Sağlık ANALİZ

Sağlık ANALİZ

Mail: saglikanaliz@gmail.com

Sen neymişsin SBYS!

Sen neymişsin SBYS!

Bir önceki yazımı okumadan bu yazıyı okumayın lütfen.

İşte linki: https://www.haberanaliz.net/makale/geldik-zurnanin-zirt-dedigi-yere-1983

Biliyorsunuz bir MALI GÖTÜRME derdi başlamış. Kim nasıl götürecek, kimle götürecek, nereye götürecek, ne kadar götürecek hesap kitap yapılıyor şimdi. Meraklanmayın kursaklarında kalması yakındır. Herkesin hesabı varsa, YÜCE ALLAH’INDA VAR!!!

Şimdi SBYS de kelle koparan ihale olarak bilinen ve İptal edilen ihalenin (2020/ 654127 ihale numaralı) teknik şartnamesi 138 sayfadan ibaret. Hazırlayanlar, ihalenin kapağı, idari şartnamesi görüntüsü,  aşağıda.

Yeni yapılacak olan ihale çok açık ve net. 2 ayrı şekilde yapılıyor. Donanım ihalesi 2021/181481. Bunu hazırlayanlar aşağıda.

İkinci ihale yazılım için ve 2021/192061 numaralı ihale. Bu iş, ADSM’ler için ayrı hazırlanmış, 113 sayfa, bu teknik şartnamenin kapağı ve hazırlayanlar aşağıda.

Diğer kurumlar için ise ayrı şartname hazırlanmış. 181 sayfa. Kapağı ve hazırlayanlar aşağıda.

İptal edilen ihale ile yeni yapılacak olan ihalede dikkat çeken çok önemli bir ayrıntı var. Hazırlayanlar hemen hemen aynı kişiler ama devlet bu sefer ciddi şekilde kazanca geçmiş. Demek ki istenirse oluyor.

Bakın ilk ihalede şimdi aşağıda yayınlayacağım belgeye çok dikkatli bakın. İptal edilen ihaleden 128.nci sayfa. İyi okuyun. Dünyanın neresinde personele asgari ücretin yüzde 220 fazlası veriliyor?! Teknik şartnameye, böyle çaktırmadan koyunca, veriyorsunuz işte. Kimse de ses çıkarmıyor. Peki, bu maaşı alanlar, hangi tahsilde, eğitimi ne, kimdir, kimin nesidir, bu ayrıcalıklı para alanlar diye, araştıran var mı? Yok. İşte biz bunları yazıyoruz, o yüzden sevilmiyoruz. Çünkü tatlı kazanca çomak sokuyoruz. Bu ayrıcalıklı para alanlar kimin yakını, akrabası, yigeni bir araştırsınlar bakalım. Hangi patronların, hangi müdürlerin yakını... Ben çözdüm. Devlette çözsün. Niye bu ihale yıllardır aynı kişilerin arasında dönüyor o zaman daha iyi anlarsınız...

Şimdi geleyim iptalden sonra yeni hazırlanan ve yeni ihaleye çıkılan şartnamenin sayfasın. Aşağıda. 16 ve 17 sayfalar. Demiş ki asgari ücretin yüzde 50 fazlası. Yani birinde yüzde 220 fazlası, diğerinde yüzde 50 fazlası. Bittimi? Hayır...

Bir öncekinde ayrıcalıklı çalışacak olan sayısı 7, şimdiki hazırlananda ise 3. Ve arada da Milyonlar var. Birinde yüzde 220 fazla para alan 7 kişi, diğerinde yüzde 50 fazla alacak olan 3 kişi. Rakama bakar mısınız? Sadece bu maddeden, devlet şu anda dünyaları kazanıyor. Peki, kim kaybediyor? ALLAH RIZASI İÇİN ŞU İŞİ SORGULAYIN. TARAF TUTMAYIN, ADAM KAYIRMAYIN. BURADA YETİMİN ŞEHİDİN HAKKI VAR. KİM NİYE MÜSAADE EDİYOR, BU HAKSIZLIĞA VE AHLAKSIZ KAZANCA?

