Kamuya ait boş binalar mezarlığına dönerken İŞKUR’dan kafa karıştıran kiralama

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Kamuya ait boş binalar mezarlığına dönerken İŞKUR’dan kafa karıştıran kiralama
Mersin İŞKUR İl Müdürlüğü son 5 yılda 3’ncü kez yer değişikliğine gitme kararı aldı. Kent merkezinde birçok kamu binasının atıl durumda olmasına rağmen, kurum 5 katlı yeni bir bina kiralayınca “Göçebe kurum” olarak anılmaya başlandı. İl Müdürü Halil Bozkurt ise mevcut bina yetersiz olduğu için taşınmanın zorunluluk haline geldiğini söyledi. "Mersin’de uygun bir yer var da biz mi geçmedik?" diyen Bozkurt, yeni binanın kira bedelini de bilmediğini dile getirdi.

ALİ EKBER ŞEN  -  MERSİN - SÖZCÜ

Mersin'de kent merkezinde atıl durumda bulunan çok sayıda kamu binası olmasına rağmen, İŞKUR İl Müdürlüğü 5 katlı yine bir binayı kiralayarak taşıma kararı aldı.

Son 5 yılda 3'ncü kez yer değişikliğine gitme kararı alan kurum yeni bir bina kiralayınca adeta “Göçebe kurum” olarak anılmaya başlandı. İl Müdürü Halil Bozkurt ise, mevcut binanın fiziki koşullarının yeterli olmadığını ve taşınmanın zorunluluk haline geldiğini söyledi.

SÜREKLİ YERİ DEĞİŞTİRİLDİ

Mersin İŞKUR İl Müdürlüğü, son 5 yıldır merkez Akdeniz İlçesi Mahmudiye Mahallesi'nde kiralık binada faaliyet göstermekte iken yaklaşık 3 yıl önce yine aynı ilçe de bu kez Çamişerif Mahallesine taşındı. Müdürlük, ani alınan kararla yeni bir adres değişikliğine gitti.

AKP İL BİNASININ DA SAHİBİ 

Son olarak Akbelen Bulvarı üzerinde bulunan AKP İl Binası'nın da sahibi İsmet Yurteri'ye ait aynı ilçedeki İhsaniye Mahallesi Gazi Mustafa Kemal Bulvarı’ndaki 5 katlı ve son derece lüks bir binaya yine kiracı olarak çıkacak. Binaya asılan dev afişte de kurumun yakında binaya taşınacağı duyuruldu.

KAMU BİNALARI ATIL DURUMDA

Mersin İŞKUR'un yüksek bedelle kiraya çıktığı öne sürüldüğü kentte, çok sayıda kamu binasının ise atıl durumda boş olarak durması dikkat çekiyor.

Kent merkezi konumundaki Akdeniz ilçesinde Mersin Uluslararası Limanı (MIP), karşısında yer alan Kültür ve Turizm Müdürlüğü, eski tapu müdürlükleri, Devlet Hastanesi Poliklinik ve Kızılay binalarının da aralarında yer aldığı kamu mekânları kapılarına kilit vurulmuş durumda kaderine terk edilmiş olarak duruyor.

SOSYAL MEDYADA TEPKİLER YÜKSELDİ

Mersin'de çok sayıda kamu binası atıl durumda dururken, İŞKUR'un yüksek kira bedeli ile yeni bina kiralaması sosyal medyada tepkilere neden oldu.

Yaşanan pandemi sürecinde Devlet kademesinde azami tasarruf tedbirleri uygulanırken, İŞKUR Mersin İl Müdürlüğü'nün yüksek rakamlara ulaşan kira bedeli ile yeni bir yere taşınmasının uygun olmadığı ifade ediyor.

YERİMİZ UYGUN DEĞİL TAŞINMAK ZORUNLULUK OLDU

İŞKUR İl Müdürü Halil Bozkurt ise, binanın taşınması ile ilgili açıklamalarda bulundu. Şu an ki mevcut binanın fiziki koşullarının vatandaşa hizmet verilmesinde büyük sıkıntılar doğurduğunu belirten Bozkurt, şunları söyledi:

* Binanın ne yangın merdiveni ne de engelli rampası var. Toplam kapalı alanı bin 600 metrekaredir. 5 metrekarelik bir alanda 9 memur oturuyor.

* Vatandaşa daha iyi hizmet verebilmek için böyle bir karar alındı. Mersin'de uygun bir yer mi var da biz mi geçmedik? 230 personel ile şu anki binada son derece sağlıksız bir ortamda hizmet veriyoruz.

* Ayrıca, kira kontratını da ben imzalamadım. Cumhurbaşkanlığı sisteminde kamu binalarının kiralama usullerine uygun davranılarak gerekli izinler alındıktan sonra taşınma kararı verilmiştir.

* Yeni bir binaya taşınmamızdaki ana amaç, çalışan personelin daha uygun koşullarda görev yapması, vatandaşımıza da daha konforlu ve fiziki koşulları uygun bir binada hizmet vermektir.

* Yeni taşınacağımız 5 katlı binada şu an teşrifat yapılıyor, bitince taşınacağız. Kira bedelinin de ne kadar olduğunu da bilmiyorum.

KİRALANAN YENİ BİNA AŞAĞIDA

 

MÜLKİYETİ KIZILAY'A AİT OLAN VE YILLARDIR BOMBOŞ DURAN, KENTİN GÖBEĞİNDE TREN GARI KARŞISINDAKİ BİNA AŞAĞIDA

SAHİLDE LİMAN KAPISI GİRİŞİNDE YILLARDIR BOMBOŞ ATIL DURUMDA OLAN ESKİ KÜLTÜR TURİZM MD. BİNASI AŞAĞIDA

KAPANAN MERSİN DEVLET HASTANESİNİN KENT MERKEZİNDE BOŞ DURAN BİNASI İSE AŞAĞIDA

YİNE KENT MERKEZİNDE ATIL VE BOŞ DURAN ESKİ TAPU-  VERGİ DAİRESİ OLARAK KULLANILAN BİNA. ÜSTELİK AK PARTİLİ AKDENİZ İLÇE BELEDİYESİ SINIRLARINDA. VE BAKAN LÜTFİ ELVAN BU BİNAYI MUTLAKA DEĞERLENDİRELİM DİYEREK TALİMAT BİLE VERMİŞ İDİ. AŞAĞIDA.

haber ve kaynak: SÖZCÜ

https://www.sozcu.com.tr/2020/gundem/kamuya-ait-bos-binalar-mezarligina-donerken-iskurdan-kafa-karistiran-kiralama-5807474/


UZUNKAYA'nın 4-10 Mayıs İş Sağlığı ve Güvenliği Haftasına İlişkin MesajıÖnceki Haber

UZUNKAYA'nın 4-10 Mayıs İş Sağlığı ve Gü...

0Sonraki Haber

0

Başka haber bulunmuyor!