MERSİNDE İZ BIRAKANLAR, BURALARI GÖRDÜNÜZ MÜ?

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
MERSİNDE İZ BIRAKANLAR, BURALARI GÖRDÜNÜZ MÜ?
MERSİNİ SEVEN GERÇEK MERSİNLİLER, Mersin de İZ bırakanlar sloganıyla Eski bir evi tarihi eser diye tadilat edip, MİLYONLAR HARCAYIP onardıktan sonra, adını da MERSİNDE İZ BIRAKANLAR MÜZESİ koyup halka açanlara seslendiler...

Mersinli vatandaşlar,

“ Devletin Mersin ilinde Özellikle AKDENİZ ilçesinde onlarca boş binası atıl vaziyet de. Yıllardır Bomboş. Çürümeye terk edilmiş vaziyet de. Acaba neden ki? Burayı tadilat etmek, onarmak işinde birilerine RANTMI yok. Neden buraları devlete kazandırmıyorlar, topluma kazandırmıyorlar?  Devlet daireleri onlarca yerde kirada... KİRALAMAK kimin işine geliyor, kimin çıkarına?!  Devletin kurumları kiralarda sürünürken, böylesine boş atıl şekilde MERSİN merkezde, çoğunluğu da AKDENİZ- YENİŞEHİRDE, MEZİTLİDE olan onlarca mülk, sahipsizlikten, boş durmaktan çürüyor. YAZIK DEĞİL Mİ?! Bu binalar resmi kurumlara tahsis edilse, o yöredeki esnafa da ekonomik katkısı olur, orada oturan vatandaşlara da ekonomik- sosyal katkısı olur. Neden toplumu ve kamu çıkarı olan işlerde, İZ bırakmıyorlar? FAYDALI Bir İZ de bu yerler için bıraksalar da, kendilerine dua etsek” diyorlar.

AŞAĞIDA , BİR ZAMANLAR TARİHİ BİR MİRASIMIZ OLAN VE KATLEDİLEN AZAKHANIN SON HALİ GÖRÜLÜYOR. ALT ALTA ÜÇ RESİM. ÜÇÜNCÜ RESİM DURUMU ANLATAN ORADA ASILI TABELASI.

ALLAH RAZI OLSUN AŞAĞIDAKİ HABERİ YAPIP DUYURANDAN... (3 OCAK 2020- GAZETECİ ŞEVKET COŞKUN)

Burası yıllardır neyi bekliyor? Burayı, ŞU meşhur MRSİNDE İZ BIRAKANLAR MÜZESİNİ YAPANLAR VE ORADA ADI İZ BIRAKANLAR OLARAK GEÇENLER görmüyorlar mı? Şurası için harekete geçseler. Tüm STK’lar olarak ve vatandaş olarak da bizde kendilerine maddi destek olsak. Kampanyalar açsak. Bura kimin ise elinden alıp kamulaştırsalar. Yok devlete ait ise el ele verip şurayı şu mezbelelik halden kurtarsak. Ve aşağıdaki eski haline yeni bir tasarım ve projeyle kazandırsak. OLMAZ MI? Bu işte RANTMI yok!? Gelin şurada bir NAMUSLU İZ BIRAKALIM. El ele verip yapalım. Kentimize kazandıralım.

Aşağıdaki resimler AZAKHAN'IN 1960 LARDAKİ HALİ...

AŞAĞIDAKİ YER İSE KIZILAYA AİT. TREN GARI DENİZ TARAFI. ESKİDEN OKUL İDİ. 10 SENEDİR BOMBOŞ- ATIL. RESTORE EDİLDİ ÖYLE DURUYOR. YANINDA ESKİ ADLİYE VAR. ŞİMDİ İDARİ MAHKEME OLMUŞ. BU BİNANIN ÖNÜDE SAHİPSİZLİKTEN NEREDEYSE OTOPARKA ÇEVRİLMİŞ...

Burasını devlete millete kazandırsak ölür müyüz?! Niye burayı topluma kazandırmıyoruz? Buraya kirada olan bir devlet dairesi yerleşemez mi? Burası gençler için yurt mu olmaz, kimsesiz evsizler için konaklama yeri mi olmaz, yaşlı ve çaresizler için geriatri merkezimi olmaz, ne olmaz?! Arkasında 2 dönüm bahçesi var. Dev gibi tarihi bina. İNSAN ALLAHTAN KORKAR KULDAN UTANIR. Bura neden 10 yıldır boş tutuluyor? Kızılay devletin kurumu değil mi? Bura MERSİN halkına yararlı bir iş için kullanılamaz mı?

Mersin ÇANKAYA İLKOKULU...