Ve bu son ihaleyi hazırlayanlara neden kara çalınıyor, neden kirletiliyor, lekeleniyorlar, anladınız mı? Bu adamları TİCARET ve SİYASETDE ele ele tutuşan yamyamlar ister mi? Birde gidiyorlar şerefli bakanımızı yanıltıyorlar, siyasi argümanlarla kafasını çelmeye çalışıyorlar. YAZIK YA! ALLAHTAN KORKUN.

Geleyim bu yukarıda yazdığım kısmı neden yazdım, ona... Dün bir okur postası aldım. Bakın ben yukarı kısmı bu okur postasından etkilendim ve araştırma yaparak belgelere ulaştım ve kaleme aldım. Bana gelen okur postasını aşağıda hiç dokunmadan, sadece kişilerin adlarını kodlayarak vereceğim. Bakın ne diyor:

“....Sayın gazeteci, Allah razı olsun sizden.. Büyük bir soygunu durdurdunuz. Rakamlar korkunç, umarım devletin denetim mekanizması işler ve kamu zararı yerine konur. Size çok tuhaf bişey anlatacağım.  Yıllardır sbys ihalelerini alan firmaların sahibi olan malûm kişinin müdürlükteki hemşerisi bir ilke daha imza attı. Yer fıstıkçı abim yoksa ben de yokum diyerek kendi oturduğu makam koltuğunu diş hastanesine götürdü. Yani bildiğiniz koltuk. Tuhaf değil mi? Merak ettik niye böyle yaptı. Acaba hemoroid (basur) felan da ortası delik özel koltuk mu diye inceledik. Bildiğiniz makam koltuğu. Artık koltuğa ne gibi bir bağlılık hissediyor anlamadık. Bu arada koltuğu taşımasına da ben MAG ' ün yeğeniyim, o benim dayım olur diyen İ.T yardım etti. Yani bu sbys de çalışanların, kadroya 696 ile alınanların iyi araştırılması lazım. Talas, Baydar, Topal ismi incelensin. Burası devlet dairesi kimsenin çiftliği değil elbette....  Sayın gazeteci;  size bir Diğer husus hakkında da bilgi vereyim. Bir önceki Sivaslı sağlık memurunun hazırlamış olduğu şartnamede Asgari ücretin %200 ü teknik personele maaş ödenecekti.  Yeni yapılan ihalede ise bu oran %50 ye düştü. Ne oldu da böyle oldu acaba enflasyon mu düştü. Açık ve net sormak lazım 5-6 yıldır teknik personeli Asgari ücretin %200 nü verenler son ihalede niye %50 sini veriyor. Aslında şunu soralım; Ne gerek var bu teknik personele?  Kendi kurumunuzda teknik personel yok mu yazılımı alıp kurun. Kurumda çalışan birçok mühendis var. Önceki iptal edilen ihalede çalışan personeli 7 kişiydi şimdi 4 e düştü. Bu hususta ilginç... Verilen bu kavganın bir diğer sebebi de bu ballı maaştan alınacak personellerin sayısı mı? Peki, en önemlisi toros devlet hastanesinde neler olduğunu bilen var mı? Toros ya da diğer hastaneler neden sebep ihalesini kaça aldıklarını bir türlü açıklayamıyorlar? Yoksa fahiş fiyatı aldıkları için mi sessiz kalıyorlar?....” demiş...

ALLAH, DEVLETE VE MİLLETE ZEVAL VERMESİN.

Baki Selam ve Dua ile.

www.haberanaliz.net

CEVAP HAKKINA SAYGILIYIZ. 

Cevabı yazıda, adı geçen ilgilisi ve yetkilisi göndermesi gerekir. Telefon ve iletişim bilgilerini koymayı unutmayınız.

CEVAP GÖNDERECEĞİNİZ ADRES: batuhansezerhaberanaliz06@gmail.com