MERSİN VALİSİNE SESLENİYORUM!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
MERSİN VALİSİNE SESLENİYORUM!
KAMU KURUM VE KURULUŞLARINDA DEVLET MEMURU VE PERSONELİNİN KILIK VE KIYAFETİ DENETLENİYOR MU?

Neden sayın valimize seslendim?

Çünkü Mersin'deki devletimizin en tepesindeki insan o ve hem devletin hem hükümetin buradaki temsilcisi.

Mersin’de çok sayıda kamu kurum ve kuruluşunda çalışan personel ile ilgili vatsap hattımıza şikayet yağıyor.

Ayrıca kınama ve ayıplama geliyor.

Bizde bunun üzerine gelen resim ve fotolar kişisel veriler meselesine gireceği için yayınlamayıp, onlara benzer kılık ve kıyafetleri google arama motorundan bulup, halkın ne demek istediğini anlatacak bir grafik yaptık. (Model resim kapakta)

DMK yanı Devlet Memurları Kanunun 657 ve sonrasında düzenlenen yönerge, yönetmelik ve mevzuatlarda kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan memur, personel için bakın ne diyor?:

“…. Madde 5 - 2 nci maddede sözü edilen personelin kılık ve kıyafette uyacakları hususlar:

 a . (Değişik bend: 10/12/2001 - 2001/3459 S.Yön./1. md.)Kadınlar;  Elbise, pantolon, etek temiz, düzgün, ütülü ve sade, ayakkabılar ve/veya çizmeler sade ve normal topuklu, boyalı, görev mahallinde baş daima açık, saçlar düzgün taranmış veya toplanmış, tırnaklar normal kesilmiş olur. Ancak bazı hizmetler için özel iş kıyafeti varsa görev sırasında kurum amirinin izni ile bu kıyafet kullanılır.  Kolsuz ve çok açık yakalı gömlek, bluz veya elbise ile strech, kot ve benzeri pantolonlar giyilmez. Etek boyu dizden yukarı ve yırtmaçlı olamaz. Terlik tipi (sandalet) ayakkabı giyilmez.

 b. Erkekler;  Elbiseler temiz, düzgün, ütülü ve sade; ayakkabılar kapalı, temiz ve boyalı giyilir. Sandalet veya atkılı ayakkabı giyilmez. Bina içinde ve görev mahallinde baş daima açık bulundurulur. Kulak ortasından aşağıda favori bırakılmaz. Saçlar, kulağı kapatmayacak biçimde ve normal duruşta enseden gömlek yakasını aşmayacak şekilde uzatılabilir, temiz bakımlı ve taranmış olur. Hergün sakal tıraşı olunur ve sakal bırakılmaz. Bıyık tabii olarak bırakılır, uzunluğu üst dudak boyunu geçemez. Üstten alınmaz, yanlar üst dudak hizasında olur, alt uçları dudak hizasından kesilir. Kravat takılır, kravatı örtecek şekilde balıkçı yaka veya benzeri süveterler giyilmez. Hizmet gereğine uygun olarak verilmişse tek tip elbise giyilir.  (Değişik fıkra: 07/08/1991 - 91/2048 K.) Bina içinde gömleksiz, kravatsız ve çorapsız dolaşılmaz…” DER....

PEKİ KİMSE BUNA UYUYOR MU?

HAYIR!

NEDEN?

ÇÜNKÜ BAŞ ÖRTÜLÜ KARDEŞLERİMİZ RESMİ KURUM VE KURULUŞLARDA GÖREV YAPMAYA BAŞLAYINCA, ONLARA VARDA BİZE YOKMU ŞARKISI ÇALAN ART NİYETLİLER, DEVLET MEMURU ADAP VE EDEBİNE YAKIŞMAYACAK, MEMURİYET ŞÖHRET VE VAKARINA YAKIŞMAYACAK ŞEKİLDE AÇIK SAÇIK GİYİNİP GELMEYE BAŞLADILAR…

Sıkıntı burada yatıyor.

Yoksa, KADININ ne giydiği giymediği, makyajı, saçının güzelliği v.s. kimseyi ilgilendirmez.

Elbetteki kadın bakımlı ve tertemiz istediği gibi giyinme hakkına sahip, ÖZGÜRDÜR. 

Ama gel gelelim, bu işin tadını kaçırmaya, cılkını çıkarmaya, memuriyeti rezil rüsva hale getirmeye kimsenin hakkı hukuku yok.

Türban takabilirsin, ama türbanı takarken başka yerlerini açıyor ve saçıyorsan, oranı buranı abartılı bir şekilde ortaya çıkartıyorsan bu da çok çok ayıp.

Üstelik memuriyet cidiyetine, iş ahlakına, çalışma barışına aykırı bir durum.

Etek giyebilirsin, ama minicik, külodun gözükecek şekilde giyiyorsan, pavyonda konsomatris gibi giyiniyorsan, yada plaja gider gibi giyiniyorsan bu da memuriyet şöhret ve vakarına yakışmaz.

Bütün bunları denetleyecek birileri olmalı.

Devlet memuru, kamu kurum ve kuruluşlarının çalışanlarının bir ciddiyet, ahlak, edep, adap, nizam içinde kılık kıyafetlerini kullanmaları gerekir.

Vatandaşlar, neredeyse sütyenle, bistüyerle, taytla, kalın külotlu çorap ve mini etekle, göbeği açık, aşırı açık saçık gelen KAMU PERSONELİ BAYANLARA tepki gösteriyor.

Elbette kamu kurum ve kuruluşlarının amirlerinin bir çoğunun Erkek.  

Hanımların bu hali onların hoşuna gidiyor olabilir.

Ama devletin bir ciddiyeti, mahremiyeti, adabı, örf adeti, şöhret ve vakarı var.

Değerli valim,

Tüm resmi kurum ve kuruluşlara, kamu kuruluşlarına istisnasız, erkek ve kadın memurlara kıyık kıyafet yönetmeliğini aktaran, ayrıca resimdeki gibi dekolte, her tarafı açık saçık kimsenin giyinemeyeceğini, bunun suç olduğunu, göz yummanında suç olduğunu izah eden genelge göndermenizin kamu yararına olacağını düşünüyoruz.

Vatandaşlar çok rahatsız. Resmi kurumlardan çekilen resimleri kullanmadım.

Hem devlete, hem o hanımefendilere karşı kötü bir niyetimiz yok.

Amaç, memuriyet disiplini, ahlakı, şöhret ve vakarı.

Böyle olursa ve buna göz yumulursa devlet yıpranır, memuriyet yıpranır.

Belki yeni memur ve çalışyan olanların bu işlerden haber yoktur.

Bir nazik uyarmanın kimseye zararı olmaz diye düşünüyoruz.

Haberanaliz.net


0Önceki Haber

0

0Sonraki Haber

0

Başka haber bulunmuyor!