MERSİN BÜYÜKŞEHİRİN TRİLYONLUK GIDA KOLİSİ İŞİ

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
MERSİN BÜYÜKŞEHİRİN TRİLYONLUK GIDA KOLİSİ İŞİ
Başkan önceki gün 100 bin adet gıda kolisi dağıttık deyince ve bu sözde basına yansıyınca dikkatimizi çekti. Bu yıl yapılan gıda kolisi ihalesine göz attık. İşte detayları....

Bu sene RAMAZANDA dağıtılacak koliler için ihaleye çıkılmış. Devletin (yani senin benim hakkımın olduğu) kasasından alım yapılmış. Önce bu işin ihale ilanını yayınlayalım...

Daha sonra sonuç ilanının yayınlayalım....

Maliyet buradaki açıklanan rakama göre; 8.730.000. TL

Yani 9 trilyona yakın....

Bu işin teknik şartnamesinin 8 sayfasını aşağıda yayınlıyorum. Dikkatli okuyun. Alınacak koli içindeki mal ve malzemenin evsafı, niteliği kalitesi yazıyor.

Şimdi. Bu şartnameye göre yapılan ihalede 60 bin adet koli alınmış. Başkan ne diyor? 100 bin adet koli dağıttık. Arada 40 bin fark var. Bu 40 bin fark pazarlıkla yeniden mi alındı, yoksa birileri bağış mı yaptı? ihale ile alınan koli sayısı nasıl 60 binden 100 bine çıktı?

İkinci bir olay, bu ramazan yardım paketleri her belediyece yapılıyor. İl ilçe belediyeleri adeta birbiri ile yarışıyorlar. NİYE Kİ?! Parası bizden (MİLLETDEN) çıkıyor. Kolilerde ise Belediyelerin ve başkanların reklamları yapılıyor. Üstelik her belediye kendine göre bir usulle dağıtıyor. Ak Partili, CHP’li veya diğer partiler, herkes kendi seçmeni ve partilisine dağıtıyor. Bunlar benim partili fakirlerim deniyor. O zaman bu kolileri partinizin parası ile alıp dağıtın. Belediye kasasından dağıtılıyorsa bu işin bir ölçüsü, standardı, usulü olmalı. Kimlere dağıtıldı, nasıl dağıtıldı, gerçek ihtiyaç sahiplerine mi verildi? HEM SONRA Yardım ve iyilik kendi kesenizden olur. Belediye kasasından yapılıyorsa ADALET- HAKKANİYET ölçüsünde herkese eşit dağıtılması gerekmez mi?


GAZETECİ MUSTAFA GÖKTAŞ'A BİR TAKDİRNAME DAHA GELDİÖnceki Haber

GAZETECİ MUSTAFA GÖKTAŞ'A BİR TAKDİRNAME...

0Sonraki Haber

0

Başka haber bulunmuyor!