Onlarıda tartın ve üzerini okuyun bakalım. Gerçek gramajlar mı veriliyor, hastaya personele. Ekmek, su belli. Onlarıda tartın ölçün bakalım.

Kontrol ve muayene komisyonlarını yazılmak için can atıyorsunuz. Çünkü farklı ücret alıyorsunuz. İyi de, o, aldığınız farklı ücreti neden haketmiyorsunuz? İşinizi ciddi neden yapmıyorsunuz? Rasyonları kontrol edenler neden dikkatli davranmıyor?Yemekler çiğ ve pişerken neden ciddi kontrol yapılmıyor? Firmaların içinde bu işi kontrol edenlerin yakınları çalışıyor mu? Kontrol edenin yakını, eşi, akrabası firmada yada o firmanın yan kruruluşunda çalışırsa, bu işi nasıl ciddi kontrol edeceksiniz? Orada tüyü bitmedik yetimlerin, şehitlerin hakkı var.

Bu günlük bu kadar.

ALLAH, DEVLETE VE MİLLETE ZEVAL VERMESİN.

Baki Selam ve Dua ile.

www.haberanaliz.net

CEVAP HAKKINA SAYGILIYIZ. 

Cevabı yazıda, adı geçen ilgilisi ve yetkilisi göndermesi gerekir. Telefon ve iletişim bilgilerini koymayı unutmayınız.

CEVAP GÖNDERECEĞİNİZ ADRES: batuhansezerhaberanaliz06@gmail.com