Tarihi bir binada bu. 10 yıldır burada bomboş ve atıl halde. Her yeri çürüyor. Burası neyi bekliyor? Hangi HIRSIZ LOPÇULAR GÖZ DİKTİKİ, burası bir türlü devlete, millete kazandırılmıyor? Topluma faydalı hale getirilmiyor? Buralarda NAMUSLU İŞLER YAPIP TARİHE İZ BIRAKMAK İSTEYEN YOK MU?

AŞAĞIDAKİ YER LİMAN GİRİŞİ....

Eski turizm müdürlüğü. Gittim son halini çektim. Her yeri dökülüyor. Bu konuda daha öncede haber yaptım. Etraftan araştırdım. Sözde yıkımı yapılıyormuş. İyi de, devletin malı ihale ile yıkılır. İşi alan firma, orada ne yapılacak, neden yıkılıyor, kamuyu aydınlatacak bir tabela asılması gerekmez mi? Ben göremedim. O yüzden çektiğim fotoğrafları yayınlıyorum. Şurayı da devlete millete kazandırın. Faydalı hale getirin. Buralara madden güç yetmez. Birilerinin RANT kapısı olmasın. Dev gibi binayı 10 yıl boş tutup çürüttüler şimdi ne yapıyorlar bilmiyorum. ALLAH RIZASI İÇİN el atsınlar ve burayı da topluma faydalı hale getirsinler. AKDENİZ ilçesinde esnaf perişan halde. Buralara devlet daireleri taşınmış olsa, mesela kiraya giden AKDENİZ TAPU MÜDÜRLÜĞÜ v.s gibi. O yörede ekonomik bir canlanmada olur. Buralarda namuslu İZ BIRAKMAK isteyen yok mu?

Tabi biz haberanaliz.net olarak, günlerdir “Mersinde İZ bırakanlar diye” kafalarına göre, kendilerince, iş gerçekleştirenlere ve onlara ALKIŞ tutanlara seslendik.

O kadar yazıp yanlış olan işleri, olması gereken şekli dile getirdik.

Milletin ağzı sanki mühürlenmiş.

YANLIŞ YAPILAN HER İŞ normal karşılanır olmuş..

PARA ALAN EMİR ALDIĞINDAN, kalemlerinin mürekkebi kuruyan ahlak abidesi tipler susmayı tercih ettiler.

SUSMAYACAĞIZ!!!

Yazmaya devam.

YAZAMAYAN, MADDİ ÇIKARI İÇİN SUSANLAR, YANLIŞI GÖRÜP DİLE GETİRMEYENLER UTANSIN.

Herkes, herkesi bilir. 200 KIRK kişiyiz, birbirimizi biliriz.

MERSİNDE GERÇEKTEN İZ BIRAKANLARIDA, İZ BIRAKMADAN İZ BIRAKMIŞ GİBİ ANILANLARIDA, SAHTE İZ BIRAKANLARIDA ÇOK ÇOK İYİ BİLİRİZ.

Öte yandan bu İZ bırakanlar müzesinde İZ bıraktı diye adları geçen (her alanda ve branşta) kişilerin hangi konuda, hangi alanda, ne gibi iz bıraktıklarını da MERSİNLİLER açıklanmasını bekliyor...

Ben yaptım, ben yazdım oldu demeyle olmuyor!!

Bu hususta yayınladığımız diğer yazıların linkleri aşağıda:

https://www.haberanaliz.net/makale/iz-birakanlar-oyle-mi-1-2476

https://www.haberanaliz.net/makale/iz-birakanlar-burayi-gormediniz-mi-2-2477

https://www.haberanaliz.net/makale/mersinde-iz-birakanlari-namuslu-tespit-etmek-zorundayiz-3-2495

https://www.haberanaliz.net/makale/mersinde-iz-birakanlari-namuslu-tespit-etmek-zorundayiz-4-2507

https://www.haberanaliz.net/makale/mersinde-iz-birakanlar-muzesini-yapanlara-duyurulur-5-2513

https://www.haberanaliz.net/makale/mersinde-iz-birakanlar-6-2527

https://www.haberanaliz.net/haber/AKDENiZ-BELEDiYESiNDEN-iSTEK-VAR-6092

https://www.haberanaliz.net/haber/mersinde-iz-birakanlar-surada-da-bir-iz-biraksaniz-ne-olur-15809

ALLAH, DEVLETE VE MİLLETE ZEVAL VERMESİN.

www.haberanaliz.net

CEVAP HAKKINA SAYGILIYIZ. 

Cevabı yazıda, adı geçen ilgilisi ve yetkilisi göndermesi gerekir. Telefon ve iletişim bilgilerini koymayı unutmayınız.

CEVAP GÖNDERECEĞİNİZ ADRES: batuhansezerhaberanaliz06@gmail.com


0Önceki Haber

0

0Sonraki Haber

0

Başka haber bulunmuyor!