haberanaliz

SANAYİ ODASI MESELESİ

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
SANAYİ ODASI MESELESİ
Kısa süre önce Mersin’deki Sanayici iş insanları, önemli bir karar alarak, Mersin’de Sanayi odasının kurulması için harekete geçtiler. Ne oldu ise ondan sonra oldu.

Yıllardır MTSO diye (Mersin Ticaret ve Sanayi Odası) olarak çatı altında ticaret ile uğraşanlar ile sanayi sektöründe olanlar aynı çatıda yol yürüyorlar ve Mersin arpa boyu hiçbir alanda yol kat edemiyordu.

MTSO, sanki anadan babadan kalan bir mirasmış gibi, belirli kişilerin elinin altında dönüp duruyor, kentin EKONOMİK – SOSYAL - KÜLTÜREL – SPOR – SANAT – TURİZM - SİYASAL , v.s. hiçbir alanda çağ atlamasına, kurulduğu günden bu yana ilerlemesine, gelişmesine ciddi bir katkıda bulunmuyordu.

Bunu yıllarca söyledik, yazdık.

Ticaret ayrı.

Sanayi ayrı.

Kentin Ticaret mi, yoksa sanayi de mi atılım yaptığı, kalkındığının son 20 yıldaki geldiği noktayı izah edebilen yok.

Sanayi odasını kurmak ve ilerlemek isteyenler bir mesafe kat ettiler.

Bayram öncesi idi, istenen 1000 imzanın 850 küsurunu toplamışlardı.

İmza vermesinler, oda kurulmasın diye, şehri çok sevdiğini, memlekete hizmet için çırpındığını söyleyen ağızlar ellerinden gelini yapıyorlar.

Ankara başta olmak üzere çok büyükşehirde Ticaret odası ayrı, Sanayi odası ayrı…

Mersin’de  niye ayrı olmasın?!

Baktılar iş ciddi boyuta geldi, bu kez odayı kuranlara ayar vermeye kalktılar.

Kuruculardan sonra yönetim çok kültürlü olmalıymış, bilgili olmalıymış, her birinin yanında en az 100 kişi çalışmalıymış, yabancı dil bilmelilermiş, en az 4 yıllık üniversite mezunu olmalılarmış, yanlarında akademik kadrolar barındırmalılarmış, odanın genel sekreteri prof yâda doçent olmalıymış, mış mış da, miş miş…

Ya bu kadar seçicisiniz de, MTSO çatısında bu seçiciliği niye göstermiyorsunuz, yâda bu güne kadar göstermediniz?

Kentteki diğer odalarda (180’e yakın esnaf odası) niye göstermiyorsunuz?

Siz şunu mu demek istiyorsunuz?

“Bu odayı kuranların eğitim öğretimleri fasa fiso, adları sanayici ama, kendilerinden bu memlekete hayır gelmez” algısı mı yaratmaya çalışıyorsunuz?!

MTSO yönetiminde ve kurullarında olanların yanında kaçar kişi çalışıyor?

Hangisi ve kaç kişisi sizin bu ortaya koyduğunuz kriterlere uyuyor?

Hayırdır!

Siz kimsiniz?!

Şu ana kadar Kente hangi katma değeri kazandırdınız?

Cebinize bir şey girmeden, kendinize koltuk istemeden, hangi işi kente kazandırdınız da, konuşuyorsunuz?!

Bu lafları ortaya atanların yanında kaç kişi çalışıyor?

Kente ne kazandırmışlar?

Şu an kuruculuğunu üstlenen SANAYİ odasını kurmaya çalışanların yanında, her birinde 300 – 500- 1000- 1500- 3000 civarında kişi çalışıyor.

Mutlaka içlerinde bu kadar adam çalıştırmayan da vardır.

Sizin örnek verdiğiniz odalarda başkan, ve yöneticilerin yanında kaç kişi çalışıyor, açıklayın da bilelim?!

Karalamayın, kent için çalışanları, güzel şeyler yapmak isteyenleri…

Bu arada BASINA bol keseden uyduruk bayram kutlamaları, özel gün kutlamaları adı altında para aktarmayı da kesin artık.

Abone parası, reklam parası adı altında mensuplarınızın sırtından kendi reklamınızı yaptığınız o paralar ile adamlar KALEMŞÖR kesiliyorlar.

Hayırdır!

Kimin parasını kime nasıl veriyorsunuz?

Yürürlükte TASARRUF GENELGELERİ MEVCUT…

Resmi plaka araca binip, TC mührünü kullananların bu ayrıntılara dikkat etmesi gerekir.

Üyelerinizin aidatları ve kamunun kaynağı ile ayakta duran odanızdın kasasından sözde gazetecilere çeşitli isim ve adlar ile ödemeleri kesin artık.

Başkalarına ayar verirken, siz ayarı bozmayın!!!

BU DEVLETİN HESAP SORACAK MERCİ VE MAKAMLARI NE YAPIYOR ACABA?!

ALLAH BU DEVLETE VE MİLLETE ZEVAL VERMESİN

CEVAP HAKKINA SAYGILIYIZ. 

Cevabı yazıda, adı geçen ilgilisi ve yetkilisi göndermesi gerekir. Telefon ve iletişim bilgilerini koymayı unutmayınız.

CEVAP GÖNDERECEĞİNİZ e- posta ADRES: 

batuhansezerhaberanaliz06@gmail.co


TOROSLAR ŞAŞIRTIYOR!!!Önceki Haber

TOROSLAR ŞAŞIRTIYOR!!!

ÖĞRETMENEVİ MÜDÜRÜ İLE KİMLER UĞRAŞIYOR -5-Sonraki Haber

ÖĞRETMENEVİ MÜDÜRÜ İLE KİMLER UĞRAŞIYOR...

Başka haber bulunmuyor!