MERSİN DEMOKRAT PARTİNİN KİMSE HUZURUNU KAÇIRAMAZ

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
MERSİN DEMOKRAT PARTİNİN KİMSE HUZURUNU KAÇIRAMAZ
Mersin Demokrat Parti (DP) il Başkanı yörenin sevilen ve saygı duyulan iş adamı STK önderi HÜSEYİN KARAGÖZ partide genel Başkan Yardımcısı Değerli insan AHMET UYANIK ve ekibini ağırladı.

ANKARA- Demokrat parti ülke geneli kongrelerine start verirken, Bu nedenle aylar süren araştırmalar ve incelemeler neticesi, yörenin sevilen ve saygı duyulan iş adamı STK önderi HÜSEYİN KARAGÖZ’ün ataması yapılarak yola devam diyerek rota çizildi.

İl başkanı Karagöz, an be an burada yaptığı her icraatı Genel Başkana bildirirken, bir yandanda basın aracılığı ile yaptığı işleri kamuoyu ile paylaştı. Kısa süre içinde başarıdan başarıya koşan Karagöz ve il heyetini yıldırmak, bıktırmak üzere bir kısım çıkar çeteleri ve siyasi çeteler iş birliği yaparak kumpas kurma hazırlıklarına girdiler. Bunun üzerine Karagöz, başından kestirdi attı. Sözde iş adamı geçinen, bir ayağı CHP- bir ayağı MHP ve bir ayağı İYİ partide yer alıp, eli ve kolunu Demokrat parti içine uzatmaya çalışanlara DUR dedi. Gelişen olaylar sonucu Genel Başkan ve GİK emri ile Genel Başkan yardımcısı Ahmet Uyanık, Mersin’e gelip İlçe başkanlarını dinledi, ardından il başkanı ve teşkilat başkanını dinledi.

DP Mersin il Başkanı Hüseyin Karagöz, “Benim ve il heyetinin bu kişiler ile çalışma azmi ve ortamı kalmamıştır. Ben merkezdeki dört ilçe olan AKDENİZ- TOROSLAR- YENİŞEHİR- MEZİTLİ ilçeleri ile ERDEMLİ ilçesinin başkanlarını atama yolu ile belirlemiş idim, bunları gördüğüm lüzum üzerine gerekçelerini genel merkeze yazılı sunarak 11.Şubat.2021 günü görevden alıp el çektirdim. Kendilerine ayrı ayrı telefon açıp tebliğ ettim. Ayrıca zaten bunlardan MEZİTLİ VE ERDEMLİ ilçesi atandıkları günden bu yana , Mezitli bu gün itibarı ile 36 gündür, Erdemli ise 49 gündür yönetim oluşturup da listelerini sunamadılar. Ayrıca listesini sunan Akdeniz ilçesinin kongresi yapılmış, evrakları seçim kurulu ve il dernekler masasına teslim edilmiş olup, oranın seçilmiş başkanı ŞABAN KIT’tır. Genel merkez seçilmiş başkanı fesih etmeden, sehven  atama yapmıştır, bu atama da hukuken geçerli değildir. Dolayısıyla biz durumu en ince detayı ile genel başkan yardımcımıza aktardık. Merkezdeki 4 ilçeye sehven atamaları yapılan bu kişilerle çalışamayacağımızı, bunlar ile yol yürmeyeceğimizi de bildirdik. Gerekeni Ankara yapacaktır. An itibari ile AKDENİZ- TOROSLAR- YENİŞEHİR-ERDEMLİ- MEZİTLİ ilçelerinde, il başkanlığımız tarafından tanınan resmi sıfatlı  ilçe başkanımız yoktur.  Hiç birinin atama evrağı ve yönetim kurulu listesi tarafımdan tasdik edilerek seçim kuruluna ve il dernekler masasına verilmemiştir. Yaptığım incelemelerde de kendileri veya bir başkası da ilgili makamlara vermemiş, teslim etmemişllerdir. Kamu oyunda yanlış anlaşılmalara gerek yoktur. Genç demokrat, yaşlı demokrat diye tabir olmaz. Demokratlar tek çatıdadır. O da Mersin Demokrat Partidir. Sözde İş adamlarının ofislerinde toplanıp resim çektirip paylaşım yaparak biz buradayız, ilçe başkanıyız demekle bi iş olmuyor. Partimin resmi sıfatlı il başkanı ve il heyeti biziz. Biz bu insanları resmi olarak tanımıyoruz. Kamuoyu da bunu böyle bilsin” dedi.


Çağdaş Gazeteciler Derneği 43 yaşında!Önceki Haber

Çağdaş Gazeteciler Derneği 43 yaşında!

Mersin İl Sivil Toplumla İlişkiler Müdürlüğüne Asaleten atandıSonraki Haber

Mersin İl Sivil Toplumla İlişkiler Müdür...

Başka haber bulunmuyor!