BASIN KARTLARI NEDEN VERİLMİYOR?- 2

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
BASIN KARTLARI NEDEN VERİLMİYOR?- 2
Yenilenecek denerek başvuru yaptırılan Basın Kartları, çok uzun bir süreden beri değerlendirme aşamasında denerek, çok sayıda kişiye verilmiyor.

Ellerindeki SARI BASIN KARTLARININ, RENK DEĞİŞTİĞİ, İÇERİK DEĞİŞTİĞİ İÇİN YENİLENECEĞİ, BU YÜZDEN kendilerinden, iletişim başkanlığına, elektronik ortamda başvuru yapmaları istenen basın kartı sahipleri, başvurularını gerçekleştirdikleri halde, aradan 2 yıla geçkin zaman geçmesine rağmen "durumunuz değerlendirilmektedir" denerek kartlarının bir türlü yenilenmediği ve kartların hak sahiplerine teslim edilmediği söz konusu.

Aralarında meslekte yıllarını doldurmuş ve SÜREKLİ BASIN KARTI SAHİBİ olanların bile, yeni başvuran kişi gibi KOMİSYONCA değerlendirilerek kartlarının verileceğinin belirtilmesine anlam veremeyen gazeteciler, bu konuda şeffaf bir açıklama bekliyorlar.

Korona virüsü denen illet ortamın yaşandığı günlerde CANSİPERENA bir şekilde sahada çalışan ve sokakta halkın haber alması için gayret sarfeden Gazetecilerin, Basın Kartının sağladığı kolaylıklardan istifade etmesi de böylece bir şekilde engellenmiş, anayasal hakları da ihlal edilmiş oluyor. 

BASIN KARTI SAHİBİ OLAN ve SÜREKLİ BASIN KARTI TAŞIYANLARIN, yenileme başvurusu ile yaptıkları, kart değişimi isteminden sonra, yeni kartlar sahiplerine, yıllar geçmesine rağmen neden verilmiyor? Niçin geciktiriliyor?  Güvenlik soruşturması yapılıyor adı altında, yıllardır bitmeyen bu soruşturmalar sadece muhalif basını mı kapsıyor? 


0Önceki Haber

0

0Sonraki Haber

0

Başka haber bulunmuyor!