NE İLAÇ İHALESİ İMİŞ BE!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
NE İLAÇ İHALESİ İMİŞ BE!
Mersin Büyükşehir Belediyesi yıllardır sinek ilacı haşere ilacı alır durur. Özellikle 31 Mart 2014 – 31 Mart 2019 arası alımların yüksek fiyatlı oldukları, mevcut şu anki idare tarafından bile, dile getirildi. 29 milyonluk ilacı 9 milyona aldık diyen sn. Vahap Seçer. Demek ki bu ihalelerin baştan aşağı kontrolü kamu adına gerekiyor. Kamunun yararı ve çıkarı için bunun yapılması gerekiyor. Bizde bir ufak araştırma yaptık. Bunun adı BİYOSİDAL ürün alım ihalesi…

Mersin Büyükşehir Belediyesinin yapmış olduğu bazı BİYOSİDAL İHALESİ kayıtlarını bulduk.

2018/136952 sayılı ihale yapılmış ve sonuçlanmış evrakları aşağıda…

Daha sonra 2018/530742, 2019/45927, 2019/138482 numaralı alım ihaleleri bir şekilde ardı ardına iptal edilmiş. Onunda evrakları aşağıda…

Derken gelinmiş 2019/201482 sayılı ihaleye.  O da yapılmış 29.5.2015 günü gerçekleşmiş. Evrakları aşağıda. Teklif değerlendirmesi tamamlanmış ancak daha neticesi açıklanmamış.

Bu işlerle ilgili teknik şartnamenin belirli bölümlerini buradan yayınlıyorum. Bakın yine Bilgisayar ortamında yazılmış bir şartname ancak imzalayan ve sorumluluğu alan ismini son sayfaya eli ile yazıp imza atmış diğer sayfaları parafe etmiş. Ciddiyetten uzak bir şartname yani… Birileri hazırlayıp getirmiş, imzala demişler.

Bunların araştırılması, soruşturulması, en ince detaylarına kadar incelenmesi gerektiğini vurgulayan vatandaşlar, “tüyü bitmedik yetimin şehidin hakkı yedirilmesin. Kimse 29 milyona alınan bir işi bu kez 9 milyona vermez. Eğer alınmış ise mutlaka önceki dönemlerin alınan bu işle ilgili tüm iş ve işlemleri, teklifleri, piyasa araştırmaları, yaklaşık maliyetin nasıl hesaplandığı, teknik şartnamelerinin hazırlık aşamaları, muayene ve kontrol komisyonları, alınan ilaç ve teslim edilen ilaçların teyidi, ödemelerin seyri her şeyin incelenmesi gerekir” demekteler.


AMBULANS OLACAKTI TAKSİ OLDU İYİ Mİ?!Önceki Haber

AMBULANS OLACAKTI TAKSİ OLDU İYİ Mİ?!

BU DA PARK BAHÇE OTURAK İHALESİSonraki Haber

BU DA PARK BAHÇE OTURAK İHALESİ

Başka haber bulunmuyor!