HAKKINDA SAVCILIĞA SORUŞTURMA İZNİ VERİLEN KOCAMAZ’I ZOR GÜNLER BEKLİYOR

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
HAKKINDA SAVCILIĞA SORUŞTURMA İZNİ VERİLEN KOCAMAZ’I ZOR GÜNLER BEKLİYOR
Hafta sonu yapılan İYİ parti kongresinde 351 oyla GİK’e seçilse de bugün açıklanan Başkanlık divanı arasında yer alamaması dikkatlerden kaçmadı. Mersin ve civarında Kocamaz’ın genel başkan yardımcısı olacağı yâda genel başkan baş danışmanı yapılacağı dillendiriliyordu. Mersin’den GİK’e giren diğer isim Zeki Sıdalı olmuştu. Gözler şimdi İYİ parti Genel Başkanı Meral Akşener’e çevrildi. Akşener’in takınacağı tavır partisinin geleceği için çok önemli.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanlığını yaptığı yıllarda Kamu zararına sebebiyet verdiği gerekçesi ile hakkında savcılığa soruşturma izni verilen Eski Belediye Başkanı Hacı Burhanettin Kocamaz ve çalışma arkadaşlarını çok zor günler bekliyor.

Haklarında ŞU ANDA soruşturma izni verilen bazıları hakkında, 2016 yılında gerçekleşen FETÖ kapsamlı soruşturma yapıldığı ve bir kısmının tutuklandığı, Mersin 7 Ağır Ceza Mahkemesinde görülen 2016/22 sayılı dosyada adları geçenlerden yargılama sonrasında ise bir kısmının beraat ettiği söz konusu.

Bu karar metni İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından imzalanmış. 78 sayfalık bir karar. Bu kararın ilk üç sayfasında ise hakkında ön inceleme yapılanların isimleri var. Sayı oldukça kabarık. Fakat listede adı geçen Eski Belediye Başkanı ve diğer çok sayıda insan için suçlu bulunmadıkları için savcılığa soruşturma izni verilmemiş. Bakanlığın bu kararı adı geçen ilgililere tebliğ ediliyor. Tebliğ sonrası adı geçenler verilen bu soruşturma izni nedeniyle DANIŞTAY'a itiraz edebilecekler. 

www.haberanaliz.net / ÖZEL HABER


KOCAMAZ VE ÇALIŞMA ARKADAŞLARININ ÇOK SAYIDA SUÇLAMA İLE DOSYASI SAVCILIĞA SEVK EDİLDİÖnceki Haber

KOCAMAZ VE ÇALIŞMA ARKADAŞLARININ ÇOK SA...

LÜTFİ ELVAN HEM SÖZ HEM TALİMAT VERDİSonraki Haber

LÜTFİ ELVAN HEM SÖZ HEM TALİMAT VERDİ

Başka haber bulunmuyor!