Gündem ANALİZ

Gündem ANALİZ

Mail: ganaliz@gmail.com

BEKİR BOZDAĞ VE İNFAZ İNDİRİMİ MESELESİ

Yürürlükte olan ve sürekli konuşulan konu olan AF yasası ile ilgili Adalet Bakanımız Bekir Bozdağ bugün bir açıklama yaptı. Bozdağ, "Cezasızlık algısını ortadan kaldırmak maksadıyla cezası az suçlarda yeni bir infaz uygulamasını gündeme getirmeyi ve Türkiye'ye kazandırmayı düşünüyoruz” dedi.

Bakan Bozdağ kibar ve naif bir insan. Durup dururken de böyle bir konuya dalış yapmaz. Ancak ülkemizde çok sıkıntılı bir süreçten geçiliyor. Adalet son 5-7 yıl içinde ciddi yaralar aldı. Verilen kararlar zaman zaman tartışıldı, vicdanları kanattı. Bekir Bozdağ düzgün ve dürüst bir insan. Kendine gelen şikayetlenme, dertlenmeleri de dinliyor ve yargı çevrelerini de, yargıda aksayan yönlerle ilgili sık sık yokluyor. Elbet bir bildiği ve düşündüğü var. Ulu orta açıklayacak değil. Ancak kamuoyu sınırlı bir düzenlemeyi değil, genişletilmiş bir AF hususunu tartışıyor.

Hakaretten insanlar yatıyor. Uyduruk suçlardan cezaevlerinde ömrünü yiyenler var. Uyuşturucu, terör, tecavüz gibi işler için söylemiyorum. Çok haksız yere yatan var. O kadar çok dosya var ki, istinaf mahkemeleri bile yetişemez oldu. Yerel mahkemeler vicdanları kanatacak kararlar veriyor. Geçen Yargıtay başkanı açıkladı, kıyamet gibi dosya var.

Bugün Bozdağ’ın açıklamasından sonra adalet bakanlığının feys sayfasına Ceza hukukunda otorite olan bir isim, Av. Erşan Sarı bir yorum atmış. Bakın nasıl seslenmiş: 

“SAYIN BAKAN.. CEZALADIRIN CEZALANDIRIN HERKESİ... SAVCI HAKİM POLİ̇S KUSURSUZ YA.. CEZALANDIRIN.. UYGULAMA NASIL Bİ HABERSİNİZ.. BASİT PARA CEZASI İLE DOSYALAR KESİN DİYE KAPATILIYOR ÇİFT MÜKERRERE TAKILIYOR İNSANLAR.. 5 YIL ALTI TEMYİZ EDİLEMİYOR... İSTİNAF TEMYİZ MAHKEMELERİ YETERLİ İNCELEME YAPMIYOR... LÜTFEN SAYIN BAKAN... ADAM GİBİ UYGULAMADA NE HASTALIK VAR DOĞRU TEŞHİS YAPIN.. LİYAKATSIZ İNSANLARA İTİBAR ETMEYİN.. ARAYIN BİZİ ANLATALIM.. YARGI İÇİNDE NE HASTALIK VAR ANLATALIM VE YARDIMCI OLALIM... ALFABEYİ BİLMEYEN DERS VERİYOR BU MEMLEKETTE... YORULDUK.. YENİ SIKINTILAR ÇIKMASIN... LAF OLSUN TORBA DOLSUN DİYE BİRİLERİ AKIL VERDİ DİYE DÜZENLEME GELMESİN.. VALLAHİ YALAN YANLIŞ KIYAMET GİBİ KARARLAR VAR... SİZDEN ŞAHSIMIZ İÇİN BİR ŞEY İSTEMİYORUZ.. DÜZENLEME KONUSUNDA BAROLARA BİLGİ VERİRSENİZ BİZDE SİZLERE BİREYSEL OLARAK BELKİ YARDIMCI OLURUZ... KISA SÜRELİ CEZA DA İLLE YATACAK DİYE BİR ŞEY YOK.. SAYIN CUMHURBAŞKANIM BİLE ŞİİR OKUDU DİYE MAHKUM EDİLDİ.. ŞİMDİ İSE ACEMİ EHLİ KEYİF HALKTAN KOPUK İNSANLAR TÜREDİ... TAKDİR SİZİN...”

Sn. Bekir Bozdağ, değerli adalet bakanımız, kamuoyu sizden umutla, geniş kapsamlı bir düzenleme bekliyor. Sosyal medyada mahkûm ve mahkûm aileleri ile tutuklu aileleri peş peşe sizlere sesleniyor. Ülkede çok sayıda bu hususta bilgili insanda dertli… Ama yanlış anlaşılırız diye kimse sorumluluk almak istemiyor. Milletin umudunu karartmayın.

Cumhurbaşkanımız ile el ele vererek değerli devlet adamı ve dürüst lider Devlet Bahçeli’yi de işin içine katarak mağdurların sorunlarına çözüm bulunuz.

Küçük bir ceza düzenlemesi bu sorunları çözmez.

Tutuklu ve hükümlüler ile bunların aileleri 10 milyona yakın insan.

Toplumsal barış, mutabakat ve kalkınma adına bu AF hususunun en kısa zamanda ele alınması şahsınızın emekleri ile olacaktır.

Baki Selam ve Dua ile.