DEMOKRAT PARTİ MERSİN GENEL MERKEZİN UMURUNDA DEĞİL

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
DEMOKRAT PARTİ MERSİN GENEL MERKEZİN UMURUNDA DEĞİL
Parti Mersin'de giderek eriyor. Son 4 yıl içinde 5 il başkanı değişen partide son atama yapılarak göreve getirilen Ziya Erdoğan'ında partiye heyecan getirmediğini beyan eden partililer, "bu duruma genel merkez neden kayıtsız, bu kadar yayın yapılıyor kimse umursamıyor. Partiyi bu halde görmek hoşlarına mı gidiyor, hesapları ne ki, partinin Mersin'de büyümesini istemiyorlar" diyorlar.

Mersin'de bulunan Demokrat parti il ve ilçe teşkilatları ile ilgili haber sitemizde yer alan haberlerden sonra partililer isyan etmeye başladılar:

"Genel merkez ve genel başkanımız  ne yapmak istiyor. Hiç bir il ilçeye nasip olmayacak şekilde ilimizde çok sayıda parti binamız kendi mülkümüz olmasına rağmen, neden teşkilatlar oluşturulupda kapıları açılmıyor anlamış değiliz. Merkezde bulunan ve nüfusu 200 binin üzerindeki AKDENİZ- TOROSLAR- YENİŞEHİR- MEZİTLİ ilçelerinin dahi parti hizmet binaları 5 senedir açık değil. Sözde buralarda teşkilat var ve seçim yaparak göreve gelmişler. İyi de seçimle gelen bir ilçe başkan ve teşkilatı nasıl olurda seçildikleri günden bu yana 2 yıldır bir hizmet binası açamaz, yada açmaz? Bu işleri neden takip etmiyorlar. Çamlıyayla , Mut, Bozyazı, Aydıncık, Gülnar ilçeleri ortada yok, kapısı açık değil. Yılların Demokrat partisi bu duruma düşecek ve düşürülecek parti mi? Mersin il binası 450 metrekare mülk, günlerce yazdınız en sonunda kapısı açıldı. Merkesde ANAPTAN geçen 250 metrekare bina boş atıl, millet tabela asıyor, Merkezdeki AKDENİZ ilçesi oraya açılabilir, açılmıyor. Gülnar ilçemizde parti binamız mülkümüz, kapısı açılmıyor, teşkilat oluşturulmuyor. Silifke ilçesi binamız mülk kapısı açılmıyor. Anamur mülk kapısını sürekli açan yok. Amaç ne? Partiyi eritmek yok etmek mi?" diyorlar.

MERSİN İL BAŞKANI GEÇEN PERŞEMBE YAYINDAN SONRA ARADI BAKIN NE DEDİ

Öncelikle son bir hafta içinde yapılan haberlerimiz Aşağıda lütfen okuyunuz...

“DEMOKRAT PARTİ MERSİN’DE BİTİK” başlıklı haberimizin linki aşağıda:

https://www.haberanaliz.net/haber/demokrat-parti-mersinde-bitik-18765

“DEMOKRAT PARTİ GENEL MERKEZİ NEDEN TEŞKİLATLARA KAYITSIZ?” başlıklı haberimizin linki ise aşağıda:

https://www.haberanaliz.net/haber/demokrat-parti-genel-merkezi-neden-teskilatlara-kayitsiz-18772

Bu haberlerdeki hiç bir uyarı ve dikkat çekmek istediğimiz husus DP genel merkezinin umurunda olmamış. Ancak Mersin İl Başkanlığına atanan ZİYA ERDOĞAN, Geçtiğimiz hafta  perşembe günü Haber sitemizi aradı. haberlerdeki 2 hususa takılmış, onun için bizi aramış.  1.nci husus, Ben yazıda bahsi geçen MHP il yönetimindeki kişi değilim, Ancak MHP'li Toroslar Belediye Başkanının akrabası olduğum doğru. İkincisi ise, Beşyolda partiye ANAPTAN geçen binayı kimseye kiraya vermedik orası boş orada böyle bir tabele da yok" dedi. Bizde açıklamasına aynen yer vereceğimizi söyledik. Ama orası boş değil dedik. bunun üzerine telefonu kapatıp il binasının 150 metre ilerisinde bulunan ANAPTAN geçme olan mülkiyeti DP'ye ait olan binaya yürüyerek gitti. Gözleri ile görüp tekrar bize aynı gün 15 dakika sonra telefon ile döndü. il başkanı Erdoğan, "Evet doğruymuş orada bir tabela asılı. Fakat kiraya verme yok. Tabelayı asanda Mardin Nusaybinli bir esnafmış. Uyardım, bugün yarın kaldıracak. Tabelada Türk büyüklerinin resmi var" dedi. Bu konuşmadan sonra biz bugünü kadar bekledik. Ve gittik, aşağıdaki resimleri, şimdi haberi yaparken çektik. Tabela inmemiş, DP partinin mülkü olan bomboş atıl duran binasında halen asılı. İşte o Türk büyükleri resimleri denen, Demokrat Partiye ait mülkiyet binada asılı olan fotoların olduğu tabela....

İL BAŞKANI MÜSTAFİ DURUMA MI DÜŞÜRÜLDÜ?

Parti tüzüğüne göre ataması 45 günde bir yenilenmesi gereken İl Başkanı VE YÖNETİMİNİN  en son ataması 4 ay önce yapıldı. Bu süre içinde yeni atama yapılmadığı için il teşkilatı müstafi olmuş olmuyor mu? 

En son ataması aşağıda:

Bu atamadan once il başkanı görevlendirmeside yapılmıştı. Aradan neredeyse 6 ay geçti, Mersin'de ilçeler halen kapalı, parti binalarının kapıları açık değil. Kağıt üstünde teşkilatlar ise ortalarda yoklar. Genel merkez ise olan bitene sessiz kayıtsız.


GÖKTAŞ DP İL BAŞKANI HALİL YALIN'I MAKAMINDA ZİYARET ETTİÖnceki Haber

GÖKTAŞ DP İL BAŞKANI HALİL YALIN'I MAKAM...

GÖKTAŞ, ŞEHİTOĞLU, BALABAN BİR ARAYA GELDİLERSonraki Haber

GÖKTAŞ, ŞEHİTOĞLU, BALABAN BİR ARAYA GEL...

Başka haber bulunmuyor!