MERSİN AYRI BİR CUMHURİYET Mİ?!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
MERSİN AYRI BİR CUMHURİYET Mİ?!
Mersin Büyükşehir Belediyesi ve kendisine bağlı MESKİ de, diğer illerde yaşanan uygulamalar hayata sokulmuyor. Cumhurbaşkanlığının 2021/8 sayılı genelgesi 15.4.2021 gün 8915 sayılı Valilik olur'u alınarak delindi.

ANKARA- Mersin’de CHP’li Belediyenin uygulaması büyük tepkilere yol açtı. Belediye çalışanları başta olmak üzere, diğer kamu kurum ve kuruluşlarındaki çalışanlarda duruma tepki gösterdi. Uygulamanın işyeri çalışma barışınıda zedelediği belirtilirken, uygulamanın bir an evvel düzeltilmesini istendi.

CHP'Lİ ANKARA-İZMİR-ADANA-İSTANBUL BELEDİYELERİNDE YOK

Cumhurbaşkanlığının COVİD nedeniyle yayınladığı 2012/8 nolu genelge gereği yurt geneli çalışma saatleri sabah 10- 12 öğleden sonra  13 – 16 olarak belirlenmişken ve bu uygulama yurt geneli aynen uygulanırken, Özellikle CHP li İstanbul- Ankara- İzmir- Adana gibi belli başlı illerdede harfiyen uyulurken, Mersin’de bu uygulamaya uyulmaması, mesai saatlerinin 08-16 olarak değiştirilmesi büyük tepkilere yol açtı.

Çalışanlar, “işyeri çalışma barışımız bozuluyor. Birde bu işi Cumhurbaşkanlığı genelgesine aykırı demesinler diye yasal kılıfa sokmuşlar. Valilikten olur almışlar. Olacak iş mi? Mersin Türkiyenin bir vilayeti değil mi? Ortada hıfzısaha kurul kararlarıda var. Üstelik yurt geneli heryerde genelge amir hükmü uygulanırken, burada neden böyle aykırı bir çalışma sergileniyor anlamış değiliz. Vali beye durum farklı iletilmiş olabilir. Ama bu haksızlığın bir an evvel giderilmesini, valilik olurunun kaldırılmasını, kamu kurum ve kuruluşları arasında eşitliğin sağlanmasını istiyoruz” dediler.

VALİLİKTEN OLUR ALINMIŞ

Mersin Büyükşehir’e bağlı MESKİ kendi iç dinamiklerinde yazdığı yazıda Valilikten olur aldıklarını beyan ederken, Büyükşehir çalışanlarınada aynı mesaj gitti.


0Önceki Haber

0

MERSİNDE İŞTE LİYAKAT!Sonraki Haber

MERSİNDE İŞTE LİYAKAT!

Başka haber bulunmuyor!